اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نايب رئيس شوراي ملي زعفران خبر داد:

هر ماه 10 تن زعفران به خارج قاچاق مي‌شود

نايب رئيس شوراي ملي زعفران گفت: وقتي نتوانيم به درستي صادرات زعفران داشته باشيم و بازارها را تامين کنيم، قاچاقچيان بازار را تامين مي‌کنند. براساس برآوردها هر ماه 10 تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج مي‌شود.

هر ماه 10 تن زعفران به خارج قاچاق مي‌شود

غلامرضا ميري در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينکه به دليل تحريمها و برخي مسائل داخلي صادرات مديريت نميشود، گفت: ما به دليل تحريمها نميتوانيم زعفران را از کشور به آمريکا و عربستان صعودي صادر کنيم، در نتيجه زعفران ما از افغانستان، امارات و اسپانيا به کل دنيا صادر ميشود.

وي افزود: براي صادرات زعفران به چين و هند نيز بايد 38 و 14 درصد عوارض پرداخت کنيم که براي صادرکننده پرداخت چنين عوارضي به صرفه نيست و قيمت تمام شده را افزايش مي دهد، در نتيجه برخي خريداران ترجيح ميدهند زعفران را از تاجر افغانستاني يا قاچاقچي خريداري کنند.

نايب رئيس شوراي ملي زعفران تصريح کرد: از سالهاي پيش مذاکراتي زيادي در اين بخش با سفرا، وزارت امور خارجه، وزارت صمت و جهادکشاورزي داشتيم که اين همه محصول از چين وارد مي کنيم، در عوض از زعفران ايراني عوارضي دريافت نشود، ولي اين مهم محقق نشد.

ميري در ادامه گفت: صادرکننده داخلي وقتي کالايي را صادر ميکند، چون نه ال سي (اعتبارنامه يا اعتبار اسنادي) دارد و نه پولي دريافت کرده تا زماني که کالا تماما به دست خريدار نرسد، ريسک عدم برگشت پول را متحمل ميشود. يعني اگر کالا به دست خريدار به هر دليلي نرسد، صادرکننده هم پولي دريافت نميکند.

 

پرداخت مابهالتفاوت 23 ميليون توماني ارز آزاد و نيمايي براي صادرات هر کيلو زعفران

 

وي با اشاره به اينکه 2تا 5 درصد هزينه ميکنيم تا ارز حاصل از صادرات را باز گردانيم، گفت: مشتريان خارجي ما سامانه نيما را قبول ندارند و بانک مرکزي نيز ارز بازار آزاد را قبول ندارد. در نتيجه صادرکننده زعفران بايد براي صادرات هر کيلو زعفران 23 ميليون تومان مابهالتفات ارز آزاد و نيمايي را بدهد که هيچ توجيه اقتصادي ندارد.

 

هرماه 10 تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج ميشود

 

نايب رئيس شوراي ملي زعفران اظهار کرد: وقتي نتوانيم به درستي صادر کنيم، قاچاقچيان بازار را تامين ميکنند. براساس برآوردهايي که داشتيم هر ماه 10 تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج ميشود.

 

تامين بخشي از نياز بازارهاي جهاني توسط قاچاقچيان

 

وي با بيان اينکه سال 1399، 325تن صادرات زعفران به 47 کشور دنيا داشتيم، گفت: در حال حاضر به 67 کشور دنيا زعفران صادر ميکنيم و طبيعتا بايد بيش از 400 تن زعفران صادر شود اما براساس آمارها فقط 200 تن زعفران صادر ميکنيم. تقاضاي جهاني نيز کم نشده است. اين يعني بخش از نياز بازارهاي جهاني توسط قاچاقچيان تامين مي شود.

 

79 تن زعفران صادر مي کنند، در حالي که 12 تن توليد دارند

 

ميري همچنين اضافه کرد: افغانستان اعلام کرده که  79 تن زعفران صادر مي کند، در حالي که براساس آمارهاي اعلامي خودشان تنها 12 تن توليد مي کنند. متاسفانه افغانستان 67 تن زعفران را به نام زعفران افغانستان در بازارهاي جهاني به مشتريان ما مي فروشد.

وي همچنين به افزايش هزينههاي حمل و نقل نيز اشاره کرد و گفت: اگر بخواهيم يک کيلو زعفران يک گرمي را صادر کنيم چون هزينههاي حجمي محاسبه ميشود، هر کيلو 8 ميليون تومان هزينه به دنبال خواهد داشت. همين است که کشورهاي اروپايي بستههاي 500 گرمي زعفران را از ما خريداري ميکنند و با قيمتهاي ارزانتر به فروش ميرسانند.

اين فعال بخش خصوصي همچنين مدعي شد که از سال 1397 نامههاي زيادي در خصوص تجارت زعفران و چالشهاي اين بخش به نهادهاي مربوطه از جمله  رياست جمهوري، وزارت صمت، سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزي، اتاق بازرگاني و وزارت جهاد زده ولي اهميتي داده نشده است.

وي در ادامه با بيان اگر مديريت درستي در صادرات نداشته باشيم، 700 هزار خانوار کشاورزي که از اين راه امرار معاش ميکنند، آسيب خواهند ديد،گفت: اين درست نيست زحمتهايي که سالها کشيدهايم را تقديم ديگران کنيم.

 

اجازه دهند ارز را با قيمت توافقي بفروشيم

 

ميري در پايان گفت: اگر مسئله برگشت ارز حاصل از صادرات حل شود و اجازه دهند اين ارزها را با قيمت توافقي به فروش برسانيم يا به واردکننده کالاهاي لوکس به قيمت توافقي بفروشيم، بسياري از چالشهاي اين بخش حل خواهد شد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.