اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

پشت پرده بزرگترين باند قاچاق مواد مخدر ايران

رئيس‌کل دادگستري استان هرمزگان، درباره اين باند گفت: اعضاي اين باند خانوادگي که در يکي از روستاهاي اطراف بندرعباس فعاليت مي‌کردند، پس از مدت‌ها تحقيقات و در جريان 20عمليات ضربتي همزمان، دستگير شدند.

13:51
پشت پرده بزرگترين باند قاچاق مواد مخدر ايران

مجتبي قهرماني ادامه داد: مدت فعاليت اعضاي اين باند 10سال بود و علت عدمدستگيريشان اين بود که اعضاي باند نيابتي کار ميکردند؛ يعني خودشان پشتپرده بودند. در اين سالها که تحت تعقيب بودند، 9مورد از محمولههايشان به همراه تعدادي از همدستانشان کشف شد و سرانجام سرکردگان باند نيز دستگير شدند.

وي درباره روند رسيدگي قضايي به پرونده نيز گفت: متهمان در سال98 دستگير شدند و پس از تحقيقات مقدماتي، پرونده در سال1401 به دادگاه فرستاده شد و رسيدگي در دادگاه حدود 2سال طول کشيد. درنهايت براي 70نفر از متهمان حکم صادر شد که 7نفر از آنها به اعدام و 58نفر به حبسهاي طولاني محکوم شدند؛ 5نفر هم يا فوت يا تبرئه شدند. در اين پرونده 58متهم درمجموع به 999سال حبس محکوم شدند. اين پرونده 152 جلد و31 نوار صفحه دارد. البته اين حکم دادگاه بدوي است و هنوز رأي قطعي صادر نشده است. رأي اين پرونده 800صفحه و قرار مجرميت هم 1250صفحه بود.

 

پشتپرده باند صاعقه

 

سرکردگان بزرگترين باند قاچاق موادمخدر کشور که صاعقه نام داشت، 4برادر روستايي بودند که وضعيت مالي خوبي نداشتند؛ اما بعد از تشکيل باند قاچاق موادمخدر، زندگيشان از اينرو به آنرو شد؛ بهطوري که در سال94 در جريان عروسي يکي از آنها فقط 2ميليارد تومان شاباش به داماد داد. آنها در اين مدت حدود 2هزار تن موادمخدر قاچاق کردند اما سرانجام همگي به جز يکي از برادران دستگير شدند. يکي از مسئولان رسيدگيکننده به اين پرونده پشتپرده اين باند را افشا کرد.

 

از چه زماني پي به فعاليت اين باند برده بوديد؟

قبلا در ايران مسيرهاي قاچاق موادمخدر خاصي وجود داشت که مشخص بود و همين اشراف پليس بر مسيرها مشکلات زيادي براي قاچاقچيان بهوجود آورده بود، تا اينکه از حدود 15سال قبل آنها مسيرهاي نوظهوري را براي اين کار در نظر گرفتند. آنان به جاي مسيرهاي زميني و دريايي شناساييشده، مسير تازهاي را در نظر گرفتند يعني موادمخدر را ابتدا از جنوب پاکستان وارد بندر گواتر و بعد وارد کشور ميکردند. اين باند نخستين باندي بود که از اين مسير استفاده کرد و از همان زمان تحقيقات دراينباره آغاز شد.

 

آنها براي انتقال محمولهها از چه شناورهايي استفاده ميکردند؟

ابتدا اين کار را با لنج انجام ميدادند؛ اما مشکل لنج براي آنها اين بود که وقتي يک لنج لو ميرفت، يک مرتبه مثلا 10تن موادمخدرشان از بين ميرفت و سرمايهشان را از دست ميدادند. به همين دليل از قايقهاي تندرو استفاده کردند. اين قايقها بيش از 200اسب بخار قدرت دارند. آنها براي اينکه بتوانند مسافتهاي طولاني را طي کنند، مخزنهاي اضافي بنزين را هم با خودشان حمل ميکردند و بخش زيادي از وزن قايق را بنزين تشکيل ميداد. اين قايقها 2موتور دارند و اگر دچار مشکل شوند هم موادمخدر را در دريا خالي ميکنند.

 

اولين مقصد آنها براي انتقال مواد از پاکستان کجا بود؟

مهمترين ويژگي اين نوع قاچاق موادمخدر استفاده از خورها است. در کشورهاي ديگر از خورها بهعنوان يک ظرفيت بزرگ گردشگري استفاده ميشود؛ اما ما در اين حوزه موفق نيستيم و به همين دليل برخي از خورها تبديل به محل فعاليت قاچاقچيها شدهاند. هرمزگان شمار زيادي خور دارد که قايقها را به آنجا منتقل و تخليه ميکردند.

 

اعضاي باند صاعقه چه کسانياند؟

اعضاي اصلي آن 4برادرند. آنها اهل يکي از روستاهاي اطراف بندرعباساند و از ابتداي دهه80 کارشان را شروع کردهاند. خانوادهبودنشان خيلي به پيشبرد کارشان کمک ميکرد. از طرفي اين باند کار عجيبي انجام داد و اعضاي ديگر آن با خانوادههاي يکديگر وصلت کردند و به اين شکل همه با هم فاميل شدند. روستايي که اعضاي اين باند ساکن و اهل آنجايند، نزديک خور است و اين ويژگي نيز به آنها کمک زيادي ميکرد. تفاوت مهم اين باند با ساير باندها اين بود که در رأس آن يک نفر حضور نداشت؛ بلکه هستهاي از 4برادر تشکيل شده بود که هرکدام وظايف مختص خود را داشتند. سرمايهشان واحد بود و همه در جهت تامين منافع گروه عمل ميکردند. آنها باندهاي زيرمجموعه داشتند که شامل باندهاي دريايي حمل موادمخدر، باندهاي حمل زميني، شرکا، مخبران و... بود. در هرکدام از اين زيرمجموعهها چندين نفر فعاليت ميکردند که در اين پرونده از هر مجموعه تعداد زيادي دستگير شدها ند.

 

آنها براي قاچاق مواد شگرد خاصي داشتند؟

شگردشان به اين شکل بود که ابتدا مواد را از پاکستان ميخريدند و از آنجا وارد دريا ميکردند؛ اما بعد افرادي را در شرق کشور پيدا ميکردند و مواد را به آنها تحويل ميدادند. آنها محموله را در خورهاي جنوب سيستان و بلوچستان به قايقهاي ديگر اعضاي باند تحويل ميدادند و آنها هم از طريق دريا محموله را تا بندرعباس حمل ميکردند.

 

حجم موادي که از سوي اين باند قاچاق شده چقدر است؟

گزارشهاي مختلفي درباره ميزان موادمخدر قاچاقشده از سوي اين باند وجود دارد؛ مثلا پليس مبارزه با موادمخدر معتقد است که اعضاي اين باند در سال دستکم 500تن مواد قاچاق ميکردند. در جريان بررسي دفاتري که از متهمان کشف شد، مشخص شد که آنها در 2سال 95 و 96 دستکم 860تن موادمخدر را جابهجا کردهاند که در اين دفاتر همه اقداماتشان ثبت شده است و اين از فعاليت گسترده اين باند حکايت ميکند. مثلا وقتي يک ناخدا را دستگير کرديم، با بررسيهاي اعترافاتش پي برديم که او حدود 70تن موادمخدر براي اين باند حمل کرده است. افراد زيادي در اين باند کشته يا غرق شده اند. حتي موادمخدر قاچاقشده از سوي اين باند در برخي کشورهاي ديگر کشف و باعث تخريب وجهه کشورمان شد.

 

چند سال پيش کليپي در شبکههاي اجتماعي دستبهدست شد که از شاباش عجيبوغريب در جريان يک عروسي در هرمزگان حکايت داشت. آن مراسم متعلق به کداميک از اعضاي باند بود؟

بايد گفت که اعضاي اين باند آسيبهاي اجتماعي زيادي را به منطقه وارد کردهاند. آنها در منطقه فقيري زندگي ميکردند اما در مدت کوتاهي ثروتمند شدند و شکاف طبقاتي زيادي در منطقه ايجاد شد. مثلا يکي از اين برادران در عروسياش که در سال94 برگزار شد، 2ميليارد تومان شاباش گرفت و بعد با بررسي دفاتر معلوم شد همه کساني که شاباشهاي سنگين داده بودند، قاچاقچيان منطقه و از اعضاي باند بودند که تعداد زيادي از آنها دستگير شدند. در اين عروسي با چمدان اسکناس آورده بودند و خيليها هم با دستگاه پوز پول پرداخت ميکردند.

 

چطور فعاليت اعضاي اين باند 10سال طول کشيد؟

بهدليل اينکه آنها با افراد مختلف، مثلا با تعدادي از کارمندان بانک، در ارتباط بودند؛ به همين دليل در روند رسيدگي به اين پرونده تيم بزرگي از افرادي که براي اين باند کارچاقکني انجام ميدادند، دستگير شدند.

اعضاي اين باند مجبور بودند براي پنهانکردن درآمدشان دست به پولشويي بزنند. مثلا خانم سالخوردهاي در منطقه بلوچستان بود که بسياري از پولهاي موادمخدر به نام اين زن جابهجا ميشد. پيوستگي زيادي بين موضوع قاچاق موادمخدر و قاچاق خودروهاي لوکس در سراسر کشور وجود دارد. معمولا بخش زيادي از سرمايه قاچاقچيان موادمخدر در حوزه خودرو و طلا است؛ چون معاملهاش راحت است و بهصورت غيررسمي يا وکالتي انجام ميشود. افرادي هم در ادارات مختلف با اعضاي اين باند همکاري ميکردند. همه اينها باعث شده بود که فعاليت اين باند پيچيده و لورفتنشان زمانبر شود. يکي ديگر از دلايلي که باعث شد اين باند ديرتر لو برود، اين بود که افراد خشني نبودند. مثلا يکي از قاچاقچيان مطرح که چند سال قبل اعدام شد، به اين دليل دستگير شد که درگير ميشد و خشن بود؛ اما اعضاي اين باند با رشوه يا روسفيدکردن خودشان کار را پيش ميبردند؛ مثلا خودشان را خير و مدرسهساز و... معرفي ميکردند.

 

مقصد نهايي اين باند براي قاچاق موادمخدر کجا بود؟

حجم قاچاق موادمخدر از سوي اعضاي اين باند بسيار زياد بود؛ آنقدر که ما اين مقدار مصرف موادمخدر در کشور نداريم و درنتيجه بيشتر محمولهها از مسيرهاي قاچاق ترانزيت ميشد؛ بخشي به غرب هرمزگان، تهران و شيراز و بخشي به کشورهاي اروپايي قاچاق ميشد که همه آنها هم ترياک بود.

 

آنها پولهاي ناشي از معامله مواد را چطور جابهجا ميکردند؟

از طريق خودرو، طلا و رمزارز.

 

اعضاي اين باند چطور دستگير شدند؟

پس از تحقيقات شبانهروزي و رصدهاي اطلاعاتي و بررسيهاي گسترده، رسيدگي به اين پرونده ابتدا با دستگيري 13متهم آغاز و در ادامه براي 90نفر و سپس براي 116نفر کيفرخواست صادر شد.

منبع:همشهري آنلاين

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.