اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

استاد حوزه علميه قم:

کربلا يک فرهنگ و جريان مستمر است

استاد حوزه علميه قم با بيان اينکه کربلا يک فرهنگ و جريان مستمر است، گفت: کربلا پر از درس و عبرت براي زندگي امروز ما است که مبادا از خيمه ولي خدا فاصله بگيريم و درس بگيريم که در مصيبت و بلا صبر و به خدا توکل کنيم و بدانيم که هر روز تقديري جداگانه دارد و خداوند است که تقدير انسان را رقم مي زند.

کربلا يک فرهنگ و جريان مستمر است

حجت الاسلام والمسلمين سيدحسين مؤمني در سخنراني حرم مطهر بانوي کرامت با بيان اينکه کلمه بلا و کلمه کرب از نظر معنايي به هم نزديک هستند، اظهار کرد: بلا به معني آزمون، امتحان، ابتلا و گرفتاري است که به صورت قطعي در زندگي همه ما وجود دارد.

وي با بيان اينکه در اين دنيا قرار است انسان از يک مرحله به مرحله ديگر منتقل شود و اين انتقال نيازمند آزمودن است، گفت: زماني که ابتلا در زندگي مانند يک گره کور مي شود و شدت در بلا به وجود مي آيد به آن کرب مي گويند.

استاد حوزه علميه با بيان اينکه بلا در زندگي از دو حال خارج نيست، افزود: بلا يا به خاطر ترفيع مقام، درجه و رتبه است و يا کفاره گناه است و خدا مي خواهد گناهي که از انسان صادر شده در همين دنيا تاوانش را پس دهد و کار به آخرت نرسد و يکي از نعمت هاي يکه در بطن بلا وجود دارد نعمت دعا است.

وي با اشاره به اينکه هرچقدر انسان در مسير درست تري حرکت کند خدا او را مبتلا به ابتلائات سخت تري مي کند تا نا خالصي ها کاملا ذوب شود و انسان به مقام قرب الهي برسد، گفت: امام حسين عليه السلام زماني که فهميدند اسم اين سرزمين کربلا است پاي خود را به زمين کوبيدند و دست هاي خود را به آسمان بلند کردند و فرمودند خدايا من از کرب و بلا به تو پناه مي برم.

مؤمني خداوند را ملجأ و پناه در تمام ابتلائات دانست و گفت: در ابتلائات در هر خانه جز خانه خدا برويم اشتباه است و اگر ما در خانه اهل بيت(ع) را مي زنيم به خاطر اين است که خود خداوند فرموده « وابتغوا اليه الوسيله»از واسطه و وسيله در پيشگاه خداون استفاده کنيد.

وي با بيان اينکه کربلا يک فرهنگ و جريان مستمر است، ابراز کرد: فقط نگاه احساسي و عاطفي و يا از طرف ديگر نگاه عقلاني و منطقي به کربلا داشتن اشتباه است؛ کربلا پر از درس و عبرت براي زندگي امروز ما است که مبادا از خيمه ولي خدا فاصله بگيريم و درس بگيريم که در مصيبت و بلا صبر کنيم و به خدا توکل کنيم.

استاد حوزه علميه گفت: فرزدق از اباعبدالله عليه السلام پرسيد چرا عجله کرديد و حج را رها کرديد و به سمت کوفه حرکت کرديد؛ حضرت فرمودند اگر عجله نمي کردم من را با لباس احرام به قتل مي رساندند و ريم ماه حرام و خانه دا را از بين مي بردند؛ سپس امام حسين عليه السلام از فرزدق سؤال کردند که از کوفه چه خبر؟ فرزدق جواب داد که شمشيرها عليه شما است ولي به قدري حضرت تسليم مشيت الهي هستند که اين حرف فرزدق تزلزلي در ايشان به وجود نياورد.

وي با بيان اينکه رفاقت انسان با خدا با نماز، دعا، قرائت قرآن، ذکر و با توجه به ولي خدا و امام زمان(عج) تقويت مي شود، ادامه داد: حضرت در پاسخ فرزدق سه جمله فرمودند که همه چيز در دست قدرت الهي است، اراده خداوند به چيزي که تعلق بگيرد همان مي شود و خدا براي هر روز تقدير جداگانه اي دارد.

مؤمني با توجه به پاسخ اام حسين عليه السلام به فرزدق اينکه برخي مي گويند تقدير من همين است را نادرست دانست و گفت: اگر ما اقبال به سمت خدا نشان دهيم خداوند درها را به روي انسان باز مي کند، بنابراين انسان اول بايد بندگي خود را در پيشگاه خدا اثبات کند تا خداوند هم درها را باز کند و تقدير انسان را عوض کند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.