اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نگاهي به توان موشکي نيروهاي مقاومت فلسطين

گردان‌هاي عزالدين قسام و سرايا القدس از سال 2001 تا کنون در حوزه توان موشکي خود پيشرفت‌هاي بسياري کردند که همين امر سبب درهم شکستن توان گنبد آهنين رژيم صهيونيستي شده است.

نگاهي به توان موشکي نيروهاي مقاومت فلسطين

 به گزارش رجانيوز، در اين روزها که سخت مشغول مقايسه قدرت نظامي جنبش اسلامي حماس و رژيم صهيونيستي هستيم بد نيست نگاهي به توان موشکي گردانهاي عزالدين قسام و سرايا القدس از سال 2001 تاکنون بياندازيم. قدرتي که در اين سالها به آساني به دست نيامده و رنج و شهادت بسياري از آزادي خواهان و مظلومان به خصوص کودکان و زنان فلسطيني را به همراه دارد.

 

موشکهاي مقاومت غزه، کابوس تل آويو

 

تحقير و خشونت صهيونيستها از زماني که فلسطين را اشغال کردند، روز به روز افزايش مييافت تا اينکه در سال 2001 گروههاي مقاومت رو به ساخت موشکها و جنگ افزارهايي آوردند تا بتوانند امنيت و سلاحهاي رژيم صهيونيستي را به چالش بکشند. در اين بين گروههاي مقاومت فلسطين و در رأس آنها حماس و جهاد اسلامي بيش از ساير گروهها بودجههايي ويژه توسعه توان موشکي بالهاي نظامي خود يعني گردانهاي عزالدين قسام و سرايا القدس آماده کردند.

آنچه روزهاي پيشين در قالب پرتاب 5 هزار موشک از نوار غزه به سمت مناطق مختلف سرزمينهاي اشغالي فلسطين به نمايش درآمد، بيانگر توسعه اين توان است؛ تواني که به اذعان رسانههاي رژيم صهيونيستي و همچنين کشورهاي غربي حامي تل آويو از جمله امريکا، بيش از آن چيزي است که اطلاعات تل آويو پيش از اين نشان داده بود.

 

توان موشکي حماس

 

گردان و يا کتائب عزالدين قسام که بال نظامي جنبش حماس است، يکي از قويترين جريانهاي نظامي بين گروههاي مقاومت فلسطين محسوب ميشود. اين گردانها در روياروييهاي رژيم صهيونيستي با فلسطينيان در مقاطع مختلف ايفاي نقش کرده و اقدامات بزرگي انجام دادهاند که از جمله آنها ميتوان به جنگ سال 2006 نوار غزه که منجر به خروج رژيم صهيونيستي از اين باريکه شد و همچنين شکست دادن ارتش اين رژيم در جنگهاي 22، 51 و 8 روزه اشاره کرد.

 اين گردانها همچنين در کارنامه فعاليت خود به اسارت گرفتن چند نظامي رژيم صهيونيستي را نيز به ثبت رساندهاند. با اين حال بال نظامي حماس از سال 2001 به اين سو، تمرکز ويژهاي روي ساخت موشک داشته است. گردانهاي قسام اولين موشک خود را 26 اکتبر 2001 به سمت شهرک صهيونيست نشين سديروت در چند کيلومتري غزه پرتاب کرد.

 اين موشک که بردي معادل 3 کيلومتر دارد، به ياد شهيد عزالدين قسام که نخستين نسل مبارزان فلسطيني محسوب ميشود، «قسام» ناميده شد. قويترين موشکي که گردانهاي قسام در اين رده ساخت قسام 20 بود که برد آن به 20 کيلومتر ميرسيد. آنها اين توان را در سال 2014 به بيش از دو برابر رساندند و در خلال جنگ غزه در اين سال از اين موشک که با نام «سجيل» شناخته ميشود، رونمايي کردند، برد اين موشک به 55 کيلومتر ميرسد.

از اين زمان حماس روي دور توسعه توان موشکي خود افتاد و تنها 7 سال بعد از آن از دو موشک با بردهاي 120 و 250 کيلومتر رونمايي کردند. موشک نخست که به ياد شهيد رائد العطار نام آن را A120 گذاشتند، بردي معادل 120 کيلومتر داشت و دومين موشک نيز که به ياد فرمانده شهيد مهندس يحيي عياش، «عياش 250» ناميده شده، بردي 250 کيلومتري دارد که بيشترين وحشت را در ميان سران تل آويو افکنده است.

 اين موشک توان هدف قرار دادن شماليترين و جنوبيترين نقاط سرزمينهاي اشغالي فلسطين را دارد. حماس اولين بار از اين موشک در جريان جنگ 11 روزه غزه استفاده کرد و موفق شد، اهدافي در منطقه ايلات در جنوبيترين نقطه سرزمينهاي اشغالي را مورد هدف قرار دهد.

 در کل نگاهي به زرادخانه گردانهاي عزالدين قسام که حملات ديروز توسط اين واحدها انجام شد، نشان ميدهد، بال نظامي حماس صاحب 17 نوع موشک اصلي است.

 

توان موشکي جهاد اسلامي

 

در کنار حماس و گردانهاي عزالدين قسام، جهاد اسلامي فلسطين نيز در دو دهه گذشته تمرکز خود را روي توسعه موشکي و همچنين پهپادي خود گذاشته است، طوري که اکنون در زرادخانه سرايا القدس، بال نظامي جهاد اسلامي 13 نوع موشک ديده ميشود.

 جهاد اسلامي يکي از قديميترين جنبشهاي مقاومتي فلسطين است که از ابتدا بر قدرت نظامي تأکيد داشته است و سرايا القدس را به عنوان بخش نظامي خود تأسيس کرده است.

سرايا القدس يک سال بعد از جنگ 22 روزه يعني سال 2009 حضور فعالي در پرتاب موشک به سمت اراضي اشغالي ايفا کرد. با اين حال در سال 2012 در جنگ 8 روزه توسعه موشکي خود را به نمايش گذاشت و بيش از 900 موشک به سمت شهرکهاي صهيونيستي پرتاب کرد.

آنها در اين سال تل آويو را نيز با موشک فجر 5 هدف قرار دادند. سرايا القدس که به موشکهاي گراد که ساخت داخل فلسطين نيست و بردي 40 کيلومتري دارد، نيز دسترسي دارد اما موشکهاي ساخت خود اين گردانها موشکهاي بدر هستند که قويترين آنها بدر 3 با برد 160 کيلومتر است.

 موشکهاي براق نيز که داراي بردهاي 70، 100 و 120 کيلومتر است، قادر به حمل کلاهکهاي انفجاري 300 کيلوگرمي هستند. براق 120 که برد 120 کيلومتري دارد، هرچند دورترين نقاط شمالي و جنوبي را نميتواند هدف قرار دهد اما از شمال قابليت هدف قرار دادن بندر استراتژيک حيفا را دارد. سرايا القدس در زمينه توليد پهپاد نيز پر قدرت ظاهر شده و سال پيش از پهپاد خود با عنوان «جنين» رونمايي کرد که از قدرت تهاجمي برخوردار است.

 نکته قابل توجه در موشکهاي مقاومت فلسطين آن است که بنا بر آنچه که معاون دبيرکل جبهه خلق براي آزادي فلسطين اعلام داشته، 90 درصد آنها در غزه ساخته ميشود و داخلي است. کيفيت و دقت اين موشکها در طول دو دهه گذشته پيشرفت قابل توجهي داشته و در طول چند سال اخير خسارات قابل توجهي به مراکز نفتي،گازي و انرژي رژيم صهيونيستي وارد کرده است.

 ضمن اينکه اخبار و اطلاعات حاکي از آن است، سامانه گنبد آهنين که پيش از اين رژيم صهيونيستي به آن ميباليد و مدعي بود، قابليت رهگيري هر موشکي را دارد، در موارد بسياري قادر به رهگيري اين موشکها نبوده و حماس و جهاد اسلامي فلسطين موفق به زدن اهداف خود شدهاند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.