اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

پيش بيني حضور 5 ميليون ايراني در پياده روي اربعين

رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: در اربعين سال 1402 بيش از 3 ميليون ايراني در پياده روي اربعين حضور يافتند و پيش بيني مي‌شود براي اربعين امسال هم 5 ميليون از هموطنان‌ شرکت کنند.

پيش بيني حضور 5 ميليون ايراني در پياده روي اربعين

عبدالرضا پازوکي در مراسم افتتاح چهارمين کنگره بين المللي سلامت در اربعين عنوان کرد: پياده روي اربعين به عنوان بزرگترين تجمع جهان با جمعيتي متشکل از قشرهاي مختلف و از نوزاد تا سالمند حضور مييابند و مهمترين تفاوت اين تجمع با تجمعات ديگر دنيا مربوط به بحثهاي معنوي، فرهنگي و جامعه توحيدي است که در اين پياده روي محقق ميشود.

 وي با اشاره به تفاوت پياده روي اربعين با ديگر تجمعات در دنيا گفت: از مهمترين تمايزهاي پياده روي اربعين به دليل در حال حرکت بودن اين تجمع است، بنابراين توليدات علمي در اين همايش براي ارتقاي سلامت زائرين از منظر دانشي نيز بسيار اهميت دارد.

 پازوکي با تاکيد بر مرجعيت علمي در زمينه تجمعات انبوه با برگزاري کنگره بين المللي سلامت در اربعين افزود: در اربعين سال 1402 بيش از سه ميليون ايراني در اين پياده روي حضور يافتند و پيش بيني ميشود براي اربعين 1403 در حدود 5 ميليون از هموطنانمان شرکت کنند.

وي با اشاره به 17 کميته علمي و حضور بيش از 2 هزار شرکت کننده در چهارمين کنگره بين المللي سلامت در اربعين گفت: در اين همايش 387 مقاله دريافت شد که 180 مقاله در قالب سخنراني و 270 مقاله به صورت پوستر الکترونيکي ارائه ميشود که 38 سخنراني خارجي نيز از کشورهاي پاکستان، ترکيه، عراق، فلسطين، کويت و لبنان به همراه برگزاري 24 کارگاه علمي در اين همايش برگزار ميشود.

پازوکي با اشاره به برگزاري پويش فرهنگي در چهارمين کنگره بين المللي سلامت در اربعين گفت: در اين همايش مباحث بهداشت دهان و دندان نيز در يک روز اين همايش مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت و از نخستين مجله تخصصي و پژوهشي تجمعات انبوه نيز رونمايي ميشود.

وي با ارائه مقالات در حوزه هوش مصنوعي در اين همايش افزود: رويداد هوش مصنوعي نيز در چهارمين کنگره بين المللي سلامت در اربعين برگزار و 40 محصول در اين حوزه نيز مورد بررسي قرار ميگيرد.

رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران همچنين از شرکت کنندگان در چهارمين کنگره بين المللي سلامت در اربعين دعوت کرد تا در کنگرهاي با موضوع اربعين به ميزباني کشور عراق در تاريخ 5 تا 7 صفر نيز شرکت کنند.

 

رئيس سازمان اورژانس کشور: ضرورت رعايت موارد بهداشتي در اربعين با درجه گرماي 60 درجه

 

در ادامه اين همايش، جعفر ميعادفر رئيس سازمان اورژانس کشور نيز با اشاره به شرايط آب و هواي بسيار گرم عراق در ايام اربعين که درجه هوا بين 50 تا 60 درجه خواهد بود نسبت به خطر گرمازدگي هشدار داد و گفت: يکي از مهمترين مسائل مهم بهداشتي در ايام اربعين مقوله آب است که پيش بينيهاي بهداشتي براي اين زمينه بهخصوص در کارگاههاي اين همايش صورت پذيرفته است.

وي با اشاره به تمهيدات لازم براي مسائل بهداشتي پشه آئدس ادامه داد: به دليل پايين بودن سطح بهداشت زائرين برخي کشورها تمهيدات براي زائرين کشورمان به ويژه در زمان ورود به کشور لحاظ خواهد شد.

ميعادفر در ادامه با اشاره به آموزشهاي لازم براي بهداشت مواد غذايي و زنجيره سرد اين مواد خاطرنشان کرد: چهارمين کنگره بين المللي سلامت در اربعين، چراغ راهي براي تقويت مباحث بهداشتي براي پياده روي اربعين است.

وي با بيان اينکه عمدهترين چالش حوزه سلامت در مراسم اربعين گرمازدگي است، گفت: در مورد مراسم حج بايد بگوييم که اگرچه حجاج پيش از مراسم حج مورد پايش قرار ميگيرند و افرادي که داراي توانايي لازم نباشند از سفر آنها جلوگيري ميشود و اين موارد رعايت ميشود اما باز هم برخي حجاج در مراسم حج امسال، جان خود را از دست دادند. خوشبختانه، هيچ يک از زائران ايراني به دليل گرمازدگي در مراسم اربعين سال گذشته جان خود را از دست نداد.

دبيرکل جمعيت هلال احمر: تحقق مرجعيت علمي در حوزه سلامت اربعين

در ادامه اين همايش يعقوب سليماني دبير کل جمعيت هلال احمر نيز عنوان کرد: براساس مصوبه ستاد مرکزي وزارت کشور، جمعيت هلال احمر، مسئوليت کميته امداد و نجات اربعين را بر عهده دارد.

وي با بيان اينکه رهبر معظم انقلاب، ظرفيت امتهاي اسلامي را در کانون توجه قرار داده است، افزود: اگر ظرفيتهاي امتهاي اسلامي مجتمع شود، امت اسلامي، تمدن بزرگ اسلامي را به جوامع بشري نشان خواهند داد. امتهاي اسلامي با برگزاري کنگرههاي علمي در نظر دارند تمدن بزرگ اسلامي را به جوامع بشري نشان دهند. بنابراين رشد ابزار عقلانيت و فضاي معنوي بايد در کانون توجه قرار گيرد. همچنين تمدنسازي نيز بايد در کانون توجه باشد. مراسم اربعين ميتواند يک ابزار گويا براي تحقق تمدنسازي باشد.

سليماني با اشاره به برگزاري کنگره بين المللي سلامت در اربعين گفت: اين کنگره ميتواند به تمدنسازي اربعين بسيار کمک کند. برگزاري ادوار گذشته اين کنگره بيانگر اين است که اين رويداد داراي پتانسيل عظيم براي ايجاد تمدنسازي اربعين است.

دبيرکل جمعيت هلال احمر ادامه داد: حل مسائل و مشکلات حوزه سلامت در اربعين و ارائه الگوي مناسب براي پژوهشهاي کاربردي از دستاوردهاي کنگره سلامت در اربعين به حساب ميآيد. همچنين برگزاري کنگره سلامت در اربعين بيانگر اين است که رويکرد علمي نسبت به مسائل حوزه سلامت اربعين داريم. همچنين به دنبال تحقق مرجعيت علمي در حوزه سلامت اربعين هستيم.

سليماني با بيان اينکه همواره به موضوع مردميسازي توجه کردهايم، اظهار کرد: مردم، محور تمام تجمعات هستند. همچنين توامان بودن سلامت جسمي و معنوي از ويژگيهاي مراسم اربعين به حساب ميآيد و اين موضوع در کارگاههاي کنگره سلامت در اربعين مورد توجه قرار گرفته است.

وي با بيان اينکه جمعيت هلال احمر به مسائل و مشکلات متعددي ورود ميکند، گفت: بر اساس مصوبه ستاد مرکزي وزارت کشور، جمعيت هلال احمر، مسئوليت کميته امداد و نجات اربعين را بر عهده دارد. در اينخصوص تمهيدات لازم در نظر گرفته شده است، به نحوي که از مبادي مرزهاي ورودي به کشور تا مرزهاي خروجي از کشور، بيش از يک هزار و 560 پايگاه امداد و نجات در کشور وجود دارد که به زائران اربعين خدمترساني ميکنند.

 

ضرار کوسا مسئول دفتر بهداري جهاد اسلامي فلسطين: 358 هزار بيمار کليوي، سرطاني و کبدي در محاصر غزه

 

در ادامه افتتاح چهارمين کنگره بين المللي سلامت در اربعين، ضرار کوسا مسئول دفتر بهداري جهاد اسلامي فلسطين نيز با رساندن سلام مردم مقاوم غزه عنوان کرد: در 9 ماه پس از نبرد طوفان الاقصي، رژيم صهيونيستي؛ اين دشمن نازي فاشيسم هيچ روش انساني نميشناسد و در طول اين 9 ماه آبشار بمب در غزه سرازير است.

وي با اشاره به 271 روز تجاوز رژيم صهيونيستي عليه ملت فلسطين و غزه در يک مساحت جغرافيايي کوچک که بيش از 38 هزار شهيد و 85 هزار زخمي شدند که 70 درصد آنان زن و کودک هستند، ادامه داد: اين جنايات بر عليه بيش از دو ميليون و 300 هزار فلسطيني در مساحت 365 کيلومتر براي اخراج فلسطينيان در مدت 271 روز همچنان ادامه دارد.

مسئول دفتر بهداري جهاد اسلامي فلسطين ادامه داد: براساس آمار سازمان ملل، 32 بيمارستان از ارائه خدمت رساني خارج شدند و 6 بيمارستان در غزه نيز خدمات اندکي ارائه ميدهند، همچنين هم اکنون 350 هزار بيمار مبتلا به سرطان و بيماران کليوي در محاصره بوده و 8 هزار بيمار کبدي نيز در غزه با مشکلات عديده اي مواجه هستند.

وي با اشاره به کمبود آب و غذا و گرسنگي وحشتناک در غزه عنوان کرد: ملت فلسطين هم اکنون در حال دفاع از قبله نخست مسلمانان است و اين مسئوليت دفاع فقط بر عهده ملت فلسطين نيست بلکه برعهده همه مسلمانان و عربها است، يعني هر کس که معتقد به لا اله الّا الله محمّدٌ رسول الله است.

 مسئول دفتر بهداري جهاد اسلامي فلسطين با اشاره به همه ارزشهايي شهادت و مبارزه با استکبار که در واقعه کربلا متصور شده است، گفت: هم اکنون تصاوير مشابهي از کشتار، اشغال و محاصر اقتصادي به مانند واقعه کربلا قابل مشاهده است.

وي با اشاره به راهبردهاي حمايتي از سوي تهران براي مسئله فلسطين که مسئله تمام امت اسلام است، خاطرنشان کرد: هم اکنون 16 هزار فلسطيني در زندانهاي رژيم صهيونيستي اسير هستند که 9 هزار فلسطيني بعد از نبرد طوفان الاقصي به اسارت درآمدند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.