اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

پنج کشور چايي‌خور دنيا را بشناسيد

طبق افسانه‌هاي شرق دور، روزي باد چند برگ از گياه «کامليا سيننسيس» Camellia sinensis را در ليوان آب داغ امپراتور چين انداخت و اين‌طور بود که نخستين فنجان چاي تاريخ آماده شد و بعد هم امپراتور آن را سرکشيد و خوشش آمد. از آن زمان تاکنون اين نوشيدني داغ و گس و پر کافئين به يکي از محبوب‌ترين نوشيدني‌هاي انسان تبديل شد.

پنج کشور چايي‌خور دنيا را بشناسيد

گزارشهاي جهاني نشان ميدهد که ميزان مصرف چاي در اين سالها در دنيا رشدي صعودي داشته و اين نوشيدني همچنان در مسير محبوبيت بيشتر گام بر ميدارد. سال 2012 حدود 4/9 ميليارد کيلوگرم چاي در دنيا مصرف شد و اين عدد در سال 2020 به 6/3 ميليارد کيلوگرم رسيده. همچنين تخمين زده ميشود مصرف چاي در جهان تا سال 2025 باز هم بيشتر ميشود و به 7/4 ميليارد کيلوگرم خواهد رسيد. البته اين اعداد در برگيرنده همه مدلهايي از چاي است که در جهان مصرف ميشود از چاي سياه تا سبز و زرد و حالا با اين حجم بالاي مصرف و اين تنوع محصولات ببينيد چايخورترين مردم دنيا اهالي چه کشورهايي هستند. اين گزارش درباره پنج کشور چاييخور دنياست.

 

رتبه پنجم: روسيه

کشوري که سماور را اختراع و به بخش جداييناپذيري از فرهنگ چاي نوشي جهان تبديل کرده با سرانه مصرف 38/1 کيلو در سال به ازاي هر نفر، در جدول ردهبندي چاييخورترين مردم جهان، جايگاه پنجم را دارد. هواي هميشه سرد و سابقه هزاران ساله بازرگاني بين اهالي اين کشور و سرزمين اصلي و قديمي توليدکننده چاي جهان يعني چين، روسها را شيفته اين نوشيدني کرد و اين شيفتگي هنوز ادامه دارد. «چاي کارواني روسي» يا Russian Caravan Tea از محبوبترين نمونههاي چاي بين روسهاست. چايي که بيشتر از همه به طعم دودياش شناخته ميشود و ريشه تاريخي اين اسم و اين طعم به کاروانهايي برميگردد که در قرن 17 ميلادي از سمت روسيه بارهاي چاي را از چين به اروپا ميبردند و در مسير با آتشي که براي گرم کردن کاروانها تهيه ميشد بوي دود ميگرفت. همين بوي دود حالا به طعم و نماد اصلي چاي محبوب روسها بدل شده.

رتبه چهار: ايران

انتظار ديدن ايران را در اينجاي جدول داشتيد؟ با وجود چاييباز بودن اساسي ما، اما در نهايت در رتبه چهارم چايخورترين کشورهاي دنيا هستيم. البته سابقه ورود چاي به ايران بيشتر از 200 سال نيست، ولي با اينکه در ايران هميشه در خانه ها، محل کار، مراسم شادي و غم و جلسه و غير جلسه، چاي داغ و قند پهلو پيدا ميشود، اما طبق آمار، هر ايراني در نهايت سالانه 15/1کيلوگرم چاي دم ميکند و بر بدن ميزند. چاي ايراني که طعم خاص و جذابي هم دارد در دنيا برندي شناخته شده است و بخشي از آن هم صادر ميشود. اما با اين حال ما هميشه يکي از 10 کشور اول دنيا در واردات اين محصول هستيم. بيشتر چاي مصرفي ايرانيان از کشورهاي هند و سريلانکا و منطقه سيلان به کشور وارد ميشود.

رتبه سه: انگلستان

انگليسيها چاي را نوشيدني ملي خود ميدانند و چند برند چاي آنها و مهمانيهاي چاي خوريشان شهرت جهاني دارد. نقش اين نوشيدني هم در تاريخشان بسيار پر رنگ است، هم به خاطر استثمار وحشتناک مردم هند در مزارع چاي و هم اينکه 2 جنگ آنها با چين (جنگهاي ترياک) بر سر تجارت چاي بود و در نتيجه آن تا اوايل قرن بيستم بيش از 20 درصد مردان بالغ چيني را معتاد ترياک کردند. انگليسيها سالانه 94/1 کيلو چاي مينوشند و سومين کشور چايخور دنيا هستند.

 

رتبه دو: ايرلند

به شکل کليشهاي نام ايرلنديها با زيادهروي در نوشيدن الکل پيوند خورده، اما در واقع آنها خيلي بيشتر از الکل، عاشق نوشيدن چاي هستند. اهالي ايرلند سنت چاي نوشي را از انگليسيها گرفتند و آن را به سبک خودشان ادامه دادند. گفته ميشود ايده اوليه اضافه کردن شير به چايي هم کار آنها بود، چون چايي که به کشورشان وارد ميشد کيفيت نداشت و ميخواستند با شير طعمش را دلنشينتر کنند. طبق آمار، هر ايرلندي در يک سال 19/2 کيلوگرم چاي مينوشد.

 

رتبه يک: ترکيه

رتبه شماره يک اين فهرست اهالي کشوري هستند که در همه کوچه و خيابانها و مراسمهايشان از عروسي گرفته تا عزا و جلسات رسمي و غيررسمي با فنجانهاي کمرباريک چاي دمي و غليظ و البته شکر از شما پذيرايي ميکنند. جايي که در آن چندان خبري از ليوانهاي بزرگ و يا چاي کيسهاي نيست و مثل ما هم اسم اين نوشيدني محبوب را به همين شکل چاي تلفظ ميکنند. اهالي ترکيه با فاصله زياد حتي نسبت به کشور شماره 2 اين فهرست عنوان «چاييخورترين مردم جهان» را در اختيار دارند. سرانه مصرف چاي در ميان اهالي اين کشور 6/3 کيلوگرم براي هر فرد در طول يک سال است. يعني بيشتر از دو برابر مقداري که ما ايرانيها چايي ميخوريم. ترکيه البته از توليد کنندههاي بزرگ چاي هم به حساب ميآيد و بخش زيادي از نيازشان را در داخل توليد ميکنند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.