اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

هزينه عمليات وعده صادق به 20 ميليون دلار هم نرسيد

عضو بازنشسته هيات علمي جهاد دانشگاهي، با بيان اينکه تمام هزينه ما براي عمليات وعده صادق به 20 يا 30 ميليون دلار هم نمي‌رسد، گفت: به طور معمول کشورهاي صاحب تکنولوژي در عمليات هاي محدود از آخرين توان تکنولوژيکي خود استفاده نمي کنند، تکنولوژي دو يا سه سال پيش ما در عمليات «وعده صادق» استفاده شد و دست آخرين توان نظامي ما هنوز رو نشده است.

هزينه عمليات وعده صادق به 20 ميليون دلار هم نرسيد

حسن کي ارسلان در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به عمليات «وعده صادق» و با بيان اينکه آحاد ملت از انجام اين عمليات بسيار خوشحال شدند؛ چراکه منجر به افزايش حس غرور ملي و اقتدار ملي شد، درباره نقش جهاد دانشگاهي در ارتقا پايه تکنولوژيکي تجهيزات نظامي و دفاعي ايران، اظهار کرد: عمليات «وعده صادق» پايه تکنولوژيکي قوي داشت که نگاهي به عقبه اين پايه تکنولوژيکي نقش جهاد دانشگاهي در ارتقا توان نظامي و دفاعي ايران را مشخص مي کند.

عضو بازنشسته هيات علمي جهاد دانشگاهي، با اشاره به اخباري که در رسانه هاي مختلف منتشر شده است، افزود: برآورد اين است که هزينه تجهيزات مصرفي ما براي عمليات وعده صادق به 20 يا 30 ميليون دلار هم نميرسد و اين در حالي است که به اذعان رسانه هاي غربي 1.3 ميليارد دلار بلکه بيشتر قيمت موشک هايي بوده که براي دفع پهپادها و موشک هاي ايران استفاده شده است. اين امر نشان از توان دفاعي و نظامي ايران دارد.

وي با بيان اينکه به طور معمول کشورهاي صاحب تکنولوژي در عمليات هاي محدود از آخرين توان تکنولوژيکي خود استفاده نمي کنند، خاطرنشان کرد: در همين راستا من مطمئن هستم تکنولوژي دو يا سه سال پيش ما در عمليات «وعده صادق» استفاده شد و دست آخرين توان نظامي ما هنوز رو نشده است. مطمئنا موشک هاي بالستيک، کروز و پهپادهايي که در عمليات اخير استفاده شد آخرين مدل از اين سلاح هاي ما نيستند و اگر دشمن پاي خود را فراتر بگذارد توان نظامي اصلي ما نمايان مي شود.

 

*عمليات وعده صادق؛ ضربه حيثيتي براي اسرائيل

کي ارسلان ادامه داد: اين فقط اسرائيل نبود که مقابل عمليات وعده صادق ايستاد، همه دنيا بودند. هم آمريکا، هم انگليس، هم فرانسه و حتي کشورهاي عربي نظير اردن و امارات با اينکه زير بار اين گزاره نمي روند اما به اسرائيل در دفع موشک هاي ما کمک کردند. اين نشان مي دهد اسرائيل با تمام تکنولوژيها باز هم نتوانست مقابل عمليات ايران بايستند و نتيجه اين شد. از اين جهت عمليات وعده صادق ضربه حيثيتي براي اسرائيل و خريد ابرو براي ايران بود.

 

*نقش جها دانشگاهي در پايهريزي توان موشکي و دفاعي ايران

وي با بيان اينکه جهاد دانشگاهي در دهه اول تاسيس و حيات خود نقش به سزايي در ارتقا توان نظامي کشور داشته و به نوعي در پايه ريزي تحقيقات تکنولوژيکي نظامي نقش مهمي داشته است، يادآور شد: در همين عمليات اخير از تجهيزاتي استفاده شد که جهاد دانشگاهي به نوعي در پايه ريزي اکثر آن  از جمله در حوزه پهپاد، موشک، رادار و جنگ الکترونيک دست داشته است.

عضو بازنشسته هيات علمي جهاد دانشگاهي، درباره سير ارتقاء فناوري ايران در حوزه پهپادها توضيح داد: اوايل جنگ در دهه شصت و مشخصا در سال 63 اولين اتوپايلوت ايران در جهاد دانشگاهي ساخته شد که از طريق آن امکان هدايت خودکار هواپيماهاي بدون سرنشين با استفاده از ميکروپروسسور، افزايش برد در محدوده خارج از ديد و رفع مشکل نياز به حضور خلبان زميني در خط مقدم فراهم شد. اين اقدام مربوط به نزديک چهل سال قبل و با استفاده از فناوري هاي در دسترس آن دوران  است. از نکات قابل توجه، ابداع عبارت پهپاد به عنوان خلاصه «پرنده هدايت پذير از دور» از سوي جهاد بود که بعدا کاربرد فراگير پيدا کرد. در حال حاضر فناوري پهپاد در صنايع دفاع و سپاه و ارتش با رشدي عجيب، بسيار پيشرفته تر شده است و قابليت الکترونيکي بسيار پيشرفته تري دارد.

کي ارسلان درباره پيشرفت هاي نظامي ايران در حوزه موشکي و نقش جهاد دانشگاهي در پايه ريزي اين توان تصريح کرد: اولين موشکهاي که توسط جهاد دانشگاهي در ايران به توليد رسيد، آرپي جي و کاتيوشا بود، کاتيوشا موشک روسي بود که قبل از انقلاب حوالي سال 56 آلماني ها خط توليد آن را به ايران داده بودند؛ اما راه اندازي نشده بود. طرح آن ايرادات فني متعددي داشت و از طرفي بعد انقلاب هم براي راه اندازي آن کارشکني ميکردند. جهاد دانشگاهي ضمن اصلاح و راه اندازي خط توليد، طي پروژه هاي تحقيقاتي متعدد، اجزاء و قطعات مختلف، عايق و سوخت موشک را داخلي سازي کرد.

وي ادامه داد: در حال حاضر ما به سلاح کاتيوشا ايراني مجهز هستيم که براي توليد آن جهاد به کمک صنايع دفاع آمد و مشکلات موجود را حل کرد تا اين سلاح توليد شد. از ديگر کارهاي جهاد دانشگاهي ايجاد و انتقال تکنولوژي توليد زيرسامانه هاي فيوز مجاورتي مادون قرمز و کانورتر تغذيه موشک FM80 بود. از ديگر اقدامات جهاد دانشگاهي طراحي و ساخت نمونه هاي پيشرفته تر بخش هاي الکترونيکي و کامپيوتري سيستم هاي ناوبري هواپيماي بود.

 

*پروژه «رحمت»؛ کليدي ترين پروژه «جنگال» جهاد دانشگاهي در زمان جنگ ايران و عراق

عضو بازنشسته هيات علمي جهاد دانشگاهي درباره اقدامات جهاد دانشگاهي در حوزه «جنگ الکترونيک» نيز افزود: يکي از پايه هاي عمليات وعده صادق، جنگ الکترونيک است. در دهه شصت دستاورد جهاد دانشگاهي در حوزه هاي«شنود»، «توليد رمز» و «کشف رمز» قابل توجه بود. زمان جنگ ايران و عراق، در جهاد دانشگاهي اين رمزها شکسته و شناسايي مي شد.

کي ارسلان ادامه داد: احتمالا شکستن رمز بيسيم هاي پيشرفته راکال، کليدي ترين پروژه جهاد دانشگاهي در زمان جنگ ايران و عراق بود. عراقي ها مطمئن بودند رمزشکني صحبت هايشان ممکن نيست؛ اما جهاد دانشگاهي رمزها را شکست و کشف رمز مي کرد. اين پروژه در جهاد دانشگاهي به کلي سري بود و غير از فرمانده سپاه و چند نفر ديگر در جنگال (جنگ الکترونيک) سپاه از اين امر اطلاع نداشتند. اسم آن را پروژه رحمت گذاشته بودند و بعد از اتمام جنگ ايران و عراق و تا همين چند سال پيش هم اين محرمانگي به شدت حفظ شد.

وي در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به اينکه اولين بار گيرنده هاي رادار در جهاد دانشگاهي ساخته شده است، بيان کرد: با ادامه آن پروژه ها و تحقيقات گسترده در صنايع دفاعي در حال حاضر رادارهاي ايران جزو بهترين هاي دنيا است. زدن هواپيماي رادارگريز آمريکا  و نشاندن RQ170 (البته به همراه فناوري جنگ الکترونيک) نمونه اي از اين توان غرور انگيز است.

عضو بازنشسته هيات علمي جهاد دانشگاهي با بيان اينکه شاهد استفاده از ترکيبي از مدل هاي بسيار پيشرفته تر فناوري هاي ياد شده در عمليات وعده صادق بوديم، تاکيد کرد: بنابراين بايد گفت جهاد دانشگاهي در حدود 40 سال قبل در ايجاد اين تکنولوژي ها نقش داشته است. امروزه نيز جهاد دانشگاهي به عنوان نهادي که نقش توليد علم وفناوري و تربيت نيروي انساني کارآمد با فرهنگ جهادي دارد و پروژه هاي کليدي و زيرساختي را اجرا مي کند، وظيفه دارد در ايجاد تکنولوژي هاي مدرن تمام توان خود را بکار گيرد. از سوي ديگر دانشگاهيان نيز بايد نقش خود در تربيت نيروي انساني، توليد علم و توليد تکنولوژي را به درستي ايفا کنند. بايد کارهاي دانشگاه خيلي بيشتر شود. به طوري که آموزش دانشگاهي تبديل به توليد علم و سپس تبديل به توليد تکنولوژي شود.

کي ارسلان در پايان سخنان خود گفت: از نکات مهم و درس آموز براي نسل هاي جوان فعلي اين است که ايجاد تکنولوژي هاي ياد شده و بسياري فعاليت هاي فناورانه ديگر از سوي جوانان عمدتا دانشجو و در فضاي مملو از فرهنگ جهادي، با توکل به خداوند و توسل به اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام و به دور از تشريفات اداري رايج صورت گرفت.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.