اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

رئيس سازمان هواپيمايي کشوري خبر داد:

واگذاري بهره‌برداري فرودگاه‌ها به بخش خصوصي

رئيس سازمان هواپيمايي کشوري با تاکيد بر واگذاري بهره‌برداري فرودگاه‌ها به بخش خصوصي، توسعه هوانوردي عمومي را يک فرصت دانست و گفت: هوانوردي عمومي بستري براي ورود سرمايه‌گذاران کوچک و متوسط به صنعت هوانوردي است.

واگذاري بهره‌برداري فرودگاه‌ها به بخش خصوصي

به گزارش سازمان هواپيمايي کشوري، حسين پورفرزانه در ديدار نوروزي و عيدانه خود با معاونين، مديران و کارکنان اين سازمان، چارچوب مفهومي و اجرايي سازمان هواپيمايي کشوري در مسير رشد صنعت هوانوردي را تبيين کرد و افزود: درک درست از تفاوت دو مفهوم «توليد ثروت» و «توزيع ثروت» براي طراحي سياستهاي راهبردي در هر سازمان حياتي است.

معاون وزير راه و شهرسازي، توليد ثروت را حاصل دانش، نوآوري و سرمايهگذاري هدفمند برشمرد و گفت: اين در حالي است که توزيع ثروت نتيجه بهرهبرداري از منابع موجود است و پايه اين دو مسير در نوع قدرت نهفته است يا «قدرت پايه (Low Base) يا دانش پايه (Knowledge Base).

به گفته وي، حرکت از قدرت پايه به قدرت دانش پايه، مسير رشد پايدار را شکل ميدهد و حاصل آن عبور از مديريت توزيع ثروت به سمت توليد ثروت است.

رئيس سازمان هواپيمايي کشوري تصريح کرد: در صنعت هوانوردي که مأموريت اصلي آن جابهجايي امن و ايمن بار و مسافر است، چهار رکن کليدي ناوگان هوايي؛ شامل انواع پرنده، فرودگاهها شامل زيرساختهاي پشتيبان عمليات هوايي، صنعت پشتيبان شامل تأمينکننده نيازهاي فني، مهندسي و لجستيکي دو رکن فوق و همچنين نيروي انساني؛ شامل مغز افزار و سرمايه فکري براي پيشبرد و نگهداشت سه رکن اول است.

وي خاطرنشان کرد: ترغيب سرمايهگذاري هدفمند بخش خصوصي در اين چهار رکن بايد انجام شود و در اين رويکرد، نيروي انساني نه فقط يک هزينه، بلکه عاملي مؤثر در توليد ثروت تلقي ميشود و يکي از راهکارهاي کليدي براي جذب سرمايه، استفاده از مدلهاي جمعسپاري و جذب سرمايههاي خرد است.

پورفرزانه، مدل حکمراني در صنعت هوانوردي را اقتصاد مردمپايه پيشنهاد کرد و گفت: صنعت ساختمان با رگولاتوري شهرداريها نمونهاي عملي از حکمراني اقتصاد مردمپايه است و در اين مدل طراحي و اجرا توسط بخش خصوصي با کمک ساختار نظام مهندسي با هدايت و تنظيم گري در چارچوب ضوابط حاکميتي صورت مي گيرد.

 

راهاندازي نظام مهندسي هوانوردي

 

رئيس سازمان هواپيمايي کشوري با بيان اينکه اين مدل ميتواند الهامبخش طراحي ساختار حکمراني صنعت هوانوردي باشد، ادامهداد: در اين راستا، راهاندازي نظام مهندسي هوانوردي به منظور واگذاري اجراي پروژهها به نهادهاي دانشبنيان پيشنهاد ميشود. همچنين ايجاد صندوقهاي سرمايهگذاري دولتي و خصوصي در اين صنعت، ابزار توانمندي براي هدايت سرمايهها به سمت بخشهاي مولد خواهد بود.

وي در ادامه ضمن اشاره به واگذاري بهرهبرداري فرودگاهها به بخش خصوصي، توسعه هوانوردي عمومي را فرصت دانست و گفت: هوانوردي عمومي بستري براي ورود سرمايهگذاران کوچک و متوسط به صنعت هوانوردي است و اين حوزه، پتانسيل بالايي براي مردميسازي بهرهبرداري از صنعت دارد که ميتواند مشابه پلتفرمهاي حملونقل شهري، زمينهساز تحولي در بازار خدمات هوانوردي باشد.

پورفرزانه، احياي صنعت پشتيبان را ضرورت راهبردي عنوان کرد و گفت: نبود صنعت پشتيبان يکي از ضعفهاي جدي فعلي صنعت هوانوردي است و از دلايل دلاري بودن قيمت بليت هواپيما، وابستگي به قطعات و خدمات توليدکنندگان اصلي است.

وي تاکيد کرد: با تقويت صنعت پشتيبان در داخل، ميتوان بخش عمدهاي از زنجيره تأمين را ريالي کرد که در نهايت منجر به کاهش هزينهها و قيمت بليت خواهد شد.

اين مقام مسئول، سرمايهگذاري در نيروي انساني را فراتر از آموزش صرف دانست و گفت: آموزش نبايد فقط بهعنوان يک فعاليت هزينهبر ديده شود، بلکه بايد بهگونهاي طراحي شود که مستقيماً به توليد ثروت منجر شود و تربيت نيروهاي متخصص در قالب پروژههاي واقعي و نياز محور، مهمترين مؤلفه پايداري منابع انساني دانشبنيان است.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.