اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نمک‌زدايي و شيرين کردن آب خليج فارس توسط عربستان

پنل‌هاي خورشيدي پرتوهاي کورکننده ظهر را جذب مي‌کنند که به تأمين انرژي يک تاسيسات نمک زدايي آب در شرق عربستان سعودي کمک مي‌کند.

نمک‌زدايي و شيرين کردن آب خليج فارس توسط عربستان

کارخانه جزله در شهر جبيل آخرين پيشرفتهاي فناوري را در کشوري به کار ميگيرد که بيش از يک قرن پيش براي اولين بار به نمکزدايي روي آورد؛ عربستان سعودي به دليل کمبود درياچهها، رودخانهها و بارندگي منظم، امروز به دهها تسهيلات متکي است که آب خليج فارس و درياي سرخ را به چيزي قابل شرب تبديل ميکند و آب شهرهايي را تامين ميکند که در غير اين صورت زنده نميمانند.

اما نيازهاي رو به افزايش نمکزدايي عربستانسعودي که با روياهاي محمد بن سلمان، وليعهد براي رياست بر يک مرکز تجاري و گردشگري جهاني تقويت ميشود، در خطر برخورد با اهداف پايداري آن، از جمله دستيابي به انتشار خالص صفر تا سال 2060 است.

پروژههايي مانند جزله، اولين نيروگاهي که نمکزدايي را با انرژي خورشيدي در مقياس بزرگ ادغام ميکند، به منظور کاهش اين تعارض است؛ مقامات ميگويند اين پنلها سالانه به صرفهجويي در حدود 60000 تن انتشار کربن کمک ميکند

مارکو آرچلي، مديرعامل ACWA Power که جزله را اداره مي کند، گفت: «معمولاً جمعيت افزايش مييابد و سپس کيفيت زندگي جمعيت افزايش مييابد.»

مايکل کريستوفر لو مورخ در دانشگاه يوتا، گفت:« استفاده از نمکزدايي براي کشورهاي خليج فارس حياتي است. با اين حال محدوديتهايي در مورد چگونگي نمکزدايي سبز وجود دارد.»

 

يدککشي کوههاي يخ از قطب جنوب به عربستانسعودي

جستوجوي آب آشاميدني دههها است که دولتمردان عربستانسعودي را درگير کردهاست؛ محمد الفيصل، پسر ملک فيصل که لو او را «شاهزاده آب» لقب داده است، حتي در يک مقطع امکان يدک کشيدن کوه هاي يخ از قطب جنوب براي رفع تشنگي فزاينده پادشاهي را بررسي کرد و باعث تمسخر گسترده شد.

اما محمد همچنين بر تولد زيرساخت هاي مدرن نمک زدايي پادشاهي که از سال 1970 آغاز شد، نظارت داشت.

بنابر گزارشهاي منتشر شده، شرکت ملي تبديل آب شور (SWCC) اکنون ظرفيت توليد 11.5 ميليون متر مکعب در روز در 30 تاسيسات را اين کشور را دارد. اين رشد به ويژه در نيروگاههاي حرارتي که با سوختهاي فسيلي کار ميکنند، هزينههايي را به همراه داشته است.

تا سال 2010، تاسيسات نمکزدايي عربستان 1.5 ميليون بشکه نفت در روز مصرف ميکردند که بيش از 15 درصد توليد امروز است. وزارت محيط زيست، آب و کشاورزي به درخواست خبرگزاري فرانسه براي اظهار نظر در مورد مصرف انرژي فعلي در نيروگاه هاي آب شيرين کن پاسخ نداد.

SWCC ميگويد مي خواهد تا سال 2025 نزديک به 37 ميليون تن از انتشار کربن را کاهش دهد. اين امر تا حد زيادي با انتقال از نيروگاه هاي حرارتي به نيروگاه هايي مانند جزله که از اسمز معکوس با نيروي الکتريسيته استفاده مي کنند به دست مي آيد.

کارخانه راس الخير روزانه 1.1 ميليون متر مکعب آب توليد مي کند - 740000 متر مکعب از فناوري حرارتي، بقيه از اسمز معکوس - و به دليل تقاضاي بالا براي پر نگه داشتن مخازن ذخيره تلاش ميکند. يکي از کارمنداني که نخواست نامش فاش شود، گفت: بخش عمده اي از آب به رياض مي رود که به 1.6 ميليون متر مکعب در روز نياز دارد و مي تواند تا پايان دهه به 6 ميليون متر مکعب نياز داشته باشد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.