دبير ستاد راهبري مساجد حوزه علميه گفت: حدود 70 هزار مسجد در کشور وجود دارد که 30 هزار از اين تعداد داراي امام جماعت هستند.
حجت الاسلام محمدمهدي مسلمي فر در نشست تخصصي بررسي نسبت مسجد با نظام اسلامي که در دفتر آيت الله اراکي برگزار شد، گفت: ستاد راهبري مساجد حوزه علميه به مدت سه سال است که تحت نظر مديريت حوزههاي علميه تأسيس شده که با وجود تعداد قابل توجه 70 هزار مسجد در ايران، تنها نزديک به 30 هزار امام جماعت فعال وجود دارد و از اين تعداد، حدود 2 هزار مسجد تحت نظارت سازمان تبليغات اسلامي و حدود 6 هزار نفر در قالب طرحهاي هجرتي مشغول به فعاليت هستند.
دبير ستاد راهبري مساجد حوزه علميه به وجود سه ضلع در اولويت اين ستاد ابراز کرد: ضلع نخست در خصوصي نقش حاکميت در حوزه رسانه و پژوهشهاي مرتبط با مساجد است، ضلع دوم امام جماعت به عنوان مدير ذاتي مسجد بايد برنامهريزي دقيقي براي توسعه و پيشرفت مسجد داشته باشد و ضلع سوم اين سهگانه به کارکردهاي مسجد مربوط ميشود که بايد به عنوان يک مرکز فرهنگي و اجتماعي فعال عمل کند.
مسلمي فر همچنين به خلأ سليقهاي در مديريت مساجد اشاره کرد و گفت: امروزه از فقه ناب فاصله گرفتهايم و به مباحث اسلامي در حوزههاي مختلف توجه کافي نميشود که اين موضوع ميتواند تأثيرات منفي بر عملکرد مساجد و نقش آنها در جامعه داشته باشد.
حجت الاسلام مسلمي فر تصريح کرد: يکي از کميتههاي مهم در اين راستا، کميته پژوهش است که وظيفه دارد اين خلأ را جبران کند و هدف اين کميته اين است که نظام مسجد به سمت ترقي حرکت کند و مبناي اسلامي به خود بگيرد.
دبير ستاد راهبري مساجد حوزه علميه اذعان کرد: برگزاري نشستها و کارگاههاي آموزشي براي مديران مساجد از ديگر اقداماتي است که ميتواند به حل و پيشبرد مسائل موجود کمک کند و به ايجاد يک شبکه منسجم و مؤثر در بين مساجد منجر شود.
حجت الاسلام مسلمي فر تأکيد کرد: براي رسيدن به اهداف تعيين شده، نياز به همکاري و همافزايي بين تمامي نهادها و افراد مرتبط با مساجد احساس ميشود تا بتوانيم به يک تحول مثبت در اين عرصه دست يابيم.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.