باشگاه تراکتور تبريز با صدور بيانيهاي به حکم کميته انضباطي فدراسيون فوتبال درباره ديدار تيم فوتبال اين باشگاه مقابل پرسپوليس اعتراض کرد.
در بيانيه باشگاه تراکتور تبريز آمده است: «کميته انضباطي فدراسيون فوتبال پس از رسيدگي به پرونده اتفاقات ديدار پرسپوليس - تراکتور در هفته هفدهم مسابقات ليگ برتر، حُکمي در رابطه با اين پرونده صادر کرد که اگر چه در قسمتهايي از رأي صادره تغيير در رويکرد قضايي در قبال شعارهاي نژادپرستانه به چشم ميخورد، اما با اين وجود با در نظر گرفتن سوابق امر و تکرار چندباره تخلف، آثار تنبيهي مترتب بر آن با قوانين و مجازات پيشبيني شده در آييننامهها، چندان تناسبي ندارد.
توهينها و رفتارهاي مورداشاره در اوايل دهه 90، از همان ورزشگاه آزادي استارت زده شده و امروز با شدت بيشتري در جريان است. سالهاست چنين توهينهايي را از طرفداران منتسب به تيم مذکور ميشنويم و هر بار مسئولان با همان فرمول حذف صداي ورزشگاه در پخش زنده و بياعتنايي، روي اين تخلفات آشکار سرپوش ميگذارند. تکرار يک نوع تخلف و حتي تشديد آن، مُهر تأييدي بر عدم بازدارندگي و ناکارآمدي ابزارهاي تنبيهي کميته انضباطي است.
اگرچه تذکر تکليف به داور بازيها جهت توقف کامل بازي در صورت مشاهده شعارها و رفتارهاي نژادي و منع حضور تماشاگر در تمامي بازيهاي خانگي تا ساماندهي وضعيت کانون هواداران، اقدامي مثبت براي آينده ارزيابي ميشود. با اين وجود، تسامح در نحوه برخورد قضايي با تخلفات محقق شده، اميدواري به توقف توهينهاي نژادي را نيز کمرنگ ميکند و بايد با ابزاري کارآمدتر داور و مسئولان برگزاري بازي را نسبت به ممانعت از تکرار اتفاقات مجاب کرد و اجراي اين امر به آنان تکليف شود.
اتفاقات ورزشگاه آزادي باعث ناراحتي و تکدر خاطر هواداران خوب تراکتور شد و به جهت اهميت موضوع، شايسته بود کميته انضباطي در برخورد با چنين اتفاقاتي رويکرد جديتري اتخاذ ميکرد، بنابراين معتقديم در مرحله استيناف، رأي صادره اقتضاي بازنگري و توجه به موارد فوق را دارد تا بساط توهينهاي نژادي براي هميشه از ورزشگاهها برچيده شود.
هرچند دستگاه قضايي با ورود به موقع به اين پرونده با خاطيان قسمت بانوان برخوردهاي قانوني را انجام داده است، ولي با لحاظ اينکه براساس مستندات، شعارهاي توهينآميز از همين بخش نيز توسط هواداران تيم مقابل سر داده شد، انتظار داشتيم که کميته انضباطي با نگاه منطقي و مبتني بر واقعيات اتفاقات زننده، برخوردي قاطعتر با خاطيان داشت تا ضمن جلوگيري از تسري به ساير ورزشگاهها، شاهد حرکت به سمت برگزاري بازي در فضايي پاک و به دور از فحاشي و توهين باشيم.
باشگاه تراکتور بار ديگر تأکيد ميکند که تخلفات رخ داده در ورزشگاه آزادي صرفاً در فحاشي، پرتاب اشياء و توهين به تماشاگران منتسب به تيم ميزبان خلاصه نميشود. مسئولان برگزاري بازي و تيم داوري نيز با عدم اجرا و رعايت قوانين، موجبات به بار آمدن اتفاقات تلخ شدند. ناظر بازي در خالي کردن سکوي پشت نيمکت تراکتور و سکوي ورودي تونل مرتکب قصور و تقصير شده است و داور بازي نيز به تکاليف خود در مواجهه با تخلف پرتاب اشياء و انداختن ليزر و همچنين شعارهاي قوميتي عمل نکرده است!
علاوه بر اين، ابهام در امر تفاوت اعمال و اجراي قانون در تهران و شهرستانها همچنان باقي است و ضمن تأکيد و يادآوري برخورد سليقهاي ناظر و مسئول برگزاري بازي مذکور در ديدار رفت نيمفصل اول، اين سؤال مطرح است که اگر اتفاقات ورزشگاه آزادي در تبريز رخ ميداد، رأي کميته انضباطي همين بود؟ قطعاً که چنين نبود.
نکته قابل تأمل ديگر، ادعاي کذب باشگاه متخلف ميزبان در خصوص تعداد و ميزان مصدوميت هواداران است که واقعيت را وارونه جلوهگر کردهاند. اکثريت تعداد 32 نفر مصدوم ادعايي باشگاه پرسپوليس در آن روز تأسفبار، براساس گزارشات اورژانس و عوامل حاضر در ورزشگاه، از هواداران تراکتور بودند و ظاهراً مسئولان باشگاه خاطي از نجابت مديران و هواداران تراکتور سوءاستفاده کرده و در جايگاه قاضي قرار گرفتهاند و حکم صادر ميکنند.
در پايان با درنظر گرفتن اينکه کميته انضباطي در خصوص بخشي از شکايت باشگاه که متوجه عوامل اجرايي مسابقه است. اثباتا يا نفيا اظهار نظر ماهوي نکرده است؛ بنابراين قبل از ارسال پرونده به کميته استيناف، رسيدگي و اتخاذ تصميم در کميته انضباطي نسبت به بخش مغفول واقع شده مورد انتظار است».
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.