اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

چرا اين روزها کودکان بيشتر بيمار مي‌شوند؟

آنفلوانزا و ساير بيماري‌هاي عفوني در موج اول بيماران و بيش از همه، کودکان و دانش‌آموزان را گرفتار کرده‌اند. موجي که گفته مي‌شود احتمالا تا اواخر آذر ادامه دارد و در نيمه دي هم موج دوم مشابه هر سال آغاز خواهد شد.

چرا اين روزها کودکان بيشتر بيمار مي‌شوند؟

به گزارش «شيعه نيوز»، مدتي است که آمار مراجعه بيماران با علائمي مانند بدن درد، سرفه و تب به همراه علائم تنفسي در مراکز درماني افزايش يافته است. بر اساس اعلام رسمي وزارت بهداشت در حال حاضر حدود 28 درصد نمونههايي که آزمايش ميشوند آنفلوآنزا، 12 درصد کرونا و مابقي موارد هم ساير ويروسها هستند. متوليان حوزه سلامت تاکيد ميکنند که اتفاق عجيبي رخ نداده، ولي با سردتر شدن هوا امکان دارد که بيماريهاي تنفسي هم افزايش پيدا کند و در اين باره توصيه جدي رعايت اصول بهداشتي، استفاده از ماسک و حفظ فاصله فيزيکي است. توصيههايي که البته چندان در مدارس قابل اجرا نيست و کمتر از سوي کودکان و نوجوانان رعايت ميشود، به همين دليل متخصصان نکاتي را در اين باره بيان ميکند که منجر به کاهش انتقال ويروس در اجتماعات دانشآموزي ميشود.

دکتر علي احمدي، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد رعايت نکات بهداشتي در مدارس با توجه به شيوع بيماريهاي تنفسي و عفوني مهم ميداند و تاکيد ميکند: رعايت بهداشت فردي مثل شستوشوي دستها ميتواند از انتقال بسياري از بيماريها و عوامل بيمايزا جلوگيري کند. براي پيشگيري از شيوع بيماري در دانشآموزان و مدارس عدم استفاده از ظروف مشترک مثل ليوان براي نوشيدن اب بسيار مهم است که بايد دانشآموزان به آن توجه کنند.

دکتر سيدعلي جعفري، رئيس بيمارستان فوق تخصصي کودکان اکبر هم با اشاره به شيوع اسهال ويروسي در کودکان بيان ميکند: روتاويروس شايعترين ويروس در کودکان و نوزادان (به علت نوع انتقال دهاني) به شمار ميرود که التهاب، تحريک و تورم دستگاه گوارش را به همراه دارد. آستروويروس هم بيشتر در فصل زمستان و اوايل بهار شيوع بيشتري دارد و با موادغذايي آلوده، آب آلوده و يا تمسال با شخص آلوده به ويروس قابل انتقال است.

وي ادامه ميدهد: علائم اسهال گوارشي تهوع، اسهال آبکي، سردرد، تب ولرز و علائم کمآبي بدن هم شامل کاهش ادرار، ادرار تيره رنگ، خشکي پوست، تشنگي، سرگيجه است که ميتواند چند روز يا بيش از دو هفته ادامه داشته باشد. اما به مرور رفع ميشود که البته توجه به کمآبي بدن از اهميت ويژهاي برخوردار است. بنابرين نوشيدن آب به مقدار کافي، تغذيه مناسب، فعاليت بدني و در صورت تشديد علائم، مراجعه به پزشک از نکات مهم به شمار ميرود.

به گفته اين فوق تخصص بيماريهاي گوارش کودکان، شستن صحيح و مکرر دستها، استفاده از وسايل شخصي، شستن صحيح سبزيجات و ميوهجات، ضد عفوني کردن محيط کار و آشپزخانه و رعايت بهداشت فردي را از توصيههاي مهم در پيشگيري از اسهال ويروسي است.

جعفري استفاده از درمان خانگي نظير برنج کته، سيبزميني، نان تست، موز، سيبپخته، دمنوش زنجبيل براي کاهش درد معده و نعناع براي رفع تهوع و هضم غذا را مناسب دانست و از مردم خواست از خوددرماني دارويي پرهيز و در صورت تشديد علائم به پزشک مراجعه کنند.

 

علائم مهم در بيماريهاي تنفسي کودکان

 

اين در حالي است که دبير انجمن بيماريهاي عفوني و گرمسيري ايران با بيان اين که ويروس آنفلوآنزا به ندرت در بزرگسالان ديده ميشود و در صورت مشاهده هم علائم بسيار خفيفي دارد به اهميت اين ويروس در کودکان اشاره ميکند و ميگويد: هرقدر سن کودک کمتر باشد شدت بيماري بيشتر است. آن چيزي که وجود دارد اين است که در حال حاضر با آنفلوآنزا مواجه هستيم اما به تدريج از اواخر آذر و دي شيوع آراسوي را شاهد خواهيم بود که اين ويروس، کودکان را درگير ميکند. سال گذشته هم ويروس آراسوي يا ويروس سنسيشيال تنفسي در کودکان و نوزادان به شدت گزارش شده بود و امسال هم انتظار داريم که موارد مبتلا افزايش پيدا کند.

آميتيس رمضاني درباره علائم ويروس سنسيشيال تنفسي هم بيان ميکند: وقتي کودک مبتلا به يک عفونت تنفسي ميشود، بيقرار است، از عضلات گردن و شکم براي تنفس استفاده ميکند، کبود ميشود يا سينهاش خس خس ميکند. اينها از علائم هشدار هستند و پدر و مادر بايد به سرعت کودک را به بيمارستان يا مرکز درماني منتقل کنند. اين بيماري با اقداماتي که در مرکز درماني انجام ميشود رفع شده و کودک بهبود پيدا ميکند مگر اينکه سهلانگاري صورت بگيرد و مشکلات تنفسي کودک بيش از حد شده و پدر و مادر به آن بيتوجه باشند که در اين صورت به نارسايي تنفسي يا مرگ کودک نيز منجر ميشود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.