اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ورود حضرت معصومه(س) به قم سرآغاز تقويت تشيع در ايران و جهان

مهدي بخشي سورکي: در تاريخ آمده است پس از آنکه مأمون عباسي، حضرت علي بن موسي الرضا (ع) را به خراسان فراخواند و امام رضا (ع) به اجبار مأمون و بدون هيچ ميل و رغبتي، ناچار پيشنهاد ولايتعهدي وي را پذيرفت،

ورود حضرت معصومه(س) به قم سرآغاز تقويت تشيع در ايران و جهان

اين امر موجب شد تا حضرت فاطمه معصومه (س) که پس از شهادت حضرت موسي بن جعفر (ع) در کنار برادر رشد يافت؛ نتواند دوري ايشان را طاقت بياورد و همين امر موجب شد تا اين بانوي بزرگ اسلام قصد خراسان کند تا به ديدار برادر آيد.

نقل ديگري در منابع تاريخي آمده، پس از آنکه امام رضا (ع) وارد خراسان شدند نامهاي براي حضرت معصومه (س) نوشتند و به يکي از غلامان دستور دادند تا نامه را بدون معطلي به مدينه رساند و پس از آنکه حضرت معصومه (س) نامه برادر را دريافت کردند، بلافاصله آماده سفر به ايران و خراسان شدند و در سال 201 هجري به همراه کارواني از برادران و اطرافيان راهي شدند.

مامون عباسي که از اين سفر مطلع ميشود براي آنکه از حضور خواهر امام در خراسان جلوگيري کند به مأموران خود دستور ميدهد تا جلوي حرکت کاروان بانوي کرامت را بگيرند.

در تاريخ آمده است وقتي کاروان حضرت معصومه (س) به ساوه ميرسد، مأموران عباسي سد راه ميشوند و مخالفان اهل بيت (ع) جنگ نابرابري را بر کاروان اهل بيت تحميل ميکنند و همراهان حضرت را به شهادت ميرسانند و کريمه اهل بيت (ع) در اين شرايط به دليل شدت ناراحتي و به نقلي بر اثر مسموم شدن بيمار ميشوند؛ به گونهاي که ادامه راه برايشان امکان پذير نبوده است.

در کتاب تاريخ قم آمده است؛ وقتي اين خبر به آل سعد رسيد تصميم ميگيرند به ديدار حضرت بروند و از او درخواست کنند تا به قم بيايند.

موسي بن خزرج از بزرگان قم راهي ساوه ميشود و ناقه حضرت را گرفته و به سمت قم حرکت ميکنند و در سراي خود، ايشان را اسکان ميدهند؛ جايي که امروز به بيت النور معرف است و نقل شده که حضرت معصومه (س) در طي 17 روزي که در قم حضور داشتند در اين مکان به عبادت مشغول بودند.

پس از رحلت اين بانوي بزرگ اسلام و تدفين ايشان در شهر مقدس قم، وجود آن حضرت موجب شد تا قم همواره نقش تأثيرگذاري در تاريخ و در راستاي ترويج و تبليغ دين اسلام پيشتاز باشد.

 

فضيلت و جايگاه حضرت معصومه (س)

 

حجت الاسلام و المسلمين سيد حسين مؤمني در گفتگو با خبرنگار مهر در فضيلت و جايگاه حضرت معصومه (س) اظهار داشت: حضرت معصومه (س) در بين امامزادگان جايگاه ممتاز و ويژگيهاي منحصر به فردي دارند.

استاد حوزه علميه قم بيان داشت: حضرت فاطمه معصومه (س)، علي اکبر (ع) و حضرت عباس (ع) از جمله امامزادگاني هستند که امام معصوم براي ايشان زيارت نامه انشا کرده که اين امر نشان دهنده منزلت بالاي اين امامزادگان است.

وي اضافه کرد: در بين اين سه امامزاده زيارت نامه حضرت معصومه (س) زيارت نامه ويژه اي است؛ چرا که در آن آداب زيارت بيان شده است.

 

هرکس حضرت فاطمه معصومه (س) را زيارت کند بهشت بر او واجب است

 

حجت الاسلام مؤمني با اشاره به توصيه تعدادي از اي مه معصومين در خصوص زيارت حضرت معصومه (س) بيان داشت: سه امام معصوم نسبت به زيارت حضرت معصومه (س) سفارش و تاکيد کردهاند.

استاد حوزه علميه قم با بيان اينکه هر سه امام ثواب و پاداش زيارت حضرت معصومه (س) را بهشت برشمردند افزود: امام صادق (ع)، امام رضا (ع) و امام جواد (ع) فرمودند، هرکس حضرت فاطمه معصومه (س) را زيارت کند بهشت بر او واجب است.

وي افزود: حضرت فاطمه معصومه (س) شفيعه روز جزا و بانوي کرامت است و کسي که ميتواند در آخرت از مؤمنان شفاعت کند در دنيا نيز ميتواند از بندگان دستگيري کند.

حجت الاسلام مؤمني ادامه داد: در زيارت نامه حضرت معصومه (س) آمده «فان لک عند الله شأنا من الشأن» و اين بدان معنا است، شئوني که خداوند به ائمه معصومين (ع) عنايت کرده به فاطمه معصومه (س) نيز داده است.

 

يکي از عوامل تقويت تشيع در ايران ورود فاطمه معصومه (س) به شهر مقدس قم بود

 

استاد حوزه علميه قم با بيان اينکه يکي از عوامل تقويت تشيع در ايران ورود فاطمه معصومه (س) به شهر مقدس قم است افزود: به برکت حضور فاطمه معصومه (س) حوزه علميه قم در جوار بارگاه کريمه اهل بيت (ع) شکل گرفت و علم و فقاهت در قم رشد يافت و به اقصي نقاط دنيا فرستاده شده است.

حجت الاسلام مؤمني افزود: حضرت معصومه (س) به امر امام رضا (ع) وارد ايران ميشوند و ايران محل امني براي امامزادگان بوده و امامزادگان از نقطهاي که امن نبوده به ايران مي آيند و در سراسر ايران پخش ميشوند و منشأ شکل گيري فرهنگ شيعه در حلقههاي کوچک و منشأ خيرات و برکات ميشوند.

استاد حوزه علميه قم بيان داشت: پس از ورود حضرت معصومه (س) به قم حوزهاي کنار اين حرم مطهر شکل گرفت و علم از اين شهر به اقسا نقاط دنيا برده شده است.

وي گفت: امروز از کشورهاي مختلف در قم طلبه داريم و در بسياري از کشورهاي دنيا به برکت انقلاب اسلامي و خون شهدا حوزه علميه تشکيل شده است.

حجت الاسلام مؤمني ادامه داد: در روايات داريم علم از نجف خارج ميشود و در قم ظهور و بروز ميکند و از اين شهر علم پيامبر به تمام دنيا برده ميشود که امروز اين امر محقق شده و دليل آن نيز وجود با برکت حضرت معصومه (س) است.

مردم قم هر ساله به مناسبت سالروز ورود تاريخي حضرت معصومه (س) به شهر مقدس قم طي مراسمي به استقبال کاروان نمادين حضرت ميروند و مسير ورود حضرت تا حرم مطهر را گلباران ميکنند و اين روز بزرگ را گرامي ميدارند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.