اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

کاهش 85 درصدي فروش اصناف خُرد لوازم خانگي

بازرس اتحاديه لوازم خانگي گفت: در يک سال گذشته اصناف فروش لوازم خانگي 85 درصد کاهش فروش داشته اند و حدود 18 درصد از فعالان اين بخش کسب و کار خود را تعطيل کرده اند.

کاهش 85 درصدي فروش اصناف خُرد لوازم خانگي

به گزارش تسنيم، هادي قرايي گرگاني بازرس اتحاديه لوازم خانگي اظهار داشت: از بهمن ماه سال گذشته بازار لوازم خانگي کشور با رکود مواجه شده و اين رکود در حال افزايش است به طوري که برخي از اصناف تهران و شهرستان به مدت ده روز هيچ فروشي نداشته اند.

وي افزود: 2 هزار و 50 نفر واحد صنفي در شهر تهران (به غير از شميرانات و شهري ري) جواز کسب صنفي فروش لوازم خانگي را دارند و حدود هزار و 200 نفر هم بدون جواز فعاليت ميکنند؛ همچنين 22 هزار واحد صنفي در کشور در صنف لوازم خانگي مشغول به فعاليت هستند.

وي تصريح کرد: فعاليت اين تعداد اصناف در بخش لوازم خانگي در حال افول است و در رکود سنگيني به سر ميبرند و بسياري از مغازههاي سطح شهر تبديل به نمايندگي خود شرکتهاي توليدي شده و از حوزه اصناف خرد خارج شده اند.

 

*85 درصد فروش لوازم خانگي فروشان کم شد

گرکاني با اشاره به ايجاد فروشگاههاي بزرگ لوازم خانگي که تنها در شهر تهران منجر به ايجاد رکود براي بيش از 4 هزار فعال صنفي شده است، گفت: اين موضوع علاوه بر ايجاد رکود براي فعالان صنفي در دراز مدت براي مردم و توليد کننده نيز مشکل زا خواهد بود به طوري در آينده کل بازار لوازم خانگي در اختيار فروشگاه قرار ميگيرد و منجر به ايجاد انحصار ميشود.

وي با بيان اينکه اصناف نيز فروش خود را به روز کرده اند، اظهار داشت: خود فعالان صنفي لوازم خانگي 40 درصد فروش خود را به صورت الکترونيک و آنلاين انجام ميدهند و فروش اقساطي کالا دارند؛ اصناف بر خلاف فروشگاههاي بزرگ بعد از فروش نيز پاسخگوي خريداران هستند.

بازرس اتحاديه لوازم خانگي ادامه داد: در يک سال گذشته اصناف صنفي فروش لوازم خانگي 85 درصد کاهش فروش داشته اند و حدود 18 درصد از فعالان اين بخش کسب و کار خود را تعطيل کرده اند که پيش بيني ميشود با سر رسيد اجاره مغازهها تعداد فعالان اين صنف کاهش بيشتري داشته باشند.

وي با باين اينکه گردش مالي سالانه صنف لوازم خانگي از 7 ميليارد دلار به 4/5 ميليارد دلار کاهش يافته است گفت: با توجه به کاهش قدرت خريد مردم اين رقم کاهش داشته است و عمده تقاضا موجود به سمت معدود فروشگاههاي بزرگ رفته که تسهيلاتي بانکي ارائه ميدهند.

 

*وام فروشي در فروشگاههاي زنجيرهاي

گرکاني اظهار داشت: بالغ بر 50 درصد کالاهاي که در فروشگاههاي بزرگ خريداري ميشود مربوط به خريداران واقعي نيست بلکه براي استفاده از شرايط آسان اعطاي تسهيلات بانکي است و خريداران دوباره کالاي خريداري شده را براي تامين نقدينگي ميفروشند.

 

*دليل توسعه يک شبه فروشگاههاي زنجيرهاي لوازم خانگي چيست؟

وي با بيان اينکه بانکها براي چند فروشگاه بزرگ در کشور رانت ايجاد کرده اند گفت: بانکها تسهيلات مالي خريد کالا را تنها در اختيار اين چند فروشگاه بزرگ قرار ميدهند، اما به فروشگاههاي صنفي تسهيلاتي فروشي ارائه نميکنند.

وي با اشاره به دريافت گزارشهايي درباره تخلفات در فروشگاهي بزرگ لوازم خانگي گفت: اجازه بازرسي به اين فروشگاههاي بزرگ به اتحاديه و حتي اتاق اصناف و سازمان تعييرات حکومتي داده نميشود و مشتريان نميدانند اعتراض خود را به کجا مطرح کنند.

 

*نامه رئيس جمهور به بانک مرکزي و وزير اقتصاد درباره انحصار فروشگاههاي زنجيرهاي لوازم خانگي

وي اظهار داشت: درباره مشکلات واحدهاي صنف لوازم خانگي و ايجاد انحصار براي فروشگاههاي بزرگ توسط بانکها، با تمام دستگاهها از جمله رياست جمهوري نامه نگاري صورت گرفته است؛ که در واکنش به اين نامهها رئيس جهمور نيز با ارسال نامههاي جداگانه به وزير اقتصاد و رئيس بانک مرکزي، دستور رسيدگي صادر کرد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.