مديرکل بهزيستي آذربايجان شرقي با اشاره به وجود 905 مرکز بهزيستي در سطح استان گفت: 93 مرکز روزانه توانبخشي در سطح استان به مديريت اشخاص حقيقي فعال هستند که 4424 نفر خدمت گيرنده با يارانه پرداختي مشخص شده بر حسب رتبه بندي مراکز، در حال دريافت خدمات از آنها هستند.
فرگل صحاف در گفتوگويي بيان کرد: سازمان بهزيستي با 58 فعاليت کلي و 150 ريز فعاليت؛ ارائه دهنده خدمات اجتماعي، آموزشي، رفاهي در سطح استان است که 150 هزار نفر را تحت پوشش خود دارد و 120 هزار نفر از اين رقم را خانوادههاي مستمري بگير تشکيل ميدهند.
در اين مراکز خدمات درماني مانند گفتار درماني، کار درماني، فيزيوتراپي و خدمات آموزشي مانند هنر درماني، برگزاري کلاسهاي فنيحرفهاي وارائه ميشود که جنبه سرگرمي داشته، باعث توانمندسازي نسبي فرد معلول و مانع از رسوب تواناييهاي فردي ميشوند.
وي ادامه داد: همچنين تأمين وسايل کمک توانبخشي، سرويس رفت و آمد، خريد خدمات توانپزشکي، تأمين ارتز و پرتز توانخواهان، تأمين لوازم مصرفي و بهداشتي، تحويل سمعک، کمک هزينه تعميرات و تجهيزات حلزون کاشت شده از ديگر خدمات سازمان بهزيستي هستند. هرچند علاوه بر يارانههاي تعيين شده دولتي، نيازمند کمک خيرين براي اداره اين مراکز و ارائه خدمات ذکر شده هستيم.
مديرکل بهزيستي استان افزود: خدمات مراکز توانبخشي مراقبتي در 59 مرکز با حداکثر ظرفيت 30 نفر، به شيوهاي متفاوت است. در اين مراکز توانخواهان جسمي، حرکتي، ذهني، رواني، سالمند با تفکيک بانوان و آقايان نگهداري ميشوند. البته مراکز اوتيسم رويکرد نگهداري موقت داشته و نگهداري از اين قشر به صورت خانواده محور با ارائه حق پرستاري است.
وي خاطرنشان کرد: هدف از تمام برنامههاي توانمندسازي خروج فرد معلول از چرخه مستمري بگيري و ورود به حوزه خودکفايي است. بسياري از معلولين به توانايي رسيده و از باقي افراد جدا شده و به خانههايي کوچکتر انتقال داده ميشوند. همچنين تعدادي ازدواج کرده يا در صنايعي مانند کابينتسازي، فيلترسازي مشغول به کار هستند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.