اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نکاتي که سرطان را از شما دور مي‌کند

به گزارش جهان نيوز به نقل از بهداشت نيوز، سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ايران و ميليون ها مورد در جهان رخ مي دهد.

نکاتي که سرطان را از شما دور مي‌کند

طبق اسناد سازمان جهاني بهداشت، از 40 درصد سرطان ها مي توان پيشگيري کرد و مواردي هم که قابل پيشگيري نيست را نيز مي توان به کمک خودمراقبتي، اميد به اثربخشي روش هاي تشخيصي و درماني، سمراجعه به موقع و زودهنگام به آساني تشخيص داد؛ به طوري که نيمي از سرطان ها قابل درمان است. بسياري از عوامل محيطي و از همه مهم تر استعداد ژنتيکي در ايجاد سرطان نقش دارد، اما مي توان با خودمراقبتي و رعايت اصول دهگانه زير براي پيشگيري و تشخيص زودهنگام سرطان اقدام کرد و احتمال بروز سرطان را کاهش داد يا بروز آن را به تعويق انداخت.

 

1- پرهيز از مصرف دخانيات

استفاده از هر يک از فرآورده هاي توتون مانند سيگار، پيپ و قليان خطرناک است و موجب انواع سرطان از جمله ريه، مثانه، کليه و دهانه رحم مي شود. حتي جويدن توتون نيز خطرناک است و احتمال بروز سرطان دهان و لوزالمعده را افزايش مي دهد.

 

2- فعاليت بدني منظم

روزانه دست کم 30 دقيقه ورزش، احتمال بروز سرطان پستان و روده بزرگ را کاهش مي دهد.

 

3- مديريت وزن در حالت مطلوب

اضافه وزن و چاقي، احتمال بروز انواع سرطان به خصوص پستان، پروستات و روده بزرگ را افزايش مي دهد.

 

4- تغذيه سالم

استفاده از غذاهاي کم چرب و تا حد امکان فاقد چربي هاي حيواني، مصرف روزانه پنج وعده از ميوه ها و سبزي ها، پرهيز از مصرف انواع گوشت هاي دودي شده، نمک سودشده يا فرآوري شده با مواد شيميايي و نگه دارنده مانند کنسرو، سوسيس، کالباس و کاهش مصرف قند و شکر تصفيه شده، محدود کردن مصرف نمک و استفاده از ادويه و چاشني هاي گياهي براي طعم دار کردن غذا و پرهيز از مصرف مشروبات الکلي احتمال بروز سرطان ها را کاهش مي دهد.

 

5- پيشگيري از ابتلا به عفونت ها

توصيه مي شود افراد در معرض خطر مانند کساني که با فرآورده هاي خوني سر و کار دارند، براي پيشگيري از ابتلا به ويروس هپاتيت B واکسن بزنند؛ همچنين براي پيشگيري از ابتلا به ويروس پاپيلوماي انساني و سرطان هاي ناشي از آن مانند از وسايل محافظت کننده براي آميزش جنسي استفاده شود.

 

6- محافظت از پوست

اشعه فرابنفش خورشيد حتي در روزهاي ابري نيز به سطح زمين مي رسد. بنابراين توصيه مي شود هر روز از کرم ضدآفتاب استفاده شود و در صورت تماس طولاني مدت با نور خورشيد علاوه بر کرم ضدآفتاب، از کلاه آفتاب گير، عينک آفتابي و پوشش مناسب مانند لباس سفيد، آستين دار و يقه بلند استفاده شود.

 

7- رعايت اصول ايمني در محيط کار

برخي از مشاغل شامل کشاورزي، سم پاشي، نقاشي، مبل سازي، کار در صنايع آهن، فولاد، زغال سنگ، لاستيک و توليد يا تعمير پوتين و کفش، خطر برخي سرطان ها را افزايش مي دهد. جذب آفت کش ها بيش تر از راه پوست صورت مي گيرد. بنابراين توصيه مي شود از تماس با آفت کش ها خودداري شود و در صورت تماس بايد بدن را به سرعت شست و شو داد. از برخورد غيرضروري با اشعه ايکس تا حد امکان پرهيز شده و به هنگام کار با حلال ها تهويه به صورت کامل انجام شود. در صورت کار کردن در محيطي که تراکم بالايي از ذرات ريز، الياف و گرد و غبار وجود دارد، از ماسک محافظ مناسب براي حفاظت از دهان و بيني استفاده شده و براي جلوگيري از ايجاد گرد و غبار، روش هاي تميز کردن مرطوب به کار گرفته شود.

 

8- زندگي رواني و معنوي سالم

وجود اهداف واقع بينانه در زندگي، پرهيز از تنش و اضطراب، مراجعه به پزشک در صورت دارا بودن علايم بيماري رواني مانند افسردگي، داشتن خواب کافي (هفت ساعت در شب)، احترام گذاشتن به جسم و روان خود، خلوت کردن با خود و پرداختن به نماز و نيايش موجب ايجاد زندگي رواني و معنوي سالم در فرد مي شود.

 

9- زندگي اجتماعي سالم

رفتار مناسب و احترام به عقايد در برخورد با ديگران، پرهيز از رقابت هاي ناسالم و تنش زا، پرهيز از قضاوت زودهنگام، کنترل خشم خود و تلاش براي بخشيدن ديگران، نداشتن توقع غيرواقع بينانه از خود و ديگران، مشورت با ديگران در زندگي، هدايت احساسات و هيجانات مي تواند به ايجاد زندگي اجتماعي سالم در فرد کمک کند.

 

10- مراجعه به پزشک در صورت وجود علائم هشدار دهنده سرطان

ابتلا به سرطان در اقوام درجه يک، تغيير در خال هاي پوستي، زخم هاي بدون بهبود، توده در هر جاي بدن، سرفه يا گرفتگي طولاني مدت صدا، اختلال بلع يا سوء هاضمه طولاني، استفراغ يا خلط خوني، اسهال يا يبوست طولاني، بي اشتهايي يا کاهش وزن بدون علت مشخص، خونريزي غيرطبيعي از واژن و نوک پستان، وجود خون در ادرار و مدفوع از جمله علائم هشدار دهنده بروز سرطان است که فرد در صورت مشاهده آنها بايد به پزشک مراجعه کند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.