اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

کدام کشورها با صادرات نفت به اسرائيل شريک نسل‌کشي در غزه شدند؟

«نيمي از نفت صادراتي به اسرائيل از زمان آغاز جنگ غزه مربوط به چند ماهي است که ديوان بين المللي دادگستري هم نسل‌کُشي اسرائيل در غزه را تاييد کرد»، اين را ميدل ايست آي گزارش داده است.

کدام کشورها با صادرات نفت به اسرائيل شريک نسل‌کشي در غزه شدند؟

بر اساس گزارش اين وبگاه خبري بريتانيايي يک مطالعه تحقيقاتي جديد از تداوم و گسترش صادرات نفت به اسرائيل خبر ميدهد که به نسل کشي مداوم در غزه دامن ميزند.

بر اساس اين گزارش تعداد کشورهايي که از اکتبر گذشته محمولههاي نفت خام و فرآوردههاي نفتي پالايش شده را به اسرائيل عرضه کردند بيشتر شده است.

کارشناسان حقوقي هشدار دادهاند که کشورهاي مسئول تامين نفت و محمولههاي سوخت به اسرائيل و امضاکنندگان کنوانسيون نسل کشي و کنوانسيون ژنو احتمالا در جنايات جنگي که در غزه مرتکب شدند، شريک باشند.

بر اساس گزارش اين رسانه بريتانيايي، رژيم صهيونيستي به شدت به اين محمولهها براي تأمين انرژي هواپيماهاي جنگنده، تانکها و خودروهاي نظامي خود در حمله به غزه و همچنين سوخت بولدوزرهايي که براي تخريب خانههاي فلسطينيان در کرانه باختري استفاده مي شود، متکي است.

اين مطالعه تحقيقاتي به سفارش سازمان غيرانتفاعي Oil Change International که 65 محموله نفت و سوخت به اسرائيل را بين 21 اکتبر تا 12 ژوئيه(29 مهر تا 22 تير ماه) رديابي کرد، نشان داد که اسرائيل از زمان شروع جنگ خود عليه غزه، 4.1 ميليون تن نفت خام از کشورهاي صادر کننده به آن دريافت کرده است.

 تقريباً نيمي از اين صادرات از زمان حکم دادگاه بينالمللي دادگستري در ژانويه(دي ماه 1402) صادر شده است که به اسرائيل دستور داد اقدامات نسلکشي خود در غزه را متوقف کند و هشدار داد که متحدانش در صورت ادامه حمايت از آن با اتهام «همدستي در نسلکشي» مواجه خواهند شد.

 در حکم مشورتي ديوان در ماه ژوئيه گذشته(تير ماه) هم آمده است همه کشورها ملزم هستند به اسرائيل کمکي ارائه نکنند و از آن حمايت نکنند.

اين مطالعه تحقيقاتي حاکي است که نزديک به 80 درصد از صادرات سوخت جت، گازوئيل و ساير فرآوردههاي نفتي پالايش شده آمريکا به اسرائيل پس از حکم ديوان بين المللي دادگستري ارسال شده است.

در حالي که جمهوري آذربايجان همچنان تامين کننده اصلي نفت خام اسرائيل است، ايتاليا، آلباني و يونان نيز به دنبال حکم ديوان بين المللي دادگستري به اسرائيل نفت تصفيه نشده عرضه کرده اند.

اين مطالعه تحقيقاتي همچنين به افزايش صادرات نفت کشورهاي آفريقايي به اسرائيل اشاره کرد. گابن همچنان تامين کننده اصلي نفت خام به اسرائيل است، اما اکنون محمولهها از نيجريه و کنگو نيز وارد ميشود، در همين حال، برزيل از 7 اکتبر 9 درصد از محمولههاي نفت خام را به اسرائيل عرضه کرده است و همچنين در ماه آوريل يک تانکر سوخت به اسرائيل ارسال کرده است.

اين مطالعه تحقيقاتي نشان داد که ايگناسيو لولا داسيلوا، رئيسجمهور برزيل، که از منتقدان شديد اقدامات اسرائيل در غزه بوده است، ممکن است با اعمال تحريم نفتي براي برقراري آتشبس تلاش کند.

فهرست گنجانده شده در اين تحقيق به کشورها محدود نميشود، بلکه شامل شرکتهايي ميشود که از زمان صدور حکم ديوان بين المللي دادگستري به اسرائيل سوخت مي دهند. شرکتهاي شورون(آمريکا)، اني(ايتاليا)، اکسون موبيل(آمريکا)، شل(انگليس) و توتال انرژي(فرانسه)، مسئول تامين 35 درصد نفت خام اسرائيل از اکتبر گذشته هستند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.