اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

کمک مالي ژاپن به سازمان ملل براي افزايش تاب‌آوري تالاب‌هاي ايران

برنامه توسعه سازمان ملل متحد در جمهوري اسلامي ايران اعلام کرد که دولت ژاپن مبلغ 690 ميليون ين را به منظور ارتقاي مديريت تالاب‌ها و افزايش تاب‌آوري اقليمي در تالاب‌هاي درياچه اروميه، شادگان، پريشان و انزلي اختصاص داده است.

کمک مالي ژاپن به سازمان ملل براي افزايش تاب‌آوري تالاب‌هاي ايران

از سال 2014، ژاپن يکي از شرکاي کليدي دولت ايران و برنامه توسعه سازمان ملل متحد در حمايت از مديريت پايدار منابع طبيعي در حوضه آبريز تالاب ها و تنوع بخشي به معيشت جوامع وابسته به تالاب ها بوده است.

در مراسم امضاي قرارداد در تاريخ 11 آذر 1403، دولت ژاپن و برنامه توسعه سازمان ملل متحد يادداشتهاي تفاهمي را براي اجراي «پروژه توسعه سيستم حفاظت از تالابها در درياچه اروميه و ساير تالابها به همراه جوامع پيراموني آنها» امضا کردند. اين پروژه از سال 2024 تا 2028 بهطور مشترک با همکاري سازمان حفاظت محيطزيست و سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد (فائو) اجرا خواهد شد.

اين پروژه بر دستاوردهاي گذشته بنا خواهد شد که اين امر تلاشها براي توسعه موفقيتآميز مدلها و شيوههاي آزمايشي را تسريع خواهد بخشيد. با تمرکز بر کشاورزي پايدار و معيشتهاي جايگزين سازگار با تغييرات اقليمي، اين ابتکار بهدنبال ايجاد منافع بلندمدت براي جوامع محلي و در عين حال حفظ تنوع زيستي تالابها بهعنوان اکوسيستمهاي حياتي است.

گلبهار نمتوا، معاون نماينده مقيم برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ايران گفته بود: «در دهه گذشته، حمايت بيوقفه مردم و دولت ژاپن تأثيرات مثبتي در بهرهوري کشاورزي و بهبود معيشت در جوامع هدف داشته است. در چهار سال پيش رو، ما به ترويج شيوههاي کشاورزي نوآورانه با مصرف کم آب خواهيم پرداخت، در حالي که برتوسعه اين شيوهها براي آيندهاي بهتر براي همه، متمرکز خواهيم بود.»

«ايران 26 تالاب ارزشمند را تحت کنوانسيون رامسر ثبت کرده است که در ميان آنها درياچه اروميه نيز قرار دارد. اين تالابها که زيستگاه گونههاي متنوع گياهي و جانوري و پرندگان مهاجر هستند، بايد در همکاري با جامعه بينالمللي حفاظت شوند. در دهه گذشته، ژاپن از حفاظت درياچه اروميه حمايت کرده است، اما براي احياي بيشتر اين تالاب، مديريت استخراج بيرويه آب، توسعه سيستم آبياري مناسب و سازگار با تغييرات اقليمي، و ايجاد صنايع پايدار مانند اکوتوريسم ضروري است.

علاوه بر مقابله مستقيم با اين چالشها، دانش و فناوريهاي اين پروژه در ديگر تالابهاي ايران نيز بهکار گرفته خواهد شد. اميدواريم پروژه جديدي که امروز امضا شد، به حفاظت از محيط زيست و توسعه اقتصادي مناطق اطراف تالابها کمک کند.»

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.