اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نقش يوز به پيراهن تيم ملي فوتبال بازمي‌گردد؟

براي نخستين بار تصوير يوزپلنگ آسيايي روي پيراهن تيم ملي در جام جهاني 2014 برزيل (1393) نقش بست و يک حرکتي محيط زيستي به منظور فرهنگ‌سازي در زمينه حفاظت از اين گونه در معرض خطر انقراض توسط نهادهاي مختلف از جمله سازمان حفاظت محيط زيست، وزارت ورزش و فدراسيون فوتبال شکل گرفت، اقدامي که به گفته کارشناسان محيط زيست در کاهش شکار و مقابله مردم محلي با اين گونه کمياب ارزشمند اثر مثبت داشت.

نقش يوز به پيراهن تيم ملي فوتبال بازمي‌گردد؟

تيم ملي فوتبال ايران  با پيراهن منقش به تصوير يوزپلنگ آسيايي در جام 2018 روسيه نيز بازي کرد اما اين تصوير از پيراهن اين تيم در جام جهاني 2022 قطر حذف و تنها نمادي از پوست يوز روي آن باقي ماند.

نورالله مرادي در گفتوگو با ايسنا درباره احتمال بازگشت دوباره نقش يوزپلنگ آسيايي روي پيراهن تيم ملي فوتبال گفت: انتخاب نماد يوزپلنگ به عنوان گونه در حال انقراض براي تيم ملي فوتبال ايران، باعث شد تا توجه زيادي به اين گونه نادر و زيبا شود، بهگونهاي که دنيا اکنون فوتباليستهاي تيم ملي ايران را با اين نماد ميشناسند و همگان از اهميت اين گونه گربهسان که به نوعي نماد حيات وحش ايران نيز محسوب ميشود، آگاه شدند.

وي اضافه کرد: در حال حاضر به جاي تصوير تنه يوز، نمادي از خالهاي آن  روي لباس تيم ملي نقش بسته است اما در حال رايزني با فدراسيون فوتبال براي بازگشت تصوير يوز روي لباس مليپوشان فوتبال هستيم.  

مرادي در بخش ديگري از صحبتهاي خود درباره نقش اجتماعي ورزشکاران در انتقال اهميت حفظ محيط زيست به مردم و فرهنگسازي در اين زمينه اظهار کرد: مسئوليت اجتماعي مقوله جديدي در حوزه محيط زيست است تا حدي که فيفا در جام جهاني فوتبال 2022، محيط زيست را در کنار موضوعات انسان، اجتماع، اقتصاد و حکمراني، به عنوان يکي از پنج موضوع مسئوليت اجتماعي خود در نظر گرفت و براي آن تبليغات بسياري کرد و اين موضوع نشان ميدهد که چقدر مقوله محيط زيست در دنيا اهميت يافته است.

وي با تاکيد بر ضرورت همکاري ورزشکاران در ترويج اهميت حفظ محيط زيست در جامعه اظهارکرد: ورزشکاران و مربيان بخشي از سرمايههاي اجتماعي جامعه هستند و محبوبيت آنان باعث ميشود که پيامشان اثربخشي بيشتري داشته باشد.

مرادي با اشاره به اينکه امروزه حساسيت مردم جامعه نسبت به محيط زيست افزايش يافته است، گفت: براي مثال، وضعيت «پيروز» - توله يوز آسيايي- به يک مقوله جدي تبديل شد و همه دنبال سرنوشت آن بودند. محيط زيست بايد از اين ظرفيت بهره گيرد و زمينه نهادينهسازي فرهنگ محيط زيست را در جامعه فراهم کند.

معاون آموزش و مشارکتهاي مردمي سازمان حفاظت محيط زيست ادامه داد: به منظور نشان دادن اهميت محيط زيست و گونههاي در خطر انقراض درصدد ثبت تصاوير آنها روي لباس ورزشکاران هستيم و در اين زمينه برخي اقدامات نمايشي در گذشته با همکاري وزارت ورزش و جوانان انجام شد و 51 فدراسيون ورزشي همين تعداد گونه گياهي و جانوري را بهعنوان نماد مورد حمايت انتخاب کردند اما بهصورت مستمر و دائمي براي آن توليد محتوا نشد.

وي افزود: بهطور مثال نماد و نشان کانون مربيان فوتبال، عقاب طلايي است و اين کانون بر اساس تفاهمنامهاي با سازمان حفاظت محيط زيست، ملزم شده تا در تمام نشستها و جلساتشان از تصوير عقاب طلايي استفاده کند.

مرادي در پايان گفت: پيگيري از فدراسيونهاي ورزشي که هريک گونهاي از تنوع زيستي را به عنوان نماد خود انتخاب کردهاند، در دستور کار قرار دارد و در صدد هستيم تا با ارزيابي عملکرد و برنامهريزي براي فدراسيونها در موضوع نمادهاي انتخابي، اقدامات مناسبي در اين زمينه صورت پذيرد.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.