اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

وزير علوم، تحقيقات و فناوري:

پروژه تجميع دانشگاه‌ها اجرايي مي‌شود

وزير علوم، تحقيقات و فناوري از اجراي پروژه تجميع دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: اين پروژه به‌منظور بهبود شرايط آموزشي و استفاده بهينه از منابع دانشگاه‌ها طراحي شده و به‌زودي شاهد نتايج آن خواهيم بود.

پروژه تجميع دانشگاه‌ها اجرايي مي‌شود

حسين سيمايي صراف با بيان اينکه کمبود منابع مالي و عدم توجه به کيفيت آموزش باعث مشکلات گستردهاي در فضاي دانشگاهها شده، گفت: توسعه کمي دانشگاهها بدون توجه به کيفيت و منابع، مشکلات زيادي را به وجود آورده است به طوريکه در بسياري از شهرستانها، دانشگاهها فضاي فيزيکي مناسبي ندارند و در برخي موارد، اين فضاها به هتل تبديل ميشوند.

به گفته وي، اين وضعيت نه تنها بر کيفيت آموزش تأثير منفي گذاشته، بلکه فشار زيادي به مسئولان دانشگاهها و اعضاي هيئت علمي وارد کرده است.

وزير علوم افزود: بسياري از دانشگاهها به دليل محدوديتهاي مالي و کمبود فضاي فيزيکي، قادر به ارائه آموزشهاي استاندارد به دانشجويان خود نيستند.

 

توسعه نيروي انساني و حمايت از اساتيد؛ راهکارهاي ارتقاي کيفيت آموزش

وزير علوم بر لزوم حمايت از اساتيد و نخبگان دانشگاهي تأکيد کرد و افزود:  يکي از مشکلات عمده دانشگاهها، مداخلات دستگاههاي نظارتي و برخوردهاي امنيتي است که باعث شده بسياري از اساتيد از محيطهاي دانشگاهي رانده شوند. اين مسئله نه تنها بر کيفيت آموزش تأثير ميگذارد بلکه موجب کاهش انگيزههاي علمي و پژوهشي در بين اساتيد ميشود.

سيمايي صراف اظهار داشت: اگر حقوق و شرايط کاري اساتيد بهبود نيابد، اين افراد که سرمايههاي علمي کشور هستند، ممکن است تصميم به ترک کشور بگيرند، اين يک تهديد جدي براي آينده علمي کشور است.

وي افزود: براي جلوگيري از خروج نخبگان و ارتقاي سطح علمي کشور، بايد شرايط کاري اساتيد بهبود يابد و امنيت محيطهاي دانشگاهي تأمين شود.

وزير علوم با اشاره به کمبود نيروي انساني در دانشگاههاي تازه تاسيس و در حال توسعه گفت: بايد تعداد اعضاي هيات علمي افزايش افزايش يابد تا اين دانشگاهها بتوانند به اهداف علمي خود برسند و کمبود نيروي انساني بر کيفيت آموزش تاثير منفي نگذارد، يکي ديگر از مسائلي که وزير علوم به آن اشاره کرد، پذيرش بيرويه دانشجو در برخي رشتهها و مقاطع تحصيلي بود.

 

پذيرش دانشجو و چالشهاي منابع دانشگاهها

وي تأکيد کرد: پذيرش دانشجو بايد بر اساس نياز واقعي کشور و ظرفيت دانشگاهها باشد نه اينکه تنها به صورت کمي به آن پرداخته شود. اين پذيرشهاي غيرمنطقي فشار زيادي به منابع و زيرساختهاي دانشگاهها وارد کرده و باعث کاهش کيفيت تحصيل ميشود.

سيمايي صراف افزود: پذيرش دانشجو بايد متناسب با نيازهاي علمي و اقتصادي کشور باشد. پذيرش بيرويه نه تنها منابع آموزشي را تحت فشار قرار ميدهد، بلکه باعث تضعيف کيفيت آموزش در سطح ملي ميشود.اين مسئله به يکي از چالشهاي اساسي دانشگاهها تبديل شده که نياز به اصلاحات فوري دارد.

 

پروژههاي علمي در حال پيشرفت و همافزايي دانشگاهها

وزير علوم از سخنان خود به پروژههاي علمي در حال پيشرفت در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: در حوزههاي موشکي و فناوريهاي پيشرفته، بسياري از پروژهها در حال حل شدن و به مرحله اجرايي رسيدهاند.

به گفته وي پروژههاي علمي در حال پيشرفت هستند و دانشگاهها به عنوان مراکز توليد علم و نوآوري بايد از ظرفيتهاي علمي خود بهطور مؤثر براي توسعه کشور استفاده کنند.

وي همچنين از پروژه تجميع دانشگاهها خبر داد که بهزودي به مرحله اجرايي ميرسد و گفت: اين پروژه بهمنظور بهبود شرايط آموزشي و استفاده بهينه از منابع دانشگاهها طراحي شده است و بهزودي شاهد نتايج آن خواهيم بود.

 

وضعيت خوابگاهها و مشکلات رفاهي دانشجويان

وزير علوم همچنين از وضعيت نامناسب خوابگاهها و شرايط رفاهي دانشجويان انتقاد کرد و گفت: بسياري از خوابگاهها وضعيت مناسبي ندارند و دانشجويان در شرايط سختي زندگي ميکنند. بسياري از خوابگاهها بهويژه در دانشگاههاي شهرستانها نياز به تعميرات و بازسازي دارند و بايد شرايط رفاهي دانشجويان بهبود يابد.

وي تأکيد کرد: تقويت زيرساختهاي رفاهي و خوابگاهي در دانشگاهها بايد در اولويت قرار گيرد تا دانشجويان بتوانند در شرايط مناسبتري تحصيل کنند و از نظر جسمي و رواني سلامت کامل داشته باشند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.