اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

کمبود يک ويتامين مهم در 75 درصد ايراني‌ها

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بيان اينکه کمبود ويتامين D گريبانگير 75 درصد ايراني‌هاست، در عين حال بر لزوم مصرف کافي شير و لبنيات به عنوان منبع اصلي کلسيم تاکيد کرد و گفت: موضوع توزيع مجدد شير در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته؛ رئيس‌جمهور نيز درباره توزيع شير در مدارس دستور صادر کرده و اميدواريم اين موضوع محقق شود.

کمبود يک ويتامين مهم در 75 درصد ايراني‌ها

به گزارش ايسنا، دکتر عليرضا رئيسي، درباره آخرين وضعيت توزيع مجدد شير در مدارس اظهار کرد: بررسيها بيانگر اين است که سرانه مصرف لبنيات در کشور پايين است. موضوع توزيع مجدد شير در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته و موضوع توزيع شير در مدارس را ارائه کردهايم. به تازگي، رئيسجمهور درباره توزيع شير در مدارس دستوري صادر کرده و اميدواريم که توزيع شير در مدارس محقق شود. 

 

نسبت کمبود ويتامين D به کمبود کلسيم

 

 وي با بيان اينکه 75 درصد از ايرانيها کمبود ويتامين D را تجربه ميکنند، توضيح داد: اگرچه سرانه مصرف لبنيات در کشور کم است و لبنيات به عنوان منبع اصلي کلسيم به حساب ميآيد اما ميزان کمبود ويتامين D نسبت به کمبود کلسيم بيشتر است. موضوع کمبود ويتامين D ميبايست در کانون توجه قرار گيرد و کمبود اين ويتامين ميبايست برطرف شود. بررسيها بيانگر اين است که کمبود ويتامين D گريبانگير 75 درصد از ايرانيها است. 

معاون وزير بهداشت با بيان اينکه آفتاب به عنوان منبع اصلي ويتامين D  شناخته ميشود، تصريح کرد: با توجه به سبک زندگي شهرنشيني، افزايش آپارتماننشيني و زندگي کارمندي در دنياي امروز، به طور معمول کمبود ويتامين D وجود دارد و کمبود اين ويتامين ميبايست با مکملها جبران شود. مکملهاي گوناگوني براي ويتامين D در دسترس است؛ به طور مثال، يک قرص 50هزار واحدي ويتامين D براي يک ماه کافي است. 

 

ضرورت توجه به سالمندان براي پيشگيري از هزينههاي نظام سلامت

 

وي درباره ضرورت شناسايي افراد مبتلا به کمبود ويتامين D خاطرنشان کرد: توصيه وزارت بهداشت اين است که افراد مبتلا به کمبود ويتامين D به ويژه سالمندان شناسايي شوند. با توجه به اينکه کشور در مسير سالمندي قرار دارد، پديدههاي «کمبود تراکم استخوان» و «پوکي استخوان» ميتوانند بسيار شايع باشند و هزينههاي فراواني به سيستم سلامت تحميل کنند. با توجه به شايع شدن پديدههاي  «کمبود تراکم استخوان» و «پوکي استخوان» و تحميل هزينه به سيستم بهداشتي، توجه به گروه سالمندان ضروري است. با توجه به ضرورت توجه به سالمندان، اداره «سالمندي» در معاونت بهداشتي وزارت بهداشت وجود دارد که خدمات سالمندان ادغاميافته در نظام سلامت را ارائه ميدهند.

 

چالشي به نام ماليات کالاهاي آسيبرسان

 

رئيسي در پاسخ به پرسش «آيا ميتوان ماليات محصولات آسيبرسان سلامت را براي محصولات حامي سلامت مانند يارانه محصولات لبني در نظر گرفت؟» گفت: وزارت بهداشت، ليست عوارض و ماليات محصولات آسيبرسان را هر ساله تهيه ميکند و در اختيار دولت قرار ميدهد. دولت بر مبناي ليست ارائهشده وزارت بهداشت نسبت به گرفتن ماليات محصولات آسيبرسان اقدام ميکند. بازگشت ماليات محصولات آسيبرسان به وزارت بهداشت و استفاده از اين منابع، محل چالش است. 

 

وضعيت نامناسب توزيع يارانهها

 

معاون بهداشت وزير بهداشت درباره طرحهاي حوزه  تغذيه و حمايتهاي تغذيهاي از اقشار کم درآمد و مبتلا به سوء تغذيه توضيح داد: هنگامي که طرحهاي مرتبط با تغذيه مطرح ميشود، مولفههاي «توانمدنسازي و آگاهيبخشي به مردم»، «تمرکز بر مدارس براي آموزش» و «توجه به هدفمندي يارانهها براي دهکهاي  پايين جامعه» در کانون توجه قرار گيرد. شايد در زمينه توزيع هدفمندي يارانهها به خوبي عمل نميشود؛ چرا که با منابع موجود هدفمندي يارانهها ميتوان بسياري از کمبودهاي موجود را پوشش داد. تقسيمبندي درست هدفمندي يارانهها به عزم جدي نياز دارد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.