اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

واردات 6 ميليون دُز واکسن «روتاويروس» و «پنوموکوک» به کشور

راه اندازي شبکه آزمايشگاهي در کشور، وارد شدن واکسن هاي پنوموکوک و روتاويروس به برنامه واکسيناسيون کشوري، تشخيص مواد غذايي تقلبي با استفاده از هوش مصنوعي و تصويب منشور کرامت مادران باردار از جمله موضوعاتي بود که در نشست خبري معاون بهداشت وزارت بهداشت و مديران اين معاونت، مطرح شد.

واردات 6 ميليون دُز واکسن «روتاويروس» و «پنوموکوک» به کشور

حسين فرشيدي، در نشست خبري که به مناسبت بيان دستاوردهاي حوزه سلامت همزمان با فرارسيدن دهه فجر، برگزار شد، با بيان اينکه شاخص مرگ نوازدان مهمترين شاخص بهداشتي محسوب مي شود، گفت: در سال 1353 ميزان مرگ نوزادان 32 به ازاي هزار تولد زنده بود که اين ميزان در سال 1401، به 8.3 در هزار تولد زنده رسيده است.

 

افزايش اميد به زندگي

 

وي افزود: همچنين اميد به زندگي که در سال 1353 حدودا 57 سال بوده، در سال 1401 در زنان به 78.5 سال و در مردان 76.2 سال رسيده است.

فرشيدي، برنامه جواني جمعيت را يکي از مهم ترين برنامه هاي کشوري اعلام و بيان کرد: در اين حوزه برنامه ها و طرح هاي زيادي پيش بيني شده و درحال اجراست؛ طرح هاديان زندگي يکي از برنامه هايي است که اجرايي شد.

وي با اشاره به سفر رياست جمهوري به هرمزگان، خاطرنشان کرد: در اين سفر وقتي بررسي کرديم متوجه شديم که مواليد اين استان نسبت به سال گذشته، 1.5 تا 2 درصد افزايش داشته و قطعا در ساير نقاط کشور هم اين روند افزايشي وجود داشته است.

فرشيدي ادامه داد: در بحث جواني جمعيت اقدامات بسيار مناسبي انجام شده و با توجه به وظايفي که قانون بر عهده وزارت بهداشت گذاشته، در تمام حوزه هاي بهداشت و درمان اقدامات بسياري انجام شده است. مهم ترين بخش آموزش است.

وي افزود: درمان هاي ناباروري در سطح يک، دو و سه بهبود يافته و طرح نفس نيز هم در وزارت بهداشت و هم در سازمان هاي مردم نهاد مورد اجرا و حمايت قرار گرفته است.

فرشيدي، پويش ملي سلامت را از مهمترين برنامه هاي حوزه بهداشت عنوان کرد و گفت: در پويش ملي فشارخون و ديابت، 46 ميليون نفر از جمعيت کشور غربالگري شدند؛ هدف وزارت بهداشت از راه اندازي پويش ها ارتقاي سلامت جامعه است.

وي گفت: فاز اصلي پويش ملي فشارخون و ديابت از حالا آغاز شده است، چراکه بيماراني که در اين پويش شناسايي شدند، اکنون به مرحله دارو و درمان و کنترل رسيده اند.

معاون وزير بهداشت با اشاره به اينکه شيوع بيماري مالاريا نسبت به سال هاي قبل در کشور افزايش داشته است، افزود: اين بيماري به خوبي کنترل شده و هيچ موردي از مرگ و مير ناشي از آن در کشور نداشتيم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به برنامه واکسيناسيون واکسن هاي پنوموکوک و روتاويروس، گفت: واکسن هاي پنوموکوک و روتاويروس وارد برنامه واکسيناسيون کشوري شده اند و به محض ورود اين واکسن ها، وارد مرحله عملياتي شده و از يکي از استان هاي جنوبي واکسيناسيون را آغاز مي کنيم. اين واکسيناسيون براي کودکان زير 2 سال به صورت کشوري انجام خواهد شد.

 

راه اندازي شبکه آزمايشگاهي در کشور

 

وي با بيان اينکه برنامه ريشه کني هپاتيت سي (C) در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، از راه اندازي شبکه آزمايشگاهي در کشور نيز خبر داد.

 

195 شهر تحت پوشش برنامه پزشک خانواده

 

فرشيدي درخصوص آخرين وضعيت اجراي طرح پزشک خانواده در کشور، گفت: 195 شهر تحت پوشش برنامه پزشکي خانواده هستند و به زودي ارتباط الکترونيکي خانواده ها برقرار مي شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه، از افزايش ماليات بر سيگار، هوشنمدسازي برنامه هاي نظارتي در حوزه سلامت محيط و کار و افزايش تعداد مراکز سراج در سطح کشور (سلامت رواني و مراقبت اجتماعي) از 23 مرکز به 100 مرکز، خبر داد.

 

تاکيد بر کاهش مصرف نمک و شيريني جات

 

فرشيدي بر کاهش مصرف نمک و قند و شکر تاکيد کرد و گفت: در ايران نمک و قند و شکر بيش از حد استاندارد جهاني مصرف مي شود، بنابراين مردم بايد بيش از پيش آگاهي يابند و اين موارد را مصرف نکنند.

واردات حدود 6 ميليون دُز واکسن روتاويروس و پنوموکوک از هند

در ادامه، شهنام عرشي، رييس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت نيز بيان کرد: قرارداد خريد 6 ميليون واکسن از کمپاني هاي هندي شامل سه ميليون دُز روتاويروس و سه ميليون دُز پنوموکوک بسته شده است و در مرحله بعد توليد داخلي اين واکسن ها انجام مي شود.

وي با بيان اينکه اين واکسن ها تاييديه سازمان غذا و داروي ايران و کشور صادرکننده را دارند، تصريح کرد: با تزريق واکسن پنوموکوک از مرگ و مير سالانه هزار و 500 کودک در کشور جلوگيري شده و در مورد روتاويروس نيز 10 هزار بستري نوزادان و کودکان کمتر خواهد شد.

رييس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت با بيان اينکه برنامه وزارت بهداشت براي سال آينده حذف بيماري هپاتيت سي است، گفت: کيت هاي تشخيصي هپاتيت سي نيز در کشور موجود بوده و دارو به اندازه کافي براي اين بيماران وجود دارد و از سال آينده اقدام به حذف اين بيماري خواهيم کرد.

عرشي تاکيد کرد: در يک ماه گذشته 830 هزار کودک در استان هاي جنوبي کشور که 132 هزار مورد آنها غير ايراني بودند، در يک ماه گذشته تحت پوشش واکسيناسيون فلج اطفال قرار گرفتند.

وي اضافه کرد: ايران موفق به حذف کامل ويروس فلج اطفال شده است، اما دو کشور پاکستان و افغانستان از وضعيت مناسبي در زمينه فلج اطفال برخوردار نيستند و به همين دليل واکسيناسيون فلج اطفال را در نيمه جنوبي کشور مجدد انجام داده ايم تا جلوي اپيدمي گرفته شود.

وي گفت: در زمينه سرخک گواهي حذف يکساله را تمديد کرديم.

 

کاهش 10 درصدي موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور

 

عرشي ادامه داد: امسال پيک اول آنفلوآنزا در آذرماه اتفاق افتاد که 20 درصد موارد سرپايي را به خود اختصاص داد. پيک دوم در بهمن ماه بود و 15 درصد افزايش داشت و اکنون به حدود 10 درصد کاهش يافته است.

وي تاکيد کرد: اکنون در شيب نزولي اوج گيري ابتلا به آنفلوآنزا هستيم و در مورد کرونا نيز کمتر از 2 درصد موارد، به اين بيماري تشخيص داده مي شوند.

 

هوشمند سازي نظارت ها

 

جعفر جندقي، رييس اداره سلامت محيط و کار وزارت بهداشت نيز در اين نشست از هوشمند سازي نظارت ها خبر داد و افزود: اندازه گيري برخط و هوشمند عوامل زيانبار بيولوژيک و شيميايي محيط در دستور کار قرار گرفته است.

وي افزود: عوارض زيان آور بنزين از طريق اين برخط هوشمند اندازه گيري مي شوند و به زودي در جايگاه هاي پمپ بنزين نصب مي شود.

دکتر جندقي به پسماندهاي بيمارستاني اشاره کرد و گفت: در بحث هوشمند سازي، با روش هاي مختلفي در سايت هاي مرکز هوشمندسازي را انجام مي دهيم تا کاهش زباله هاي بيمارستاني را داشته باشيم و اکنون پايلوت آن در استان هاي اصفهان، همدان، گيلان، مشهد و آذربايجان شرقي در حال انجام است.

وي ادامه داد: در حال طراحي اپليکيشني هستيم تا روش هاي نظارتي را به مردم آموزش دهيم و مواد غذايي تقلبي را شناسايي و از طريق اين اپليکيشن به بازرس بهداشت محيط متصل شوند.

 

تشخيص مواد غذايي تقلبي با استفاده از هوش مصنوعي

 

به گفته جندقي، ابزاري براي تشخيص تقلبات زعفران، گلاب و عسل از طريق هوش مصنوعي تقلبي توسط بازرسان بهداشت محيط انجام مي شود و شرکت هاي دانش بنيان به زودي اين ابزار را توليد مي کنند.

وي تاکيد کرد: بشي از دو ميليون تومان هزينه شناسايي مواد تقلبي مواد غذايي است و زمان بر بوده در حاليکه با اين ابزار نمونه گيري اصلي به راحتي قابل انجام است.

وي به استفاده از فناوري هاي هسته اي در پيشگيري از بيماري هاي حشرات و جوندگان اشاره کرد و گفت: اولين فاز اين طرح در هفته جاري در يکي از استان هاي کشور با ايجاد آزمايشگاه اوليه اجرايي مي شود.

وي گفت: گسترش دفاتر سلامت ( 276 نفر خدمات سلامت ) از طريق روش هاي نوين که با پر کردن اظهار نامه از سوي فروشندگان انجام مي شود، در دستور کار قرار گرفته است.

جندقي ادامه داد: در نيمه نخست امسال 2 ميليون و 390 مرکز تهيه و توزيع مواد غذايي مورد نظارت قرار گرفت و بيش از 35 هزار مرکز نيز به مراجع قضايي معرفي شدند؛ از مردم مي خواهيم در صورت مشاهده تخلف با سامانه 190 تماس بگيرند.

 

راه اندازي شبکه آزمايشگاهي کشور

 

در ادامه، کاظم وطن خواه، رييس آزمايشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت نيز بيان کرد: از مجموع 7 هزار آزمايشگاه در سطح کشور، سه هزار و 317 آزمايشگاه بهداشتي داريم که از اين تعداد، هزار و 749 واحد نمونه گيري هستند.

وي با بيان اينکه امسال با هدف استفاده بهينه از خدمات آزمايشگاه ها، شبکه آزمايشگاهي در کشور ايجاد مي شود، تصريح کرد: در مورد استفاده از کيت ها و روش هاي معتبر در آزمايشگاه ها، نظارت بيشتري صورت مي گيرد.

 

ارائه خدمات سلامت رايگان در مراکز سراج

 

حامد مصلحي، مديرکل سلامت روان وزارت بهداشت نيز در ادامه اين نشست، گفت: آمارهايي که در مورد ميزان بالاي افسردگي جامعه ايراني در فضاهاي مجازي مطرح مي شود، صحت ندارد و به زودي آمار دقيق اعلام مي شود، به طوري که کمتر از 30 درصد است.

وي افزود: برنامه تمام کشورها در خصوص سلامت روان، دسترسي به خدمات سلامت روان است و در اين زمينه نيز در کشور سه هزار و 300 روانشناس در مراکز سراج مشغول فعاليت هستند.

وي با اشاره به ارائه خدمات سلامت را يگان در مراکز سراج، گفت: اکنون 100 مرکز سراج در کشور در راستاي افزايش دسترسي مردم به خدمات سلامت روان فعاليت مي کنند.

به گفته وي، بر اساس تست روانشناختي، باورهاي مذهبي از خودکشي پيشگيري مي کند، اما متاسفانه برخي رسانه ها به اين موضوع بيشتر دامن زده و منجر به تشديد خودکشي در جامعه مي شوند.

 

شناسايي 20 هزار بيمار مبتلا به ديابت در يک هفته اخير

 

کوروش اعتماد، ريس مرکز مديريت بيماريهاي غيرواگير وزارت بهداشت نيز در اين نشست درخصوص پويش ملي سلامت، گفت: بيش از 46 ميليون نفر در اين پويش غربالگري ديابت و فشارخون بالا شرکت کردند؛ در طول يک هفته اخير 20 هزار فرد مبتلا به ديابت و 10 هزار نفر مبتلا به پرفشاري خون شناسايي شدند و همچنان شناسايي ديگر مبتلايان ادامه دارد.

وي در مورد اجراي پويش ملي سرطان نيز گفت: اين پويش در دستور وزارت بهداشت بوده و در مرحله کارشناسي است که کدام نوع سرطان اين قابليت را دارد که سريعتر تشخيص داده شود.

 

تصويب منشور کرامت مادران باردار

 

صابر جباري، رييس اداره جواني جمعيت وزارت بهداشت نيز در اين نشست به تصويب کرامت مادري خبر داد و گفت: شکايات زيادي از سوي مادران باردار که معمولا زايمان هاي سه يا چهار مورد به بالا داشتند، در برخي مراکز درماني در مورد دريافت خدمات داشتيم که در اين زمينه به زودي منشور کرامت بارداري ابلاغ مي شود.

وي با اشاره به اينکه سامانه 190 آماده دريافت شکايات مادران باردار است، افزود: اگر کادر درمان خطايي را در اين زمينه مرتکب شوند بر اساس مصوبه قرارگاه جواني جمعيت، بدون نوبت تحت رسيدگي قرار مي گيرند.

 

اجراي طرح نان کامل

 

در ادامه اين نشست، احمد اسماعيل زاده، مديرکل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، اجراي توزيع شير در مدارس، اجراي طرح نان کامل، تامين سبد غذايي مطلوب، پايش وضعيت يد جامعه، بررسي و کنترل اسيد چرب ترانس، حمايت تغذيه اي از مادران باردار، اجراي طرح کالا برگ الکترونيکي براي خريد مواد پروتئيني را اهم اقدامات انجام شده در سال هاي اخير در حوزه تغذيه عنوان کرد.

وي درخصوص اجراي طرح نان کامل توضيح داد: هر دانشگاه علوم پزشکي بايد سه کارخانه آرد کامل را ايجاد کند و ميزان سبوس بايد پنج الي هفت درصد باشد؛ اکنون 200 نانوايي در البرز نان کامل در اختيار مردم قرار مي دهند و بررسي ميداني نيز در حال اجراست.

اسماعيل زاده افزود: به دنبال آن هستيم غني سازي آرد با ويتامين دي را با همکاري سازمان غذا و دارو در کشور اجرايي کنيم.

 

لزوم افزايش سواد سلامت مردم و رسانه ها

 

فرشيد رضايي، مديرکل دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت نيز در پايان اين نشست بيان کرد: سواد سلامت جايگاه خاصي دارد و نگاه جامعه بايد به سمت پيشگيري و ارتقاي سواد سلامت سوق داده شود.

وي با بيان اينکه ارتقاي سواد سلامت در پيشگيري و درمان برخي از بيماري ها اهميت زيادي دارد، افزود: 70 درصد نمک از مصرف غذاهاي آماده دريافت مي‌‍شود و سواد سلامت رستوران ها نيز در اين زمينه بايد افزايش يابد.

رضايي با اشاره به ايجاد کارگروه فرهنگ سلامت در وزارت بهداشت گفت: اين کارگروه به موضوعات اولويت دار فرهنگ سلامت بر اساس آموخته هاي ديني مي پردازد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.