اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

چرا عربستان و کشورهاي منطقه ناگزير به همگرايي با ايران شدند؟

«رضوان قاسم» کارشناس لبناني مقيم آلمان و رئيس مرکز مطالعات راهبردي و روابط بين‌المللي«بروگن» رويکرد خود را در قبال ديپلماسي «حسين اميرعبداللهيان»، وزير خارجه شهيد جمهوري اسلامي ايران در سطح منطقه اين‌گونه مطرح کرد:

چرا عربستان و کشورهاي منطقه ناگزير به همگرايي با ايران شدند؟

ديپلماسي ايران در دوره شهيد «ابراهيم رئيسي» رئيسجمهور شهيد و شهيد اميرعبداللهيان وزير امور خارجه او مبتني بر سياست اولويتها بود. اين ديپلماسي با دقت به اولويتهايي مينگرد که ميتواند با کمترين ضرر ممکن و بيشترين بهره از دستاوردهايي که براي آنها در اولويت بود محقق شود.

 

ديدار اميرعبداللهيان با اسماعيل هنيه

 

وي ادامه داد: من فکر نميکنم اولويتي بيشتر از مسئله فلسطين و حمايت از آن وجود داشت. ما اينجا درباره سياست خارجي ايران از طريق حمايت از مسئله فلسطين و ايستادگي در کنار اين مسئله صحبت ميکنيم. شهيد امير عبداللهيان در اين ديپلماسي و با سياست حمايت از مسئله فلسطين و محور مقاومت نقش بسيار روشن و پر رنگي ايفا کرد و اين مسئله براي آنها اولويت داشت.

قاسم توضيح داد: چرا که بواسطه آن، بسياري از معادلات بينالمللي و منطقهاي در همسويي با سياست رئيسجمهور رئيسي و وزير خارجه او قرار گرفت؛ چه در رويارويي با دشمنان جمهوري اسلامي ايران و در رأس آن ايالات متحده آمريکا و رژيم صهيونيستي يا در همگرايي با کشورهاي منطقه براي اينکه مسئله فلسطين را هدف مورد نظر و هدف اصلي همه کشورهاي منطقه قرار دهد.

 

«رضوان قاسم» کارشناس لبناني و بنيانگذار مرکز مطالعات راهبردي و روابط بينالمللي«بروگن»

 

کارشناس لبناني تصريح کرد: از همين جا درمييابيم که اين ديپلماسي تا چه حد مترقي و بالنده بوده و شهيد اميرعبداللهيان توانست به طور کامل آن را محقق کند و کمک کند تا مسئله فلسطين در دنياي ديپلماسي در سطح بينالمللي و منطقهاي و حتي در سطح داخلي درخشان و برجسته باشد. او اين اولويت يعني مسئله فلسطين را پايهريزي و تثبيت و از آن و محور مقاومت حمايت کامل کرد تا بتوانند با چالشها مواجه شوند.

وي خاطر نشان کرد: از اين رو آنچه امروز در رويارويي با رژيم اسرائيل که در لبه پرتگاه است، در حال رخ دادن است، به لطف همين ديپلماسي بود که رئيسجمهور رئيسي و حسين امير عبداللهيان وزير خارجه شهيد او در پيش گرفتند.

 

ديدار اميرعبداللهيان و وزير خارجه عربستان

 

تحليلگر لبناني عنوان داشت، از سوي ديگر، اين اولويت يعني مسئله فلسطين و مسئله قدس براي آنها يک هدف اساسي هم بود تا همه جانبه باشد و کشورهاي منطقه را دربرگيرد و با آنهايي که گمان ميکردند ميتوانند از وقايع منطقه دور باشند همگرايي شکل گيرد. با اين حال، درخشش و برجستگي مسئله فلسطين، همگرايي عربستان سعودي و بسياري از کشورهاي حاشيه خليج فارس با جمهوري اسلامي ايران را بسيار آسانتر از گذشته کرد، زيرا مشخص شد که امکان ندارد يک کشور عربي يا اسلامي به دور از مسئله فلسطين وجود داشته باشد و بتواند نقش موثري در سطح بينالمللي و منطقهاي ايفا کند.

قاسم تصريح کرد، از اين رو عربستان سعودي و بسياري از کشورهاي منطقه احساس کردند که ناگزير به همگرايي با جمهوري اسلامي ايران هستند، زيرا ايران مسئله فلسطين و پرچم فلسطين را با قدرت به دوش کشيد و از محور مقاومت حمايت کرد و اين حمايت نتايج بسيار مثبت و خوبي داشت و آن را در زمره کشورهايي قرار داد که ميتوانند با استکبار جهاني، چه از سوي آمريکا، انگليس و يا رژيم صهيونيستي مقابله کنند.

وي اظهار داشت، از اينجا بود که همگرايي عربستان و ايران و بسياري از کشورهايي که چه بسا گمان ميکردند ميتوانند تحت حمايت آمريکا باشند، شکل گرفت. ديپلماسي ايران و اين رهبري حکيمانه به ويژه در سطح وزارت خارجه نقش اساسي و مهمي در رويارويي با رژيم اسرائيل و در مقابله با ايالات متحده آمريکا داشت که باعث شد آمريکا بسيار ضعيفتر از آن باشد که بتواند قبل از محافظت از ساير کشورها از خود محافظت کند.

چرا عربستان و کشورهاي منطقه ناگزير به همگرايي با ايران شدند؟

 

حضور رئيسجمهور ايران در نشست سران عربي و اسلامي در رياض

 

قاسم افزود: به همين دليل براي عربستان سعودي روشن شد که همگرايي با جمهوري اسلامي ايران امنترين و درستترين راه براي ايفاي نقش موثر در منطقه و نيز حمايت از مسئله فلسطين است، اگرچه به نسبتهاي کاملا متفاوت ميان اين کشورها و جمهوري اسلامي ايران باشد. اما مطمئنا نزديکي ايران و عربستان براي مسئله فلسطين و به طور کلي براي مسائل امت و منطقه چه در سطوح سياسي، اقتصادي و يا حتي امنيتي و نظامي بسيار بهتر خواهد بود و باعث تقويت بيشتر منطقه در مقابله با ايالات متحده آمريکا و رژيم صهيونيستي خواهد شد که همواره به دنبال از هم گسستن و اختلافافکني و تفرقهپراکني در اين منطقه است.

کارشناس لبناني تصريح کرد، علاوه بر آن بايد بگوييم که اين اسلوب فوقالعاده در ديپلماسي و سياست به طور کلي براي مردم ايران نيز جذابيت داشت و مورد قبول بود و همچنين با فعال کردن موضوع فلسطين در داخل ايران که هيچ روزي اين مسئله را رها نکرد و بلکه از طريق تعامل با اطرافيان و همگرايي با کشورهاي عربي آن را بيش از پيش فعال کرد، اين تعامل با مسئله فلسطين در جمهوري اسلامي ايران افزايش يافت و حمايتهايي که امروز ميبينيم همه به لطف اين سياستهاست.

منبع: ايسنا

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.