اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

کوچ شديد چيني‌ها از مسکن به طلا

«چاينا بيزينس اسپات لايت» در گزارش تازه‌اي با اشاره به بحران املاک و مستغلات در چين و فضاي عدم اطمينان اقتصادي حاکم شده بر بازار‌هاي آن کشور باعث تغيير رويکرد چيني‌ها در مديريت دارايي‌هاي‌شان شده و سرمايه‌گذاران بيشتري در آن کشور به دنبال سرمايه‌گذاري بر روي شمش و سکه‌هاي طلا به عنوان يک سرمايه‌گذاري مطمئن هستند.

کوچ شديد چيني‌ها از مسکن به طلا

به گزارش اقتصادآنلاين، املاک و مستغلات براي چندين دهه بهترين راه براي ثروتمند شدن چينيها بود. حدود 75 درصد از داراييهاي خصوصي در چين در بخش املاک مسکوني سرمايهگذاري شدهاند. با اين وجود، بحران املاک و مستغلات در سه سال گذشته باعث شده که آن بخش جذابيت خود را براي سرمايهگذاران چيني از دست دهد. پس از فروپاشي شرکت اِوِرگراند و ديگر غولهاي بخش املاک و مستغلات در چين، قيمت مسکن در سراسر آن کشور کاهش يافت، روندي که نه تنها به معناي از دست رفتن ارزش دارايي چينيها بوده بلکه اعتماد شهروندان آن کشور به حوزه املاک و مستغلات به عنوان يک سرمايهگذاري بلند مدت را نيز متزلزل ساخته است.

 

جستوجو براي يافتن فرصت سرمايهگذاري پايدار؛ معضل اصلي خانوارهاي چيني

 

اين سايت در ادامه با اشاره به اين که خانوارهاي چيني که اکنون با کاهش ارزش دارايي سرمايهگذاري شده شان در بخش املاک مواجه هستند به دنبال فرصتهاي ديگري براي سرمايهگذاري پايدار ميباشند، مينويسد:»جايگزينهايي مانند سهام تنها تا حدي محدود يک گزينه محسوب ميشوند، زيرا در چين خريد سهام در بازار کاري با ريسک بالا محسوب ميشود. همچنين، بازار آن کشور بي ثبات و مواجه با مداخلات مکرر از سوي دولت است. از طرف ديگر، اما سرمايهگذاري بر روي طلا امنيت و استقلال را به سرمايهگذاران ارائه ميدهد. طلا به عنوان يک ذخيره سنتي ارزش دارايي قلمداد ميشود و در بلند مدت فارغ از عدم قطعيتهاي اقتصادي و سياسي پايدار باقي ميماند».

 

ضرر طلا به عنوان جواهرات؛ سود به عنوان سرمايهگذاري

 

وند قيمت جهاني طلا را در سال 2024 به ارتفاعات تازهاي رسيد. قيمت طلا در چين به بالاترين حد در دو ماه اخير رسيد و بار ديگر از مرز 800 يوان (تقريباً 103 يورو) بازاي هر گرم نيز فراتر رفت. قيمت بالاي طلا با ضعف عمومي در مصرف همزمان شده است. علاوه بر اين، تعداد مراسم ازدواجي که به طور سنتي محرک مهمي براي بازار جواهرات در چين محسوب ميشدند کماکان رو به کاهش هستند.

بر اساس دادههاي انجمن طلاي چين، به طور کلي، مصرف طلا در آن کشور در سال 2024 در مقايسه با سال 2023، به ميزان 9.58 درصد کاهش يافت و به 985.31 تن رسيد. بخش جواهرات به طور خاص تحت تاثير قرار گرفته است: مصرف طلا به عنوان جواهرات با 11.2 درصد کاهش به 741.7 تن رسيد. اين روند در فروش واقعي که با 28 درصد کاهش به تنها 400 تن کاهش يافت بيشتر مشهود بوده است. برندهاي بزرگ جواهرات مانند Chow Tai Fook در فروش خرده فروشي بيش از 14 درصد کاهش را تجربه کردند.

با اين وجود، عليرغم آن که خريد جواهرات در چين ضعيف بوده، بازار شمش و سکه طلا رونق گرفته و با افزايش فروش 27 درصدي به 282.3 تن رسيد. اين افزايش فروش نشان ميدهد که طلا به سرمايهگذاري ترجيحي در مواقع بحراني تبديل ميشود. طلا نه تنها به عنوان ذخيره ارزش سرمايه بلکه به عنوان محافظي از سرمايه در برابر تورم و ريسکهاي ارزي قلمداد ميشود.

 

حتي دولت چين نيز به طلا روي آورده است

 

نه تنها خانوارها بلکه دولت چين نيز به طور فزايندهاي به طلا روي آورده است. طبق گزارش اداره دولتي ارز خارجي، ذخاير رسمي طلاي چين براي دومين بار متوالي در دسامبر 2024 از 8004 به 8114 ميليون اونس افزايش يافت. براي پکن افزايش ذخاير طلا ابزاري هدفمند به منظور تقويت موقعيت اقتصادي چين است. دولت چين با توجه به ضعف يوان و افزايش تنشهاي ژئوپوليتيکي براي تضمين ثبات مالي به طلا متکي است. ذخاير طلا ميتواند از دولت در برابر ريسکهاي ارزي محافظت کند، اعتماد بازار را افزايش دهد و از نقش چين به عنوان يک بازيگر پيشرو در عرصه اقتصاد جهاني حمايت کند.

علاوه بر اين، چين با توليد سالانه بيش از 377 تن، بزرگترين توليدکننده طلا در جهان باقي مانده است. اين کنترل استراتژيک بر عرضه و تقاضا به آن کشور مزيت بيشتري در بازار جهاني بي ثبات ميبخشد.

 

اقبال به طلا نشان دهنده کاهش اعتماد شهروندان است

 

«چاينا بيزينس اسپات لايت» در بخش پاياني گزارش خود اشاره ميکند که رونق شمش و سکه طلا معنايي بيش از واکنش صرف به افزايش قيمتها در چين است.

اين سايت مينويسد:»اين اقبال نشان ميدهد که بسياري از چينيها اعتماد خود را نسبت به سرمايهگذاري در حوزههايي مانند املاک يا سهام از دست دادهاند. عدم اطمينان اقتصادي در ساليان اخير نياز به پناهگاههاي امن را افزايش داده و طلا متفاوت از هر شکل ديگري از سرمايهگذاري اين وظيفه را انجام ميدهد. با اين وجود، افزايش خريد طلا جنبهاي سياسي نيز دارد. افزايش خريد طلا بيانگر کاهش اعتماد چينيها به رهبري اقتصادي آن کشور است.

بسياري از شهروندان چيني با سرمايهگذاري بر روي طلاي فيزيکي از سرمايه خود در برابر مداخلات دولت و ريسکهاي ارزي محافظت ميکنند و اين نشانه واضحي از اين موضوع است که مردم آن کشور به طور فزايندهاي نسبت به خط رسمي حکومتي در پکن ترديد دارند. بازار طلاي چين تصوير متفاوتي ارائه ميدهد: در حالي که فروش جواهرات از افزايش قيمتها و کاهش احساسات مصرف کننده رنج ميبرد، احتکار فيزيکي شمشها و سکههاي طلا اهميت فزايندهاي پيدا ميکند. اين تغيير نه تنها از نظر اقتصادي، بلکه از نظر اجتماعي نيز قابل توجه است. اين روند، بازتاب دهنده نگرانيهاي عميق مردمي است که ميخواهند از خود در برابر آيندهاي نامعلوم محافظت کنند».

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.