اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

آيت‌الله جوادي آملي:

نهج‌البلاغه را کتاب درسي کنيد

يکي از مراجع عظام تقليد گفت: بر همه ما لازم است که نهج‌البلاغه و همه آنچه که از امام علي(ع) جمع آوري شده به کتاب درسي تبديل شود.

نهج‌البلاغه را کتاب درسي کنيد

آيتالله عبدالله جوادي آملي در پيام تصويري که در جشنواره بينالمللي نهج البلاغه در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان (خوراسگان) پخش شد، افزود: بهترين راه براي معرفي امام علي(ع) بعد از قرآن و سخنان پيامبر، بيان نوراني خود اميرالمومنين(ع) در نهج البلاغه است.

وي با تاکيد بر اينکه بايد از غربت امام علي (ع) بکاهيم و نهج البلاغه اصيل را مطرح کنيم، خاطرنشان کرد: اميرالمومنين را بايد با خطبه شناخت و نه به وسيله خطابه.

آيت الله جوادي آملي با اشاره به اينکه علميت کلام امام علي(ع) در خطبه هاست، اضافه کرد: خطابهها بيشتر درباره مسائل اقتصادي، نظامي، اخلاقي يا حقوقي است و سيد رضي در نهج البلاغه، خطابهها را نقل کرده است.

وي به نامه اي از اميرالمومنين خطاب به مالک اشتر اشاره کرد و گفت: امام علي در اين نامه نوشت که قرآن و اسلام به بند کشيده شده بود و هرچه خواستند به نام اسلام گفتند و عمل کردند، زماني که زمام کار را به دست گرفتم اول دين و قرآن را آزاد کردم و مردم آزاد شدند، کسي حق ندارد به نام خود از دين حرف در بياورد و آزادي را معني کند.

اين مرجع تقليد با تاکيد بر نقش مردم در حفظ دين، تصريح کرد: مردمي که انقلاب کردند و جنگ هشت ساله را با دادن شهيد، جانباز و اسير به پيروزي رساندند، ستون دين هستند، با ستون دين نميتوان بدرفتاري کرد و حقوق آنها را ناديده گرفت، مردم ستون دين شدند که دين به وسيله آنها حفظ شود.

آيت الله جوادي آملي از همه مردم، محققان و دانشگاهيان خواست تا نهج البلاغه را در دستور کار خود قرار دهند، آن را تدريس و درباره آن تحقيق کنند تا گوشه اي از وظايف تشيع نسبت به اميرالمومنين(ع) ادا شود.

امام جمعه موقت سابق اصفهان نيز در اين رويداد گفت: لازم است که درس نهج البلاغه را در دانشگاه ها وارد کنيم و رساله ها و تحقيقات بيشتري در اين زمينه تهيه شود.

حجت الاسلام و المسلمين محمدتقي رهبر با تاکيد بر اينکه بايد مردم بيش از پيش با سيره و منش امام علي(ع) آشنا شوند، افزود: در صحبتهايي که با مقامات ارشد کشور داشتم از آنها خواستم تا هر هفته حداقل پنج دقيقه وقتي در نظر بگيرند و نامه اي از نامههاي اميرالمومنين را براي مسوولان و نمايندگان مجلس خوانده شود تا فرهنگ ما با فرهنگ امام علي بيشتر عجين شود.

وي با طرح اين پرسش که چرا کتاب نهج البلاغه غريبه باشد و علم از غرب وارد شود، تصريح کرد: لازم است که با همت و تلاش، فرهنگ متعالي امام علي(ع) را در بخشهاي مختلف مانند جامعه، خانواده، اقتصاد، فرهنگ و بازار ببريم.

وي با تاکيد بر اينکه نهج البلاغه، کتاب زندگي است و نه فقط خواندني، افزود: بايد با همکاري حوزه و دانشگاه، سبک و سيره امام علي(ع) بهطور عملياتي تر در جامعه وارد شود.

رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان (خوراسگان) نيز در جشنواره بين المللي نهج البلاغه اظهار داشت: آثار علمي و فرهنگي خوبي از سراسر کشور به جشنواره رسيده است و ميتواند دستاوردهاي زيادي بههمراه داشته باشد.

پيام نجفي با تاکيد بر لزوم بهره برداري هرچه بيشتر در کارهاي علمي، آموزشي و پژوهشي از نهج البلاغه، افزود: با ارائه آموزه هاي نهج البلاغه به دانشجويان، آنها مي توانند پس از دانش آموختگي از اين آموزه ها در زندگي خود بهره بگيرند اما هنوز جاي کار زيادي در اين زمينه داريم.

محمد علي نادي دبير علمي جشنواره بين المللي نهج البلاغه نيز با اشاره به فعاليت پنج کميته تخصصي در اين رويداد، گفت: آثار رسيده به دبيرخانه جشنواره در 2 بخش علمي و فرهنگي بود که در بخش علمي 180 مقاله، 35 پايان نامه و 17 کتاب و در بخش فرهنگي، 65 اثر هنري دريافت شد.

نخستين جشنواره بينالمللي نهجالبلاغه با عنوان «راه نجات» در 2 بخش اصلي علمي و فرهنگي امروز چهارشنبه 12 بهمن در دانشگاه آزاد اسلامي واحد اصفهان (خوراسگان) برگزار شد.

آثار رسيده به دبيرخانه جشنواره در بخش علمي شامل مقاله، پاياننامه و کتاب و در بخش فرهنگي شامل فعاليت در فضاي مجازي، شعر، پادکست(وبآوا) توليد نرمافزار، فيلم کوتاه، تبليغات(تيزر)، گويندگي(نريشن) و گرافيک متحرک(موشن گرافيک) است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.