اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

2 هزار ناوگان جديد جاده اي در آستانه واردات

نوسازي ناوگان حمل و نقل برون شهري به‌ويژه در بخش مسافربري از اهميت بسيار بالايي برخوردار است و در اين زمينه ناوگان حمل و نقل عمومي با عقب ماندگي‌هايي روبه‌رو بود که اما با روي کار آمدن دولت سيزدهم، تدابير لازم به منظور تأمين ناوگان مورد نياز کشور مورد بررسي قرار گرفت.

2 هزار ناوگان جديد جاده اي در آستانه واردات

به گزارش خبرنگار مهر، به منظور توسعه حمل و نقل عمومي مسافر، تنظيم بازار و ارائه خدمات بهينه به مسافرين به وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز داده ميشود با تأييد و تشخيص سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي نسبت به ثبت سفارش واردات 2 هزار دستگاه اتوبوس برون شهري با عمر کمتر از پنج سال و تأييد تأمين قطعات وجود شبکه خدمات پس از فروش و معاينه فني توسط وزارت صنعت معدن و تجارت بر اساس استاندارد کارخانه سازنده در زمان ساخت خودرو اقدام رشد تسهيلات بانکي در سال 1402 به روايت آمار و اعداد

کند.

همچنين سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي که يکي از سازمانهاي وابسته به وزارت راه و شهرسازي محسوب ميشود مجاز است به منظور ايجاد انگيزه و تسريع در فرآيند واردات از محل منابع داخلي خود در قالب وجوه اداره شده موضوع بند (ت) ماده (30) قانون احکام دائمي برنامههاي توسعه کشور 1395 يارانه سود و تسهيلات بانکي را پرداخت کند.

البته بنا بود به دليل کمبود ناوگان براي تردد زوار در اربعين امسال، اين 2 هزار دستگاه اتوبوس پيشاز آغاز سفر عتبات وارد شود؛ اما به دليل وجود برخي از موانع بين دستگاههاي مربوطه اين روند باغ تأخير مواجه شد که در تيرماه امسال، معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي در بيان اقدامات و برنامههاي اين معاونت از اضافه شدن 2 هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومي کشور خبر داد و گفت: با تلاشهاي وزير راه و شهرسازي و رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي، مجوز واردات 2 هزار دستگاه اتوبوس از سوي هيأت دولت ابلاغ شده است.

عليرضا احمدي فيني رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور در گفتوگو با خبرنگار مهر در خصوص چرايي عدم واردات 2 هزار دستگاه اتوبوس، گفت: در راستاي واردات 2 هزار دستگاه اتوبوس در تاريخ (17 مهر ماه) آئين نامه اجرايي ابلاغ شد؛ بنا بود تا طبق مصوبه هيأت وزيران صادر کرده بودند، روند تأييد و تشخيص در سازمان راهدار طي شود.

رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور در ادامه تاکيد کرد: همچنين قرار شد تا مراحل ديگر مانند شناسايي کالا، تخصيص ارز، تأمين ارز و تاييديه نهايي در وزارت صنعت، معدن و تجارت طي شود. در سازمان راهداري مرحلهاي پساز تأييد شناسايي کالا و تأييد اوليه ارزي که با عنوان محدوديت ثبت سفارش سابقه محسوب ميشود که پساز اين سازمان راهداري به عنوان متولي وارد چرخه واردات اتوبوسها ميشود.

وي خاطرنشان کرد: البته ناگفته نماند که تأييد فني در ثبت سفارشات برعهده سازمان راهداري است؛ که تاييديه فني 190 ناوگان انجام شده اما مراحل ارزي هنوز طي نشده است.

احمدي فيني ادامه داد: در مصوبه 2 هزار دستگاه اتوبوس نياز کشور را در بازه زماني اربعين مد نظر قرار داده بود که طبق برنامهريزيهاي سازمان راهداري هزار و 200 اتوبوس براي گروه (الف)،هزار و 300 اتوبوس براي گروه (ب) و هزار و 500 دستگاه اتوبوس نيز براي گروه (ج) يعني در مجموع 4 هزار ناوگان عمومي جادهاي براي واردات سالجاري پيشبيني کرده بوديم و آمار واردات سازمان راهداري فراتر از مصوبه دولت بود که به دليل وجود برخي موانع اين موضوع محقق نشد اما در دست بررسي است.

به گزارش مهر، منابع ارزي مورد نياز اين واردات 2 هزار دستگاه اتوبوس، از سوي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايراني تعيين و ابلاغ ميشود.

همچنين ناوگان جادهاي کشور با کمبودات جدي روبه رو است و آمار اتوبوسهاي بين شهري نسبت به سال گذشته ميانگين نصف شده که دولت بايد نسبت به اين روند اقدامات جدي را در دستور کار قرار دهد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.