اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

يک «کام» تلخ تا مرگ زودرس

گرايش افراد نوجوان و جوان به ويژه خانم‌ها به سمت مصرف مواد دخاني، زنگ خطري براي نظام سلامت کشور تلقي مي‌شود.

يک «کام» تلخ تا مرگ زودرس

زيرا، عوارض دود مواد دخاني، به قدري خطرناک و پُر عارضه است که در نهايت منجر به افزايش مرگهاي زودرس ميشود. همچنين، خساراتي که به اقتصاد درمان کشور تحميل ميکند؛ به قدري سنگين و غير قابل جبران است که ستونهاي نظام سلامت را شکننده ميسازد. از همين رو، لازم است نسبت به روشهاي کنترلي در کاهش مصرف مواد دخاني، اقدامات عاجلي در پيش گرفته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، آمارها و گزارشهاي وزارت بهداشت، نشان ميدهد که سن مصرف مواد دخاني در کشور رو به کاهش است و اين در حالي است که گرايش خانمها به مصرف مواد دخاني، در مقايسه با آقايان، شتاب بيشتري گرفته است.

سالانه در کشور بيش از 140 تا 150 هزار نفر، مبتلا به سرطان ميشوند که 80 هزار نفر از اين افراد بر اثر ابتلاء به اين بيماريها فوت ميکنند.

شريف ترکمن نژاد مشاور علمي جمعيت مبارزه با دخانيات گفت: هيچ موضوعي به اندازه دخانيات پيچيده نيست و تنها صنعتي که بعد از انقلاب اسلامي ايران، تحريم نشد فعاليت شرکتهاي دخاني بود.

به گفته وي، سالانه 70 ميليارد نخ سيگار توليد ميشود که به ازاي هر يک ميليون نخ سيگار يک انسان کشته ميشود.

ترکمن نژاد افزود: با توجه به اينکه مصرف دخانيات باعث آسيبهاي سياسي، اقتصادي و زيست محيطي بيشماري ميشود، دولتمردان به دنبال نسل بدون دخانيات هستند.

وي خاطرنشان کرد: تا 5 سال آينده در کشورهاي پيشرفته سيگار پيدا نميشود و افراد سيگاري سعي خواهند کرد از طريق کشورهاي در حال توسعه و جهان سوم نياز خود را برطرف کنند.

مشاور علمي جمعيت مبارزه با دخانيات با اشاره به اينکه هدف گيري شرکتهاي توليد دخانيات در کشور ما بر روي زنان و دختران است، رواج مصرف سيگار بين زنان و دختران ايراني را نشان دهنده توفيق آنان برشمرد.

ترکمن نژاد افزود: از 6 ماه پيش طرح بدون دخانيات با برنامه 20 ساله در جمعيت مبارزه با دخانيات مطرح شد و اين طرح با تخصيص يک صندلي در شوراي انقلاب فرهنگي گام اوليه را برداشت و در حال برداشتن گامهاي بعدي است.

وي با اشاره به استراتژي سازمان جهاني بهداشت براي کنترل و کاهش مصرف دخانيات، به تبيين اصول اين استراتژي پرداخت که شامل ارائه خدمات ترک دخانيات، آگاه سازي ديگران در برابر مخاطرات دخانيات، افزايش ماليات و قيمت مواد دخاني بودند.

ترکمن نژاد يادآور شد: هدف اصلي اين اصول و برنامههاي پيشگيري در مصرف دخانيات، محدوديت در عرضه آن است.

وي، نيکوتين را يکي از اعتيادآورترين محصولات دخاني دانست و گفت: با استفاده از ابزارهاي قانوني نظير ممنوعيت مصرف سيگار در اماکن عمومي و جلوگيري از صدمه زدن افراد سيگاري به افراد غيرسيگاري، ميتوان مصرف سيگار را کنترل و کاهش داد.

در همين حال، بهزاد ولي زاده رئيس دبيرخانه ستاد کشوري کنترل دخانيات وزارت بهداشت ضمن تاکيد بر ممنوعيت تبليغ دخانيات، از پيگيري وزارت بهداشت براي افزايش نرخ جرايم تخلفات دخانياتي خبر داد و گفت: پيشنهاد افزايش جرايم با احتساب ميزان تورم از سوي وزارت بهداشت به معاونت حقوقي رياست جمهوري ارسال شده و پيگير اخذ مصوبه هيأت وزيران هستيم.

وي با بيان اينکه شرکتهاي توزيعکننده محصولات دخاني قانونپذير نيستند، افزود: اگرچه ضوابطي در ارتباط با استندهاي نگهداري سيگار ابلاغ کردهايم اما نظارتهاي ميداني بيانگر اين است ضوابط به درستي اجرا نميشود.

وليزاده در مورد جرايم تخلفات تبليغاتي دخانيات، گفت: بيشترين ارقام جرايم در قانون جامع کنترل دخانيات براي تبليغات در نظر گرفته شده است که در آخرين دور بازنگري جرايم در سال 1398 به 44 ميليون تومان افزايش يافته است.

بر اساس قانون «جامع کنترل و مبارزه ملي با دخانيات»، جرايم قانون جامع کنترل دخانيات بايد هر 3 سال يکبار بازنگري شود. جرايم اين قانون براي آخرين بار در سال 98 بازنگري شد. پيشنهاد افزايش جرايم با احتساب ميزان تورم از سوي وزارت بهداشت به معاونت حقوقي رياست جمهوري ارسال شده است و پيگير اخذ مصوبه هيأت وزيران هستيم.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.