اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

کاهش چشمگير صادرات آلمان به آمريکا

روزنامه هندلزبلات در گزارشي نوشت: در حالي که اتحاديه اروپا همچنان در حال مذاکره بر سر نرخ‌هاي جديد تعرفه با ايالات متحده آمريکا است، اما همين ناامني ها و عدم قطعيت هاي ايجاد شده در سايه اين مناقشات به تنهايي مشکلات بزرگي را براي صادرکنندگان آلماني ايجاد مي‌کند.

کاهش چشمگير صادرات آلمان به آمريکا

صادرات آلمان به آمريکا در ماه مه به دليل ضعيفترين تقاضاي ايالات متحده آمريکا در بيش از سه سال گذشته به طور غيرمنتظرهاي کاهش يافت.

دفتر آمار فدرال آلمان اعلام کرد که صادرات اين کشور در مقايسه با ماه قبل 1.4 درصد کاهش يافته و به 129.4 ميليارد يورو رسيده است. اقتصادداناني که بررسي هايي را در اين باره انجام مي دهند تنها انتظار کاهش 0.2 درصدي در اين زمينه را داشتند. اين دومين کاهش متوالي است و در ماه آوريل، صادرات 1.6 درصد کاهش
يافت.

اگرچه بيشتر صادرات آلمان در ماه مه دوباره به ايالات متحده آمريکا انجام شد که کالاهاي آلماني به ارزش 12.1 ميليارد يورو را از اين کشور خريداري کرد، اما اين رقم 7.7 درصد کمتر از ماه آوريل و همچنين پايينترين رقم از مارس 2022 است. به دليل تعرفههاي بالاتر، بسياري از اين صادرات به تعويق افتاد و اکنون تقاضا کم است.

در اين شرايط چگونگي ادامه تجارت با مهمترين شريک تجاري آلمان به دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا بستگي دارد. روز دوشنبه، وي از اعمال تعرفههاي 25 درصدي بر واردات از ژاپن و کره جنوبي از اول آگوست خبر داد. مقامات اتحاديه اروپا آگاه به اين مسئله در اين باره گفتند که اتحاديه اروپا هنوز اطلاعيه گمرکي از آمريکا دريافت نکرده است.

در اين ميان تجارت آلمان با چين نيز رو به کاهش است: صادرات به جمهوري خلق چين با 2.8 درصد کاهش به 6.8 ميليارد يورو رسيده است. چين اکنون بسياري از کالاهايي را که قبلاً از آلمان وارد ميشد، خود توليد ميکند. از سوي ديگر، صادرات به بريتانيا با 15.1 درصد افزايش به 7.2 ميليارد يورو رسيد، در حالي که صادرات به کشورهاي اتحاديه اروپا با 2.2 درصد کاهش به 71.3 ميليارد يورو
رسيد.

واردات نيز ضعيف شده و در ماه مه با 3.8 درصد کاهش ماهانه به 111.1 ميليارد يورو رسيد. تحليلگران پيشبيني کرده بودند که اين رقم تنها 0.9 درصد کاهش يابد.

اخيراً همچنين وضعيت در صنعت صادرات آلمان اندکي رو به وخامت گذاشته است. انتظارات صادراتي، که توسط نظرسنجي مديران موسسه Ifo تعيين شده است، از منفي 1.3 امتياز در ماه ژوئن به منفي 1.7 امتياز در ماه ژوئيه کاهش يافته است.

کلاوس وولرابه، کارشناس موسسه اقتصادي مهم ايفو در اين باره گفته است: صنعت صادرات در حال حاضر فاقد شتاب است و نشانههاي کمي از بهبود قابل توجه وجود دارد.

صادرکنندگان آلماني در مناقشه تعرفهاي با آمريکا، به هر قيمتي خواهان توافق نيستند. ديرک جاندورا، رئيس انجمن عمدهفروشي، تجارت خارجي و خدمات آلمان (BGA)، در سخناني در برلين گفت: منافع ما بايد در توافق با آمريکا منعکس شود. ما به يک توافق عادلانه براي تمام اروپا نياز داريم. اين توافق را نميتوان به هر قيمتي به نتيجه رساند. بنابراين، يک اروپاي متحد که با صداي قوي مذاکره کند، ضروري است.

به گفته يک عضو عالي رتبه پارلمان اتحاديه اروپا، بروکسل حالا بايد براي اين واقعيت آماده شود که تعرفههاي پايه جديد ده درصدي ايالات متحده از بين نخواهد رفت.

به گفته برند لانگه، رئيس کميته تجارت بينالملل پارلمان اروپا هدف اصلي اتحاديه اروپا بايد مذاکره براي لغو تعرفههاي ويژه حتي بالاتر براي بخشهاي خاصي مانند صنايع خودرو، فولاد و آلومينيوم باشد. با توجه به تهديدات دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا، تعرفههاي ويژه براي صنعت داروسازي نيز قابل پيشبيني است.

در اين ميان ترامپ احتمال به تعويق انداختن بيشتر مهلت اعمال تعرفهها عليه چندين کشور، از جمله اتحاديه اروپا، را مطرح کرده است.

وي عصر دوشنبه (به وقت محلي) در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين سوال که آيا مهلت اول آگوست الزامآور است يا خير، گفت: من ميگويم الزامآور است، اما نه 100 درصد.

ترامپ از احتمال ارائه پيشنهاد توسط شرکاي تجاري خود ابراز رضايت کرد. در نامههايي که ترامپ به چندين کشور ارسال کرد و در آنها سطوح مختلفي از تعرفهها را اعلام کرد، وي همچنين اظهار داشت که اضافه بهاهاي واردات «نهايي» هستند اما تمايل خود را براي مذاکره ابراز کرد. وي در اين باره گفته است: اگر آنها با پيشنهاد متفاوتي تماس بگيرند و من آن را بپسندم، آن وقت اين کار را خواهيم کرد.

ترامپ مهلت اعمال تعرفههاي جديد را از چهارشنبه (9 جولاي) به اول آگوست موکول کرد و بيش از دوازده نامه به چندين کشور از جمله ژاپن، کره جنوبي و آفريقاي جنوبي منتشر کرد. در اين نامهها، او سطوح مختلفي از عوارض واردات را از ماه آگوست اعلام کرد. در ابتدا مشخص نبود که اين مهلت جديد دقيقاً براي اتحاديه اروپا به چه معناست.

به گفته منابع آگاه، اتحاديه اروپا در مذاکرات تعرفهاي خود با واشنگتن در حال بررسي مقرراتي است که ميتواند به نفع خودروسازان آلماني داراي کارخانه در ايالات متحده باشد. به گفته اين دو منبع، خودروسازان اتحاديه اروپا که در ايالات متحده خودرو توليد و از آنجا صادر ميکنند، ميتوانند خودروهاي بيشتري را با تعرفه کمتر از 25 درصد از اتحاديه اروپا وارد کنند. اتحاديه اروپا در حال حاضر با تعرفه 50 درصدي ايالات متحده بر فولاد و آلومينيوم، 25 درصدي بر خودرو و قطعات خودرو و 10 درصدي بر اکثر محصولات ديگر مواجه است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.