رئيس سازمان بهزيستي کشور گفت: تاکنون 25 هزار کودک از طريق بهزيستي به فرزندخواندگي سپرده شدهاند و 18 هزار کودک ديگر در خانوادههاي جايگزين زندگي ميکنند.
سيد جواد حسيني، در جلسه شوراي اداري شهرستان قوچان، با اشاره به دستاوردهاي ورزشي معلولان اظهار کرد: در سال جاري، تيم هفت نفره فوتبال معلولين ايران موفق شد در مسابقات جهاني اسپانيا سکوي نخست را از آن خود کند. همچنين، تيم 94 نفره ناشنوايان کشور در سال 2024 در مالزي براي نخستين بار قهرمان آسيا شد. اين دو افتخار بزرگ، نشاندهنده ظرفيتهاي عظيم جامعه معلولين ايران است.
وي با تأکيد بر لزوم تغيير نگرش عمومي نسبت به اين سازمان گفت: متأسفانه بسياري از مردم تصور ميکنند که بهزيستي تنها وظيفه کمک به معلولان را بر عهده دارد، در حالي که اين سازمان داراي 170 مأموريت گسترده است. بهزيستي وظايفي همچون حمايت از کودکان بيسرپرست، کاهش آسيبهاي اجتماعي، ارائه خدمات روانشناختي، مددکاري و توانبخشي را بر عهده دارد.
وي اجتماعيسازي خدمات بهزيستي و آگاهسازي جامعه از اين مأموريتها را يکي از اولويتها دانست و افزود: براساس نتايج يک پيمايش ملي که در آن وضعيت معلوليت در 19 استان با بررسي 279 هزار خانوار مورد ارزيابي قرار گرفت نشان داد که 11.5 درصد از جمعيت ايران داراي معلوليت هستند.
رييس سازمان بهزيستي کشور گفت: برخلاف برآوردهاي جهاني که شيوع معلوليت را 15 درصد اعلام ميکنند، ما اکنون آماري دقيق در اختيار داريم به طوري که از مجموع 9.5 ميليون نفر داراي معلوليت در کشور، 3 ميليون نفر تحت پوشش بهزيستي قرار دارند و 1.6 ميليون نفر مستمريبگير و 530 هزار نفر معلول شديد و بسيار شديد فاقد شغل و درآمد هستند.
وي همچنين به دلايل افزايش تعداد معلولين اشاره کرد و گفت: دو عامل اصلي شامل تصادفات جادهاي و آسيبهاي دوران دفاع مقدس، نقش مهمي در افزايش آمار معلوليت دارند. سالانه 67 هزار تصادف جادهاي منجر به معلوليت رخ ميدهد که اصلاح رفتارهاي رانندگي و بهبود وضعيت جادهها ميتواند تأثير بسزايي در کاهش اين آمار داشته باشد.
حسيني با بيان خدمات متنوع اين سازمان به جامعه معلولين تصريح کرد: ما براي معلولان برنامههاي ويژهاي داريم که شامل اشتغال، مسکن، ازدواج، خدمات روانشناختي، توانبخشي و حتي هنر درماني ميشود. در کشور 1601 خانه هنر براي معلولين و 131 پايگاه هنر روستايي فعال است و تعهد ميدهيم که يک پايگاه هنر روستايي نيز در قوچان ايجاد شود.
وي در ادامه به خدمات سازمان به کودکان بيسرپرست اشاره کرد و افزود: اکنون 640 مرکز نگهداري در کشور فعال هستند که از 8500 کودک نگهداري ميکنند. اين مراکز شامل 33 شيرخوارگاه، 58 مرکز ويژه نوباوگان (3 تا 6 سال)، 250 مرکز شبه خانواده براي کودکان 6 تا 12 ساله و 280 مرکز براي نوجوانان 12 تا 18 ساله است.
رئيس سازمان بهزيستي ادامه داد: تاکنون 25 هزار کودک از طريق بهزيستي به فرزندخواندگي سپرده شدهاند. علاوه بر اين، 18 هزار کودک ديگر در خانوادههاي جايگزين مانند خانواده پدر بزرگ و مادربزرگ و... زندگي ميکنند.
وي با اشاره به خدمات اين سازمان در کاهش آسيبهاي اجتماعي گفت: ما به مسائل مهمي مانند طلاق، اعتياد، خشونتهاي خانگي، سالمندآزاري و کودکآزاري رسيدگي ميکنيم. خط تلفن 123 بهعنوان مرکز مداخلات فوريتهاي اجتماعي، ميليونها تماس دريافت و در بسياري از بحرانها نقش مؤثري ايفا کرده است.
وي افزود: 750 مرکز ژنتيک در سطح کشور وجود دارد که خدمات ژنتيکي در دوره جنيني ارائه ميدهد. علاوه بر اين، در زمينه غربالگري تنبلي چشم، با انجام 57 ميليون مداخله، شيوع اين مشکل را از 4 درصد جهاني به 1.5 درصد در ايران کاهش دادهايم.
حسيني با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه مسکن و اشتغال خاطرنشان کرد: تاکنون 300 هزار واحد مسکوني براي معلولان ساخته شده و 220 هزار نفر ديگر در صف دريافت مسکن هستند. همچنين، در سال 1403 تعهد ساخت 20 هزار واحد جديد را داريم.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.