اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

هشدار خشکسالي شديد در ايران

رئيس مرکز ملي اقليم و مديريت بحران خشکسالي سازمان هواشناسي با هشدار وقوع خشکسالي بسيار شديد تا استثناي در کشور گفت:وضعيت مخازن تهران مناسب نيست.

هشدار خشکسالي شديد در ايران

به گزارش تسنيم، احد وظيفه رئيس مرکز ملي اقليم و مديريت بحران خشکسالي سازمان هواشناسي در رابطه با بارشهاي کشور طي 2 هفته آينده، اظهار کرد: در هفته جاري در غرب، شمال غرب و سواحل درياي خزر بارندگي داريم. اين در حالي است که متاسفانه در نوار جنوبي بارش نخواهيم داشت.

وي ادامه داد: تقريباً از کل کشور يک سوم بارندگي نسبتاً خوب است و دو سوم بدون بارش پيش بيني ميشود. بر اين اساس جنوب تهران، قم، اصفهان، 90 درصد مساحت استان سمنان به غير از نوار شمالي، خراسان رضوي، خراسان جنوبي، کرمان، سيستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، کل استان فارس، کهگيلويه و بويراحمد و جنوب خوزستان بدون بارش خواهند بود.

وي افزود: در مناطق مرتفع استانهاي چهارمحال، خوزستان، کرمانشاه، شمال، ايلام، کردستان، همدان، لرستان، آذربايجان غربي، آذربايجان شرقي، اردبيل، ارتفاعات شمالي تهران، سمنان تا خراسان شمالي بارش داريم؛ اين بارشها نه خيلي زياد است و نه خيلي کم و متناسب با فصل است.

رئيس مرکز ملي اقليم و مديريت بحران خشکسالي سازمان هواشناسي با تاکيد بر اينکه در استانهاي پهناور کشور طي دو هفته آينده بارندگي نداريم، اضافه کرد:با توجه به کمبودهايي که در پاييز، زمستان و بهار امسال وجود داشته و نبود بارندگي دو هفته آينده، شدت خشکسالي در اين مناطق بسيار شديد ميشود. اين مناطق با خشکسالي بسيار شديد تا استثنايي مواجه خواهند شد. اين يک تغيير بسيار ناخوشايندي براي اين مناطق است.

وظيفه با بيان اينکه براي فصل ارديبهشت خوشبين هستيم که بارش نرمال سال را دريافت کنيم گرچه گرايش به کمبارشي است، گفت: در عرضهاي جنوبي کشور طي ارديبهشت ماه بارندگي نخواهيم داشت. در استانهاي هرمزگان، کرمان، جنوب فارس، سيستان و بلوچستان بوشهر بارشها 50 تا 76 درصد زير نرمال است. از اين رو حتي اگر کل ارديبهشت هم در اين مناطق بارندگي داشته باشيم، کمبارشيها جبران نميشود.

وي با تاکيد بر اينکه بنابراين تابستان سختي را پيش رو خواهيم داشت، يادآور شد:در جنوب غرب و غرب نيز کمبود بارشها جدي است. در اين مناطق بارش برف خيلي کمتر از معمول بوده است. بهعنوان مثال در تهران ميزان بارشها 40 درصد زير نرمال است. يا در استانهاي آذربايجان شرقي و آذربايجان غربي بارشها 40 تا 50 درصد زير نرمال است.

وي با اعلام اينکه استانهاي مرکزي و قم شرايط خوشايندي به لحاظ بارشها ندارند، اظهار کرد: احتمال جبران بارشها در ارديبهشت خيلي ضعيف است. از سوي ديگر وضعيت سدها هم خوشايند نيست. واقعيت آن است که کمبود آب و کسري مخازن خيلي جدي است و ميطلبد براي سپري کردن تابستان بخشهاي مختلف با همديگر همکاري داشته باشند.

 

وضعيت مخازن تهران مناسب نيست

 

رئيس مرکز ملي اقليم و مديريت بحران خشکسالي سازمان هواشناسي در ادامه با بيان اينکه وضعيت مخازن استان تهران مناسب نيست، تصريح کرد: در تهران 50 درصد آب مصرفي براي شرب و 50 درصد مابقي براي کشاورزي و صنعت است. با توجه به جمعيت بسيار متراکم تهران بايد در مصرف آب صرفه جويي کنيم.

وظيفه با يادآوري اينکه کمبود برف در مناطق کوهستاني و مرتفع همه مناطق ايران باعث ميشود رودخانهها وضعيت خوبي نداشته باشند، اظهار کرد: با توجه به پيشبيني دما نيم تا 1.5 درجه بالاتر از نرمال، برف مناطق مرتفع زودتر آب شده و با انباشت ضعيف برف، آورده رودخانه کاهش يافته و تغذيه سدها کمترميشود. دماي بالاتر از نرمال يعني تبخير بالاتر و تقاضاي بيشتر براي آب. اين وضعيت به خصوص در تهران تنش آبي را تشديد ميکند.

 

چشمانداز بارشهاي پاييزي امسال

 

وي با اشاره به پيشبينيهاي اقليمي براي پاييز امسال گفت: امسال انتظار داريم به دليل پديده لانينا، تغييرات جوي خاصي در ايران رخ دهد. در فصول اخير، همبستگي با موسم هند و پديده لانينا در شبهقاره هند باعث کاهش بارشها در اين مناطق، از جمله جنوبشرق ايران، خواهد شد. همچنين، به دليل واچرخند قوي جنب حارهاي، شرايط فرونشيني ايجاد ميشود که باعث کاهش ابرناکي و بارشها ميشود.

وظيفه افزود: اين واچرخند به عرضهاي شماليتر گسترش مييابد و بهطور خاص موجب کاهش بارشها در سواحل شمالي ايران خواهد شد. اين تغييرات به همراه کاهش فعاليت موسم هند موجب خواهد شد که سامانههاي جوي پاييزي با تأخير وارد ايران شوند.

رئيس مرکز ملي اقليم و مديريت بحران خشکسالي در ادامه گفت: پديدههاي لانينا، بهويژه در سالهايي که اين پديده غالب است، معمولاً باعث عبور کمتر سامانههاي جوي از روي ايران و کاهش رطوبت ميشود. در چنين شرايطي، بارشها کمتر از حد نرمال است و بهويژه پاييزهاي ايران خشکتر از معمول ميشوند.

وي با اشاره به پيشبينيهاي بلندمدت افزود: پاييز آينده ممکن است در شرايط لانينا تا شرايط خنثي قرار گيرد و 20 درصد احتمال ورود به وضعيت النينو وجود دارد. در صورتي که النينو وارد شود، احتمال بارشهاي کمتر از نرمال در ايران بيشتر خواهد شد که اين خود هشداري جدي براي کشور است و نشاندهنده احتمال شرايط کمبارشي در پاييز است.

وظيفه تأکيد کرد: براي مقابله با تنشهاي آبي و بحرانهاي احتمالي، بايد پيشآمادگيهاي لازم را از هماکنون شروع کنيم. پس از تابستان، با شرايط پاييزي خشک و کمبارش روبهرو خواهيم شد. بنابراين، لازم است که مديريت منابع آب بهويژه براي تأمين آب کشاورزي و مصارف ديگر در پاييز آينده بهطور جدي مدنظر قرار گيرد.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.