اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

جولان ويروس‌هاي ناشناس

هشدار اوج‌گيري آلرژي‌هاي تنفسي در بهار

مراجعه اغلب بيماران با علائم مشابه چون سرماخوردگي، گلودرد، کوفتگي بدن و بعضا تب و لرز در حالي اين روزها به مراکز درماني و بيمارستاني زياد شده است که به گفته کارشناسان حوزه بهداشت جولان ويروس‌ها، افزايش عفونت‌هاي تنفسي واگيردار و آلرژي فصلي موجب شده است خيلي‌ها به بيماري‌هاي تنفسي مبتلا شوند.

هشدار اوج‌گيري آلرژي‌هاي تنفسي در بهار

هر چند مبتلا شدن به چنين بيماريهايي جز موارد بسيار اندک کشنده نيست ولي بيمار را چند روز از پا در ميآورد و چه بسا کار برخي براي بهبود کامل به بستري در مراکز بيمارستاني بينجامد.

در همين باره سرپرست مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت اخيرا اعلام کرد: «بررسي روال معمول اپيدميولوژيک آنفلوآنزا بيانگر اين است که احتمال موج کوچکي از اين بيماري در ابتداي فصل بهار وجود دارد و گزارشها حکايت از آن دارد که نرخ شيوع در بين افراد مبتلا به عفونت تنفسي در ميان بزرگسالان به عنوان شايعترين پاتوژن تنفسي طي هفتههاي گذشته در گردش بوده است».

هر چند اعلام رسمي وزارت بهداشت حاکي از مبتلا شدن بيماران در روزهاي نخستين فصل بهار و اواخر ماه گذشته به دليل آنفلوآنزا و البته در مواردي سويههاي«کوويد - 19» بوده است ولي دکتر مينو محرز، فوقتخصص بيماريهاي عفوني، ميگويد: ويروسها اين روزها به قدري زياد شدهاند که تشخيص آنها براي اينکه بيمار به ويروس آنفلوآنزا يا سويههاي «کوويد- 19» مبتلا شده آسان نيست، چرا که اکثر افرادي که به بيماريهاي تنفسي مبتلا ميشوند و احتمال ميرود به کوويد مبتلا هستند پس از انجام آزمايش نتيجهشان معمولا منفي ميشود؛ موضوعي که بيانگر اين است که احتمالا ويروس ناشناختهاي در کشور در گردش است که اين ويروس در پي انجام مسافرتهاي نوروزي از خارج به کشور وارد شده است.

وي با بيان اينکه بيماريهاي تنفسي هماکنون در کشورهايي نظير چين، امارات و کشورهاي همجوار در گردش است افزود: اين ويروسها از قدرت انتقال بالايي برخوردار هستند و هنوز مشخص نشده است برخي از افرادي که با شدت بيماري بالا به مراکز درماني مراجعه ميکنند مبتلا به چه نوع ويروسي هستند.

محرز در ادامه افزود: افزايش اين بيماري در کشور به دليل عدم رعايت پروتکلهاي بهداشتي بويژه بيتوجهي به استفاده از ماسک در اماکن عمومي و پرتردد چون مدارس، مراکز علمي و دانشگاهي و مترو است. خطر ابتلا به اين ويروسها در افراد داراي بيماري زمينهاي، مسن و کودکان بيشتر است.

 

* مراقب عفونتهاي تنفسي در ابتداي بهار باشيد

براساس اطلاعات اخير نظام مراقبت ديدهوري، 3.6 درصد نمونههاي تنفسي در مراجعان سرپايي و 11.6 درصد نمونههاي تنفسي در مراجعان بستري آنفلوآنزاي مثبت بودهاند.

سرپرست مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت درباره آخرين وضعيت بيماريهاي تنفسي توضيحاتي ارائه کرده است.

دکتر قباد مرادي، راجع به آخرين وضعيت بيماريهاي تنفسي در کشور اظهار کرد: «آزمايشگاه ملي آنفلوآنزا» و 17 آزمايشگاه منطقهاي تابعه، 1278 نمونه آزمايششده براي بيماري آنفلوآنزا را طي هفته منتهي به 3 فروردين مورد بررسي قرار دادهاند که از اين تعداد، 10 درصد موارد از نظر آنفلوآنزا مثبت بودند.

آنفلوآنزا نوع A بيماري غالب عفونتهاي تنفسي است و ساب تايپ شايع نيز N2H3 بود. وي درباره موج خفيف عفونتهاي تنفسي در ابتداي فصل بهار گفت: بررسي روال معمول اپيدميولوژيک آنفلوآنزا بيانگر اين است که احتمال موج کوچکي از اين بيماري در ابتداي فصل بهار وجود دارد.

مرادي درباره آخرين وضعيت بيماري «کوويد-19» توضيح داد: آمار و ارقام نظام مراقبت ديدهوري «کوويد-19» بيانگر اين است که چرخش «کوويد-19» نسبت به آنفلوآنزا در آخرين رصدها بسيار پايينتر است.

روش ديگري که وزارت بهداشت عفونتهاي تنفسي را رصد ميکند، نظام ديدهوري است.

براساس اطلاعات نظام مراقبت ديدهوري، 3.6 درصد نمونههاي تنفسي در مراجعان سرپايي و 11.6 درصد نمونههاي تنفسي در مراجعان بستري آنفلوآنزا مثبت بودهاند.

سرپرست مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت درباره نتايج ديدهوري 21 پاتوژن تنفسي - که روش ديگر رصد عفونتهاي تنفسي است - در استان تهران طي اسفند ماه گفت: براساس نتايج آزمايش نمونههاي گرفته شده با هدف ديدهوري 21 پاتوژن تنفسي در استان تهران در اسفندماه، آنفلوآنزا با 12 درصد نرخ شيوع در بين افراد مبتلا به عفونت تنفسي در ميان بزرگسالان به عنوان شايعترين پاتوژن تنفسي در گردش بوده است.

رينوويروسها و RSV نيز هر کدام با 9 درصد در جايگاه دوم قرار داشتند و سهم «کوويد-19» نيز از پاتوژنهاي در گردش 1.8 درصد است. مرادي توضيح داد: مورد مثبتي از «کوويد-19» در نمونههاي تنفسي 21 پاتوژن تنفسي در اسفندماه سال گذشته در کودکان ديده نشده است. سويههاي در گردش «کوويد-19» در همه دنيا از نوع اُميکرون است که به مراقبتهاي شبيه سرماخوردگي براي افراد مبتلا نياز دارد و به طور معمول بيماري خفيفي ايجاد ميکنند.

 

* هشدار اوجگيري آلرژيهاي تنفسي در بهار

آسم آلرژيک معمولا در ابتداي فصل بهار بروز ميکند و با پايان يافتن اين فصل، بهتدريج فروکش ميکند، در اين ميان، پيشگيري از مواجهه با عوامل حساسيتزا مهمترين رکن درمان به شمار ميرود.

دکتر مژگان صفريبا، متخصص آسم و آلرژي با اشاره به شيوع آلرژيهاي تنفسي در فصل بهار، اظهار کرد: آلرژي فصلي در اين فصل عمدتا به دليل گردهافشاني درختان، گلها و گياهان بويژه در مناطق کوهستاني و دشتها بروز مييابد و اغلب به 2 شکل خود را نشان ميدهد.

وي افزود: نوع اول، آلرژي در ناحيه تنفسي فوقاني است که با عنوان «رينيت آلرژيک» شناخته ميشود و علائمي همچون آبريزش بيني، عطسه، اشک و خارش چشم دارد. متخصص آسم و آلرژي و عضو هياتعلمي دانشگاه علوم پزشکي همدان گفت: نوع دوم، آسم آلرژيک است که با انقباض راههاي هوايي همراه است و علائمي چون سرفههاي شديد، خسخس سينه و تنگي نفس در پي دارد.

صفري ادامه داد: آسم آلرژيک معمولا در ابتداي فصل بهار بروز ميکند و با پايانيافتن اين فصل، بهتدريج فروکش ميکند، در اين ميان، پيشگيري از مواجهه با عوامل حساسيتزا مهمترين رکن درمان به شمار ميرود.

اين متخصص آلرژي تأکيد کرد: افرادي که سابقه آلرژي فصلي دارند بايد از باز نگه داشتن پنجرههاي خانه و خودرو خودداري کرده و از تماس با هواي آلوده به گرده گياهان بپرهيزند، همچنين استفاده از دستگاه تصفيه هوا در محيط منزل و پرهيز از نگهداري گل و گياه ميتواند در کنترل علائم بسيار موثر باشد.

صفري با بيان اينکه تجويز دارو بايد زير نظر پزشک متخصص انجام شود، خاطرنشان کرد: مصرف داروهاي ضد حساسيت مانند آنتيهيستامينهاي ساده، سيتريزين و لوراتادين در موارد خفيف بدون نسخه نيز امکانپذير است اما در موارد شديد، پزشک ممکن است اسپريهاي استنشاقي حاوي استروئيد تجويز کند.

وي گفت: در برخي موارد نادر، آلرژي فصلي به شکل اگزما يا حساسيتهاي پوستي نيز ديده ميشود که اغلب در اثر تماس با گياهان به وجود ميآيد.

صفري افزود: اگر چه آلرژي فصلي در ابتدا دستگاه تنفسي فوقاني را درگير ميکند اما در موارد شديد ميتواند به درگيري بخشهاي تحتاني منجر شده و به آسم تبديل شود. با اين حال، نميتوان گفت هر فردي که آلرژي دارد حتما به آسم مبتلا ميشود.

منبع:وطن امروز

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.