اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

پيدا و پنهان طبابت پزشکان افغانستاني در ايران

سابقه طبابت پزشکان خارجي در ايران، باز مي‌گردد به سال‌هاي قبل از انقلاب که شاهد حضور پزشکاني از هند، پاکستان و آسياي جنوب شرقي در برخي از مناطق مختلف کشور بوديم. اين پزشکان در آن سال‌ها که با کمبود پزشک در کشور مواجه بوديم، تا حدودي توانسته بودند به نظام سلامت ايران در رفع کمبود پزشک کمک کنند.

پيدا و پنهان طبابت پزشکان افغانستاني در ايران

در عين حال، بعد از پيروزي انقلاب اسلامي و تربيت تعداد زيادي از پزشکان عمومي، متخصص و فوق تخصص در کشور؛ به يکباره شاهد تغيير وضعيت قبلي بوديم و حالا، اين پزشکان ايراني بودند که براي طبابت به ساير کشورها ميرفتند.

در روزهاي گذشته خبري به نقل از مشاور وزير کشور در رسانههاي مجازي بازتاب گستردهاي داشته، مبني بر اينکه دو هزار پزشک افغانستاني در ايران طبابت ميکنند.

نادر ياراحمدي مشاور وزير کشور و رئيس مرکز امور اتباع و مهاجرين خارجي، با عنوان اين مطلب که در حال حاضر نزديک به دو هزار پزشک افغانستاني در کشور فعاليت دارند، گفته است که از اين تعداد، 700 نفر متخصص و فوق تخصص هستند.

وي افزود: در سالهاي گذشته سازمان نظام پزشکي برنامه مشخصي براي پزشکان افغانستاني نداشت، چرا که تصور ميشد شرايط بازگشت آنان فراهم خواهد شد. اما اکنون برخي از اين پزشکان در مؤسسات علمي و دانشگاهها مشغول کار هستند، هرچند هنوز امکان استفاده بهينه از تواناييهاي آنان وجود دارد.

در همين حال، محمد ميرخاني معاون اجتماعي و پارلماني سازمان نظام پزشکي، ضمن تأييد اين خبر، توضيحاتي ارائه کرده است.

وي گفت: تمامي پزشکان اتباع که افغانستانيها هم جزو آنها هستند، با داشتن شماره نظام پزشکي در ايران فعاليت دارند و اين شماره براي آنها با الف و ت (به معناي اتباع) صادر ميشود. اکثر اين پزشکان کساني هستند که در دانشگاههاي علوم پزشکي ايران درس خواندهاند و از نظر علمي و آموزشي سطح پاييني ندارند. گروه ديگر پزشکاني هستند که از خارج کشور آمده و با عبور از ارزشيابيهاي وزارت بهداشت، در نهايت شماره نظام پزشکي ميگيرند. يک گروه ديگر هم تابعيت ايراني دارند که در شماره نظام پزشکي آنها الف و ت قيد نميشود.

ميرخاني در پاسخ به اين سوال که فعاليت اين پزشکان در کشور به معني کمبود و کاهش آمار پزشکان فعال ايراني است، افزود: در حال حاضر به اندازه کافي پزشک داريم و هيچ نيازي نداريم که تحت هر شرايطي پزشکان بيکيفيت خارجي بهکار بگيريم. بسياري از افرادي که اکنون به عنوان پزشکان اتباع فعاليت دارند، در گذشته در دانشگاههاي علوم پزشکي ايران درس خوانده و به کشور خود بازگشتهاند، اما بعد از روي کار آمدن طالبان دوباره به ايران مهاجرت اجباري کردهاند. هيچيک از اين افراد درسنخوانده نيستند و اگر مدرک آنها توسط وزارت بهداشت تأييد شده باشد، شماره نظام پزشکي ميگيرند.

وي ادامه داد: به طور کلي وزارت بهداشت درباره تأييد اين پزشکان سختگيريهاي زيادي دارد و سازمان هم درصورتي شماره نظام پزشکي صادر ميکند که آنها تأييديههاي خاص وزارت بهداشت را گرفته باشند. کشورهايي زيادي وجود دارند که به پزشکان تحصيلکرده آنها اجازه کار در ايران داده نميشود و مدرک آنها مورد تأييد وزارت بهداشت نيست.

معاون اجتماعي و پارلماني سازمان نظام پزشکي با تأکيد بر اينکه طبابت در ايران صرفه اقتصادي ندارد، گفت: پزشکان غيرايراني که در کشور ما مشغول فعاليت هستند، آمار بالايي ندارند. اينکه تصور شود، بيمارستانهاي کشور پر از پزشک افغانستاني باشد، حرف اشتباهي است. پزشکان اتباع در بيمارستانهاي کشور بسيار محدود و عمده آنها کساني هستند که به نحوي تابعيت ايران را دريافت کردهاند.

منبع: مهر

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.