اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

کدام کشورها از جانوران دريايي به عنوان جاسوس استفاده مي‌کنند؟!

جسد نهنگ سفيد بلوگاي روسيه موسوم به « هوالديمير « در خليج «ريساويکا» واقع در جنوب نروژ پيدا شد.

کدام کشورها از جانوران دريايي به عنوان جاسوس استفاده مي‌کنند؟!

به گزارش العالم، با پيدا شدن جسد هوالديمير، سئوالهايي درباره علت مرگ اين نهنگ مطرحشده است.

استفاده از جانوران دريايي براي اهداف جاسوسي در روسيه و آمريکا چيز تازهاي نيست اما بيم و نگراني از احتمال اينکه روسيه نهنگهاي بيشتري را براي استفاده در موارد جاسوسي، تربيت کرده باشد، دوباره مطرحشده است.

چند سال قبل روسيه شروع به آموزش جانوران دريايي از جمله دلفينها و نهنگها براي اهداف جاسوسي عليه دشمنان و رقباي خود کرد.

 

دلفينهايي که از پايگاه روسيه دفاع ميکنند

 

آکادمي نيروي دريايي آمريکا در سال 2022 فاش کرد که ارتش روسيه از دلفينهاي آموزشديده براي دفاع از پايگاه دريايي خود در سواحل شبهجزيره بالکان استفاده ميکند.

به گزارش شبکه NPR، اچ آي ساتون، تحليلگر دريايي و زيردريايي گفت تصاوير ماهوارهاي شرکت «مکسار تکنولوژي» دو گروه از دلفينها در ورودي بندر سواستوپل در کريمه، مهمترين پايگاه دريايي روسيه در درياي سياه نشان داده است.

 

از زمان جنگ سرد

 

«اندرو لمبرت» استاد تاريخ دريايي در دانشکده کينگز کالج لندن هم گفت که در زمان جنگ سرد، نيروي دريايي شوروي چندين برنامه براي آموزش پستانداران دريايي را اجرا کرد که از آن جمله ميتوان به طرح آموزش دلفينها نزديک بندر سواستوپل اشاره
کرد.

وي خاطرنشان کرد که با فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، اين واحد به ارتش اوکراين انتقال يافت اما بعدها ادامه اين طرح با مشکل مواجه شد. در سال 2014 با انضمام شبهجزيره بالکان به خاک روسيه، اين برنامه دوباره بهدست مسکو افتاد و توسعه آن از سر گرفته شد.

البته روسيه تنها کشوري نيست که به آموزش پستانداران دريايي پرداخته است؛ نيروي دريايي آمريکا هم يد طولايي در آموزش دلفينها و فکهاي دريايي براي اهداف جاسوسي يا دفاعي دارد.

ويتنام و عراق

در سال 1959 آمريکا طرح آموزش پستانداران دريايي را پايهگذاري کرد. اين طرح شامل آموزش دلفينها و شيرهاي دريايي کاليفرنيا براي اکتشاف و شناسايي مواضع و علامتگذاري و کارگذاري اشيا در بنادر و مناطق ساحلي و عمق آبهاي آزاد است.

آمريکا در جنگ ويتنام عملا از دلفينهاي آموزشديده استفاده کرد. و دلفينهايي به نامهاي گرت، جان، سلان، تينکر و تاد را در خليج «کام رانه» مستقر کرد. به گفته نشريه MIT Technology Review، اين دلفينها از نزديک شدن شناورهاي دشمن به بندر جلوگيري ميکردند.

در زمان جنگ عراق در سال 2003 نيروي دريايي آمريکا 9 دلفين را بهمنظور شناسايي ميدان مين از طريق هوا به بندر عراق در سواحل خليجفارس فرستاد.

به گفته لمبرت، نيروي دريايي سلطنتي انگليس نيز در زمان جنگ جهاني اول براي شناسايي زيردرياييها از شيرهاي دريايي استفاده کرد.

گفتني است کشورهاي آمريکا، روسيه، کرهشمالي و رژيم صهيونيستي طرح آموزش حيواناتي چون دلفينها و در وهله بعد نهنگهاي سفيد و فکها و شيرهاي دريايي را اجرا ميکنند.

به گفته ساتون، دلفينها به دليل داشتن هوش زياد، سرعت و قدرت مطلوبترين گزينه براي چنين برنامههايي هستند.

بهعنوان مثال، ميتوان از آنها براي اهداف تهاجمي در درياي سياه و نيز جلوگيري از عمليات نفوذ نيروهاي ويژه اوکرايني و تخريب کشتيهاي جنگي روسيه استفاده کرد.

اين حيوانات هوشمند براي کشف مينهاي زير آبي هم استفاده ميشوند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.