در حالي طبق اعلام مرکز آمار، در يکماه اخير متوسط قيمت برنج 17 درصد افزايش داشته که 100 هزار تن برنج در گمرکات کشور رسوب شده و اجازه ترخيص ندارند.
به گزارش فارس؛ « برنج در يک ماه اخير بيش از 17 درصد گران شده است» جديدترين اطلاعات مرکز آمار از متوسط قيمت خرده فروشي مواد خوراکي در تهران در هفته منتهي به 27 مهر نشان ميدهد.
رئيس کميسيون کشاورزي اتاق بازرگاني، صنايع، معدن و کشاورزي ايران به معاون توسعه بازرگاني وزارت جهاد کشاورزي نامه نوشته بود که بازار گراني برنج ساماندهي شود و از رشد تا 60 درصدي قيمت در برخي از استانها به دليل نامتوازن بودن توزيع گله کرده بود.
مجمع نمايندگان استانهاي ساحلي و جنوب کشور هم طي نامهاي به رئيسجمهوري، به کمبود و افزايش قيمت برنج و فشار بر قشرهاي کمدرآمد استانهاي ساحلي و مرزي اشاره کرده بودند.
بر اساس گزارش مرکز آمار قيمت برنج خارجي در سي روز گذشته از کيلويي 60 هزار و 430 تومان به 70 هزار و 700 تومان افزايش يافت. برنج ايراني هم از 122 هزار و 500 تومان به 123 هزار و 500 تومان رسيده است.
100 هزار تن برنج وارداتي که نياز 40 ميليون نفر در يکماه است در گمرک باقي مانده و بنابه گزارش وارد کنندگان در آستانه فساد و نابودي است، قانون منع واردات 4 ماه در سال مانع از ترخيص اين کالاها شده است.
مجري طرح برنج کشور سهراب سهرابي ميگويد که امسال 2 ميليون و 700 هزار تن برنج در کشور توليد شده و 500 هزار تن هم واردات داريم و نيازي به واردات نيست و برنجهاي رسوب شده در گمرک پس از دوران ممنوعيت 4 ماهه ترخيص خواهد شد.
در مقابل کارشناس کشاورزي علي خيرخواه معتقد است که برخوردهاي سلبي باعث فشار به مصرف کننده ميشود اگر الان بازار عطش دارد بايد برنج رسوب شده ترخيص شود، وارد کننده به دليل مشکلات ثبت سفارش و تخصيص ارز مجبور شده با اعتبار خودش با تجار خارجي قرارداد ببندند تا روال اداري را بعدا پيگيريکند که به دوره ممنوعيت وارداتي خورده و گرنه واردات قبل از دوره ممنوعيت بوده است.
وارد کنندگان برنج ميگويند که نياز به واردات برنج در يکسال تقريبا مشخص است براي ثبت سفارش و تخصيص ارز از ابتداي سال برنامه ريزي شود و يا اينکه با وارد کنندگاني که به هر نحوي نياز کالاي اساسي مردم را با مشکلات تحريم وارد کردهاند مدارا کنند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.