وزارت دفاع انگليس ورود خودروهاي برقي داراي قطعات ساخت چين به برخي پايگاههاي نظامي اين کشور را بهدليل ملاحظات امنيتي ممنوع اعلام کرده است.
اين اقدام بهطور خاص در پايگاه نظامي «آراف وايتون» در منطقه کمبريجشر که يکي از مهمترين مراکز اطلاعاتي ارتش انگليس محسوب ميشود و ميزبان تحليلگران اطلاعاتي کشورهاي عضو پيمان «فايو آيز» است، اعمال شده است. منابع آگاه به نشريه «آي» گفتهاند که در اين پايگاه و برخي مراکز آموزشي مانند دشت سالزبري، محدوديتهايي براي تردد خودروهاي برقي که از فناوريهاي ساخت چين بهره ميبرند وضع شده است.
بر اساس اين گزارش، نگرانيها درباره احتمال رديابي خودروها يا استفاده از تجهيزات درون آنها براي جمعآوري دادههاي حساس موجب شده که مقامهاي امنيتي وزارت دفاع تدابير احتياطي را افزايش دهند. هنوز مشخص نيست که اين دستورالعمل در سراسر پايگاههاي نظامي انگليس اجرا ميشود يا تنها به برخي مراکز حساس محدود است.
همزمان، وزارت دفاع انگليس در پاسخ به پرسش نمايندگان مجلس اعيان گفته است که «سياست متمرکز» و يکپارچهاي در اين زمينه وجود ندارد، اما برخي پايگاهها بنا به ملاحظات خاص خود ممکن است مقررات سختگيرانهتري را اجرا کنند.
طبق گزارشها، خودروي برقي بهدليل برخورداري از فناوريهاي پيشرفته از جمله دوربين، حسگر، اتصال اينترنتي و حتي ميکروفن داخلي، ميتواند بهطور بالقوه دادههايي را به شرکتهاي سازنده منتقل کند. برخي کارشناسان امنيت سايبري نيز هشدار دادهاند که اين اطلاعات در صورت دسترسي نهادهاي ثالث، ميتواند تهديد بالقوهاي براي اماکن حساس
باشد.
جيمز بور، کارشناس امنيت سايبري در انگليس به نشريه «آي» گفت: «تقريباً تمام خودروهاي برقي بهطور مداوم دادههايي مانند وضعيت باتري، موقعيت مکاني و ديگر اطلاعات فني را به شرکتهاي توليدکننده مخابره ميکنند. اين امر در موقعيتهاي عادي اهميت خاصي ندارد، اما در اماکن حساس ممکن است مورد سوءاستفاده قرار گيرد.»
اين در حالي است که بسياري از برندهاي خودروسازي فعال در حوزه خودروهاي برقي از جمله ولوو، جگوار، بيامو و فولکسواگن از قطعات ساخت چين استفاده ميکنند و برندهايي مانند «بيوايدي» و «امجي» بهطور کامل در چين توليد ميشوند. وزارت دفاع انگليس نيز در سالهاي اخير براي تحقق اهداف زيستمحيطي و کاهش آلايندگي، صدها دستگاه خودروي برقي به ناوگان خود اضافه کرده است.
بر اساس اين گزارش، برخي نهادهاي امنيتي در انگليس دستور دادهاند که مکالمات حساس در داخل خودروهاي برقي انجام نشود، زيرا ممکن است از طريق ميکروفنهاي داخلي ضبط شده و انتقال يابد. اين درحالي است که پارسال هم يک رسانه انگليسي از کشف دستگاه ردياب ساخت چين در يکي از خودروهاي مورد استفاده دولت انگليس خبر داده بود.
در حاليکه استفاده از فناوريهاي پيشرفته در صنعت خودرو امري رايج است، موضوع انتقال داده و ارتباطات ديجيتال ميان خودرو و سرورهاي خارجي به يکي از دغدغههاي امنيتي کشورهاي مختلف در سالهاي اخير تبديل شده است. مقامهاي وزارت دفاع انگليس از ارائه جزئيات بيشتر درباره دامنه اجراي اين محدوديتها خودداري کردهاند اما به نظر ميرسد که اين تصميم با تنشها در سالهاي اخير، ميان لندن و پکن بيارتباط نيست.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.