وزير ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: بيش از 11 ميليون خانوار از مجموع 27 ميليون خانواده ايراني معادل 40 درصد در تعطيلات نوروزي به سفر رفتهاند.
سيد رضا صالحياميري گفت: وزارت ميراثفرهنگي متولي دفاع از تمدن ايران است و امانتدار نسلهاي بعدي هستيم. ايران سرمايههاي معنوي بزرگي دارد که مانايي تاريخي دارند و جامعه با داشتههاي تاريخي احساس غرور ميکند؛ با اين حال از يک ميليون آثار تاريخي شناخته شده ايران فقط 40 هزار آن ثبت شده است.
وفاق يعني انسجام دروني
او درباره عملکرد دولت چهاردهم در سه ماهي که از استقرارش گذشته گفت: دولت 3 مأموريت اساسي را دنبال کرد. اول استقرار دولت بود، دوم دولت با تشکيل نشستهاي تخصصي اولويتها را احصا کرد و تداوم ارتباط با مردم را در نظر داشت. چون مردم موتور محرکه دولت هستند. سوم مديريت چالشهاي موجود در کشور بود. دولت در اين سه ماهه مفهوم وفاق را از سطح نخبگاني به سطح جامعه رساند. وفاق شعار نيست باور دولت و رئيسجمهور است. وفاق يعني حرکت از حاشيه به متن، وفاق يعني انسجام دروني در يک مسير واحد براي مطالبات مردم، وفاق يعني همگرايي و بدانيم به تنهايي نميتوانيم کشور را اداره کنيم.
سند توسعه صنايع دستي رونمايي ميشود
صالحياميري با اشاره به نمايشگاه صنايع دستي که در تهران برگزار شد؛ گفت: حوزه صنايعدستي در اختيار زنان است، 70 درصد شاغلين از بانوان هستند، توليدات اين حوزه بايد مناسب با ذائقه جامعه باشد. سند توسعه صنايع دستي به زودي رونمايي ميشود. در اين سند مسير راه آينده صنايعدستي ايران به تصوير کشيده شد، از من به ما و به تشکل بايد تبديل شويم. نمايشگاه اخير يکي از بهترين نمايشگاهها بود آن هم به دليل حضور خود مردم.
صنايعدستي هويت دارد
وي افزود: در زمينه صنايع دستي بايد موانع براي صادرات بيشتر برداشته شود و بايد بتوانيم بازار مناسب را در بيرون از مرزها شناسايي کنيم. مهمترين نياز صنايعدستي تغيير ذائقه مردم است. بايد آموزش را فعال کرد. اکثريت کالاهاي در نمايشگاه صنايع دستي کاربردي بود و مشتري خود را داشت. صنايعدستي هويت دارد و اشتغالزاست. سازماندهي، کاربرديسازي و صادرات نياز جدي صنايعدستي است و با ايجاد شوراي راهبردي در وزارتخانه سياستهاي حوزه صنايعدستي توليد و بازتوليد ميشود.
سالي 100 هتل افتتاح ميشود
وزير گردشگري درباره صنعت گردشگري ايران گفت: بر اساس مطالعات بينالمللي گردشگري ايران در جذابيت رتبه هفتم را دارد و در مطالعات خودمان رتبه سوم را داريم. تأمين زيرساختهاي گردشگري بسيار حياتي است. جهشي را براي هتلسازي آغاز کردهايم و بايد سالي 100 هتل افتتاح کنيم.
او خاطرنشان کرد: مشوقهاي خوبي در حوزه گردشگري در برنامه هفتم براي سرمايهگذاران ديده شده است. در دنياي مدرن گردشگران را از بيرون شکار ميکنند و به داخل ميآورند نه با پخش تيزر. مجموعه اتفاقات منطقهاي و ايران هراسي در گردشگري ايران تأثير خود را گذاشته است که بايد با آن مقابله کنيم. هدف جذب گردشگر بايد روي چين، هند، آسياي ميانه، قفقاز، پاکستان و بنگلادش گذاشته شود. بايد تصوير واقعي ايران زيبا را به دنيا نشان دهيم. بيش از 85 درصد گردشگران خارجي به امنيت ايران اذعان دارند. بايد ظرفيت تبليغات را در شبکههاي دنيا به کار بگيريم.
ميراثفرهنگي موضوعي حاکميتي است
صالحي اميري درباره ميراث فرهنگي ايران تاکيد کرد: اطمينان ميدهم که وزارتخانه و دولت وظيفه صيانت، حفاظت و مرمت از ميراث را به خوبي انجام ميدهد. ميراثفرهنگي موضوعي حاکميتي است، در بحث جرايم دو مسأله منافع حاکميتي و مردمي لحاظ ميشود که با هم منافاتي ندارد.
در ادامه، صالحياميري با ارائه آماري از روند سفرهاي نوروزي گفت: در بازه زماني 25 اسفند تا 13 فروردين، بالغ بر 35 ميليون و 871 هزار سفر در سامانههاي رسمي ثبت شده است. اين آمار نشان ميدهد که بيش از 11 ميليون خانوار از مجموع 27 ميليون خانواده ايراني معادل 40 درصد در تعطيلات نوروزي به سفر رفتهاند؛ رشدي معنادار به ميزان 2.2 درصد نسبت به سال گذشته، که گوياي تداوم پويايي در جريان گردشگري داخلي است.
به گفته وي، استانهاي مازندران، گيلان، خراسان رضوي، تهران، اصفهان، فارس، خوزستان، هرمزگان، بوشهر و مرکزي در صدر مقاصد محبوب گردشگران نوروزي قرار گرفتند.
صالحياميري با اعلام ورود بيش از 7 ميليون گردشگر خارجي در سال گذشته، اين شاخص را نتيجهاي مستقيم از ارتقاي ديپلماسي گردشگري و بازنمايي واقعگرايانه از ايران در عرصه بينالمللي دانست و افزود: گسترش روايتهاي مبتني بر امنيت، مهماننوازي و جذابيتهاي فرهنگي ايران، مؤثرترين راهبرد در مقابله نرم با پروژه ايرانهراسي است.
وي افزود: توليد محتواي هدفمند از جاذبهها، بهرهگيري از ظرفيت نخبگان و نهادهاي مدني و تعامل با ايرانيان خارج از کشور، سه رويکرد اصلي وزارتخانه در ديپلماسي عمومي گردشگري محسوب ميشود.
در ادامه، وزير ميراثفرهنگي، صنايعدستي را يکي از اضلاع اصلي اقتصاد مقاومتي دانست و گفت: در حال حاضر، بالغ بر 570 هزار نفر در 34 هزار کارگاه صنايعدستي مشغول فعاليت هستند که اکثريت آنان را بانوان تشکيل ميدهند.
وي با اشاره به صادرات رسمي و چمداني بيش از 500 ميليون يورويي اين بخش، ظرفيت بالقوه يک ميليارد يورو در آينده نزديک را قابل تحقق ارزيابي کرد و از فروش 540 ميليارد توماني هزار نوروزگاه و بازديد 4 ميليون نفر از اين رويدادها در نوروز 1404 خبر داد.
وي پنج استان خراسان رضوي، گيلان، اصفهان، کرمان و فارس را بهعنوان استانهاي پيشرو در فروش نوروزي معرفي کرد.
در پايان، صالحياميري با تأکيد بر ضرورت پيگيري موضوع بيمه هنرمندان صنايعدستي، آينده اين حوزه را وابسته به توسعه زيرساختها، حمايتهاي هدفمند و گشودن مسيرهاي تازه براي اتصال به بازارهاي جهاني دانست.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.