اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

فضيلتي که منحصر به ماه شعبان است؛

چرا امام حسين محور شادي و غم است؟

مدرس حوزه علميه بيان داشت: در ماهي که تولد امام حسين(ع) است ما هيچ غم و شهادتي نداريم و در ماه محرم که ماه عزاي ايشان است، هيچ ولادت، عيد و شادي نداريم. از سويي ديگر يکي از اعمال مهم شب نيمه شعبان، زيارت امام حسين(ع) است، که جزو زيارات خاص الخاص محسوب مي‌شود.

چرا امام حسين محور شادي و غم است؟

حجتالاسلام و المسلمين محمود رياضت از خطباي مشهور تهران در گفتوگو با آنا با تأکيد بر اينکه ماه معظم شعبان به عنوان مقدمه اصلي براي ورود هر چه مطلوبتر و آمادهتر بندگان خدا، به ضيافت الهي ماه مبارک رمضان است، بيان داشت: اما صرف نظر از اينکه ماه شعبان به عنوان مقدمه آمادگي براي ورود به ماه مبارک رمضان، ماه ضيافت الهي است، خود ماه شعبان مستقلاً داراي موضوعيت است، از اين باب که اين ماه، ماه پيغمبر (ص) ناميده شده است.

وي افزود: پيغمبر اکرم (ص) فرمودند: خوشا به سعادت کسي که در اين ماه من را کمک کند، فرمودند: با روزه، عبادت، صلوات بر پيغمبر و صدقه‌‌دادن مي‌‌شود پيغمبر را کمک کرد. البته اينجا کمک ما سودي به حال پيغمبر (ص) ندارد، بلکه نتيجهاش به خودمان بر ميگردد، مانند کمکي است که قرآن ميفرمايد: «اِن تَنصُرُوا اللهَ يَنصُرکُم»، اگر شما خدا را کمک کنيد، خدا کمکتان ميکند.

 

** اوج ماه معظم شعبان، نيمه شعبان است

حجتالاسلام رياضت با اشاره به اينکه خدا و پيامبر (ص) به کمک ما نياز ندارند، اما اين اعمالي که ما به عنوان کمک به خدا، پيامبر (ص) و اهل بيت (ع) در آيات داريم، سودش به جيب خودمان ميرود، ابراز داشت: به قول قديميها هر گلي بزنيم به سر خودمان زديم.

وي با بيان اينکه اوج ماه معظم شعبان، نيمه شعبان است که تولد امام زمان (عج) هم در اين نيمه ماه محقق شده است، ادامه داد: اما قبل از ولادت حضرت مهدي (عج) در نيمه شعبان، خود نيمه شعبان داراي موضوعيت ويژه‌‌اي از لحاظ فضيلت در روايات است. امام باقر (ع) فرمودند: به ازاي آنچه که در شبهاي قدر ماه مبارک رمضان خداوند به جد ما پيغمبر (ص) عطا کرد، در نيمه شعبان به ما اهل بيت (ع) عطا کرد؛ يعني به نوعي اين شب، شب قدر است و احياي شب قدر وارد است، بنابراين ميبينيم که در روايات ما احياي شب نيمه شعبان هم وارد است، آن هم به خاطر اينکه يکي از شبهايي است که در خارج از ماه رمضان احتمال شب قدر وجود دارد.

 

** فضيلت نيمه شعبان همانند شبهاي قدر است

اين خطيب تهراني اظهار داشت: نقل شده است که اميرالمؤمنين علي (ع) در طول سال و در طول عمر شريف و مبارکشان، هر شب يک بخشي را ميخوابيدند، اما يک بخشي را براي تهجد و عبادت بيدار مي شدند، اما سه شب از سال را اصلاً پلک نميزدند، يعني اصلاً نميخوابيدند، يکي نيمه شعبان بوده است، يکي شب بيست و سوم ماه مبارک رمضان و ديگري هم شب عيد فطر بوده است.

وي گفت: اين نشان ميدهد اهل بيت (ع) با شب نيمه شعبان همانند شب قدر بيست و سوم ماه مبارک رمضان برخورد ميکردند، يعني همان اعمالي را که در آن شب انجام ميدادند، در شب نيمه شعبان هم انجام ميدادند، شبي که حتي کمتر از شب عيد فطر هم نيست. بنابراين فرمودند تا ميتوانيد شب نيمه شعبان را به عبادت و بندگي بپردازيد.

 

** امام حسين (ع) محور شادي و غم عالم است

حجتالاسلام رياضت با اشاره به جايگاه ماه شعبان نسبت به ديگر ماههاي قمري خاطرنشان کرد: مهمترين نکتهاي که در ارتباط با ماه شعبان وجود دارد اين است که ميلاد امام حسين (ع) در ابتداي اين ماه است، به قول مرحوم آيتالله آشيخ جعفر شوشتري، ماه محرم تنها ماهي است که در آن ولادت وجود ندارد و ماه شعبان هم تنها ماهي است که در آن شهادت و وفات وجود ندارد. اين نشان مي‌‌دهد که امام حسين (ع) محور شادي و غم است.

وي افزود: يعني در ماهي که تولد امام حسين (ع) است ما هيچ غم و شهادتي نداريم و در ماه محرم که ماه عزاي سيدالشهدا (ع) است، ما هيچ ولادت، عيد و شادي نداريم. از سويي ديگر ماه شعبان چون ولادت امام حسين (ع) در آن واقع است، امام حسين (ع) در اين ماه محوريت دارد، به گونهاي که يکي از اعمال مهم شب نيمه شعبان زيارت امام حسين (ع) است، که جزو زيارات خاص الخاص امام حسين (ع) محسوب ميشود.

 

** روزهايي که زيارت امام حسين در آن ويژه است

اين مدرس حوزه علميه بيان داشت: در روايت داريم که در طول سال هر شب و هر روز زيارت امام حسين(ع) وارد است، اما بعضي شبها زيارت مخصوص است، مانند شبهاي جمعه و شب‌‌هاي قدر، اما چهار شب است که در طول سال خاص‌‌الخاص است؛ نيمه ماه رجب، نيمه شعبان، روز عرفه و روز اربعين؛ يعني زيارت امام حسين(ع) در شب نيمه شعبان و روز نيمه شعبان برابر با زيارت امام حسين(ع) در روز اربعين و چه بسا به روايت حضرت رضا(ع) بالاتر است.

وي ادامه داد: در روايت دارد که اگر کسي حتي از راه دور امام حسين (ع) را در شب نيمه شعبان زيارت کند، روح 124 هزار پيغمبر با او مصاحفه ميکند و آن کسي که با روح 124 هزار پيغمبر در ماه شعبان و در نيمه شعبان که اوج و قله اين ماه است، مصاحفه کند، طبيعتاً جايش در مهماني الهي و ضيافت الهي ماه مبارک رمضان بالاي سفره کنار خود امام زمان (عج) خواهد بود؛ يعني خداوند تبارک و تعالي در ماه شعبان، همه شرايط را فراهم کرده است تا ما خودمان را آماده کنيم و از سفره ضيافت الهي ماه مبارک رمضان نهايت بهرهبرداري به برکت ولايت اهل بيت (ع) خصوصاً با توسل به امام حسين(ع) ببريم.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.