اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نقش رهبرانقلاب در احياي عزاداري فاطميه

13جمادي‌الاول و 3 جمادي‌الثاني در تقويم شيعيان به عنوان ايام شهادت حضرت زهرا (س) به روايت‌هاي 75 و 95 روز شناخته مي‌شود که در اين ايام هيأت‌هاي عزاداري مجالس عزا برپا مي‌کنند. ايام فاطميه اول و دوم از ايام مناسبتي خاص هيأتي‌ها به حساب مي‌آيند که در سال‌هاي اخير برنامه ويژه‌اي براي آن دارند.

نقش رهبرانقلاب در احياي عزاداري فاطميه

در گذشته اين مجلسهاي عزاداري محدود بود و تنها در برخي از شهرها آن هم به صورت خانگي و يا مجالس محدود برپا ميشد و رونق و شور چنداني نداشت اما به خصوص بعد از انقلاب سلامي و در سالهاي اخير حال وهواي عزاداريهاي فاطميه متفاوت شده است.

 

در گذشته 2 ماه محدود براي فاطميه عزاداري ميشد

 

مرتضي طاهري مداح اهل بيت (ع) و رئيس هيأت مديره خانه مداحان در اين خصوص اظهار داشت: از قديمالايام عزاداري فاطميه درشهرهاي بزرگ مانند مشهد، تهران و قم رواج داشت و جلسات خوب و متداولي برگزار ميشد و حتي در برخي از شهرها، 2 ماه عزاداري فاطميه برپا
مي
کردند.

وي افزود: در شهرهاي ديگر عزاداري فاطميه محدود بود و شايد در ايام منتهي به روز شهادت مجالسي برپا ميشد.

 

برپايي مجلس عزاداري توسط رهبر انقلاب، به فاطميه رسميت بخشيد

 

طاهري با اشاره به اينکه بعد از بيانات مقام معظم رهبري در خصوص عزاداري فاطميه و همچنين برپايي مجالس علني توسط ايشان، اين عزاداري در کشور رونق و اوج گرفت، گفت: برپايي عزاداري توسط ايشان، موجب شد که عزاداري فاطميه رسميت پيدا کند و بسياري از هيأتها و شهرها حتي بعد از اين ماجرا فهميدند که فاطميه چيست.

اين مداح اهل بيت (ع) تصريح کرد: مجلس شوراي اسلامي روز شهادت حضرت زهرا (س) را تعطيل رسمي اعلام کرد، درحالي که بسياري مخالف اين موضوع بودند زيرا اگر بنا بود شهادت حضرت زهرا (س) يکي روز مشخص باشد، اهل بيت (ع) اين روز را مشخص ميکردند. اين اعلام تعطيلي موجب از رونق افتادن فاطميه اول شد اما به لطف و اعجاز اهل بيت (ع) اين عزاداري در فاطميه اول امسال مجدد رونق گرفته است و هيأتهاي بيشتري مجلس عزاي فاطميه را برپا کردهاند.

 

چرا عزاداري براي حضرت زهرا (س) ضرورت دارد؟

 

وي افزود: حضرت زهرا (س) ريشه و اساس خلقت هستند و قطعاً و يقيناً با اين تعريف، مراسم عزاداري براي ايشان بيش از ديگران داراي اهميت است. از سوي ديگر در زيارت عاشورا ميخوانيم که ريشه بسياري از مشکلات و مصائب، از ماجراي اهانت به ساحت بيبي دوعالم شروع شده
است.

طاهري در پايان سخنان خود خاطر نشان کرد: براي حفظ حرم بايد حرمت حرم را پاسداشت و در اين امر، کساني که در راه حفظ حرم شهيد شدند مانند حضرت زهرا (س) و در ميان شهداي امروز ما حاج قاسم سليماني داراي اهميت بيشتري هستند و بايد بيش از پيش به آنان توجه
کرد.

 

مجالس حضرت زهرا (س) بعد از انقلاب با تلاشهاي رهبري رونق گرفت

 

حجتالاسلام جواد محمدزماني شاعر آئيني نيز در اين خصوص اظهار داشت: رونق عزاداري فاطميه، بعد از انقلاب اسلامي و به واسطه مجالس عزاداري مقام معظم رهبري رقم خورد. مجالس ايشان از زمان رياست جمهوري و ديدارشان با مداحان که در ايام فاطميه بود شروع شد.

وي افزود: چندين بار مقام معظم رهبري فرمودند که دو تن از معصومين نامشان بعد از انقلاب اسلامي بسيار مطرح شد. اول امام زمان (عج) که پيش از انقلاب تنها در ايام نيمه شعبان نامي از ايشان برده ميشد اما بعد از انقلاب، برگزاري دعاي ندبه، رونق مسجد مقدس جمکران، ذکر و ياد ايشان درمجالس مختلف محقق شد. دومين شخصيت هم حضرت زهرا (س) بود که پيش از انقلاب اصلاً مجالس ايشان اينگونه رونق نداشت و تنها ميان خواص بود. در رونق گرفتن مجالس مرتبط با حضرت زهرا (س) مقام معظم رهبري بسيار اثرگذار بودند که درهمين راستا نيز مجلس تصميم گرفت تا سالروز شهادت ايشان به روايت 95 روز را تعطيل اعلام کند.

 

رونق اشعار فاطمي بعد از انقلاب اسلامي

 

محمد زماني با بيان اينکه تاکنون در سالهاي رهبري ايشان يکسال هم نبوده است که روضه فاطميهشان تعطيل شود، گفت: دعوت ايشان از سخنرانان و مداحان مختلف براي مجالس فاطميه موجب شد که آنها به سمت توليد محتوا براي منبر و مداحي متناسب با فاطميه بروند. شاعران در اين زمينه شروع به توليد کردند.

اين شاعر آئيني تصريح کرد: تمام اشعار مرتبط با حضرت زهرا (س) از قرن چهارم تا پيش از انقلاب مجموعاً در 100 صفحه گردآوري ميشود که مرحوم احمدي بيرجندي اين اشعار را جمع کرده است اما اگر تنها اشعار دهههاي 70، 80 و 90 شاعران در خصوص حضرت زهرا (س) گردآوري شود، چندين کتاب قطور
مي
شود.

وي گفت: هدفگذاري مقام معظم رهبري براي رونق عزاداري فاطميه و مجالس حضرت زهرا (س) جواب داده است.

 

در فاطميه فهرست مشخصي از دعا دارم

 

محمد زماني درخصوص رويکرد مقام معظم رهبري در عزاداري فاطميه افزود: ايشان ايام فاطميه و همچنين روز ميلاد حضرت زهرا (س) را ايام توسل ميدانند و به چندين نفر از مداحان فرموده بودند که فهرست دعا و حاجاتي دارند و در ايام فاطميه آن را از خداوند طلب ميکنند تا به واسطه حضرت زهرا (س) به ايشان دهد.

اين شاعر آئيني ادامه داد: ايشان در روز ميلاد حضرت زهرا (س) فرمودند امروز روز توسل ماست. ايشان بسيار مقيد هستند که مجالس حضرت زهرا (س) باشکوه برگزار شود.

 

فضائل و مناقب و الگوهاي رفتاري حضرت زهرا (س) را بگوييد

 

وي گفت: در خصوص روضه حضرت زهرا (س) هم ايشان تأکيد دارند که به معارف فاطمي بيشتر پرداخته شود. در روضهخواني بيان فضائل و مناقب گفته شود و الگوهاي رفتاري ايشان بيان شود. درخصوص حضرت زهرا (س) ميتوان جايگاه ايشان در عوالم ديگر را طرح کرد که دست ما از درک آنها کوتاه است اما ايشان تأکيد دارند که الگوهاي رفتاري ايشان مانند اينکه به قدري عبادت ميکردند که پايشان ورم ميکرد يا توجه به همسايهها با آن بيان معروف «الجار ثم الدار» گفته شود.

محمد زماني در پايان خاطرنشان کرد: ايشان ميفرمايند اگر بين بيان چند روضه يا سرودن شعر مخير شديد، سراغ آن موضوعي برويد که بيشتر به فضلئل و آموزههاي اخلاقي و رفتاري ايشان پرداخته است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.