اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

10 نکته طلايي درباره تغذيه روزه داران

تغذيه صحيح در ماه رمضان يکي از موارد مهمي است که بايد مورد توجه قرار گيرد تا از عوارض جسمي جلوگيري شود.

10 نکته طلايي درباره تغذيه روزه داران

توجه به توصيههاي ساده تغذيهاي در وعدههاي افطار و سحر ميتواند روزه داران را به منظور دريافت منافع جسمي و بهره مندي از مزاياي روحاني اين ماه ياري کند.

 

توصيههاي طب ايراني

 

اگر از هر نوع بيماري گوارشي رنج ميبريد حتماً قبل از شروع ماه رمضان با يک پزشک در مورد امکان روزه گرفتن مشورت کنيد. در برخي بيماريها از جمله زخم اثني عشر گرفتن روزه صحيح نيست و منجر به تشديد بيماري ميشود.

مواد غذايي مختلف از نظر کيفيت و ويژگيها با هم متفاوت هستند و در نتيجه هضم آنها يکسان نخواهد بود. وقتي دو يا چند غذاي مختلف با هم خورده شود، معده و دستگاه گوارش نميتواند همه آنها را به حد نهايي هضم کند و در نتيجه فساد هضم رخ ميدهد.

از مصرف غذاهاي مختلف و سفرههاي رنگين افطار و سحر خودداري کنيد.

اين مواد مخصوصاً اگر با حجم زياد در کنار افطار يا با وعده اصلي مصرف شود باعث عدم هضم، نفخ، ترش کردن يا درد شکم ميشوند.

حليم و آش رشته در تابستان؟ هرگز! اصولاً حليم و آش رشته و امثال آن غذاهاي سنگيني محسوب ميشوند و غذاي تابستان نيستند. پس آنها را از سفره افطار تابستاني خط بزنيد و در صورت تمايل زياد، به مقدار کم قانع شويد.

از آنجايي که معده مدت طولاني خالي بوده است، توان هضم حجم بالاي مواد را ندارد، لذا توصيه ميشود در زمان افطار يک ماده غذايي ميل شود و در صورت تمايل و نياز حدود يک ساعت بعد شام ميل شود.

از مصرف آب و نوشيدني با غذا خودداري کنيد؛ اين اصل هميشه صادق است اما در ماه رمضان که معده در طول روز کمي ضعيف ميشود نمود بيشتري دارد و به شدت باعث اختلال هضم، رفلاکس، نفخ ميشود.

برخي غذاها را فراموش کنيد؛ مصرف برخي غذاها مانند ماکاراني، آش رشته، ماهي، سالاد الويه، به ويژه در وعده سحر در اين ماه علاوه بر احساس سنگيني، امکان افزايش تشنگي در طول روز را به دنبال دارد. همچنين مواد غذايي پر ادويه و نمک حرارت بدن را بالا برده و موجب تشديد تشنگي ميشود.

براي جلوگيري از يبوست به جاي مصرف ميوههاي بسيار آبدار و خام که باعث درد شکم ميشوند ميتوان خيسانده برگه هلو، زردآلو، انجير و آلوي بخارا استفاده کرد. اين خشکبار بايد در آب جوش يا گلاب داغ يکساعت خيسانده و سپس ميل شود. بهتر است مصرف اين ترکيب يک تا دو ساعت بعد از شام باشد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.