اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نصف مردم جهان زير خط فقر هستند

روزنامه انگليسي گاردين در گزارشي به نقل از سازمان آکسفام اعلام کرد که ثروت ميلياردرهاي جهان در سال 2024 به ميزان 2 تريليون دلار (1.64 تريليون پوند) افزايش يافته که سه برابر سريع‌تر از سال 2023 است. اين ميزان افزايش، معادل 5.7 ميليارد دلار در روز است.

نصف مردم جهان زير خط فقر هستند

گزارش جديد نابرابري اين سازمان خيريه نشان ميدهد که جهان به مسيري ميرود که تا يک دهه ديگر 5 تريليونر خواهد داشت، که اين پيشبيني نسبت به سال گذشته که تنها يک تريليونر در 10 سال آينده پيشبيني شده بود، تغيير بزرگي نشان ميدهد.

اين گزارش با عنوان طعنهآميز «گيرندگان، نه سازندگان» در حالي منتشر شده است که بسياري از رهبران سياسي جهان، مديران شرکتهاي بزرگ و افراد فوقثروتمند براي شرکت در نشست سالانه مجمع جهاني اقتصاد به داووس در سوئيس سفر کردهاند.

بررسي آکسفام از داراييهاي ميلياردرها همزمان با مراسم تحليف دونالد ترامپ به عنوان رئيسجمهور آمريکا انجام شده است.

انتظار ميرود ترامپ چندين ميلياردر از جمله ايلان ماسک، مديرعامل تسلا و اسپيساکس، را در تيم مشاوران نزديک خود قرار دهد و معافيتهاي مالياتي گستردهاي را براي ثروتمندان آمريکايي درنظر بگيرد.

بر اساس اين گزارش، در عين حال، تعداد افرادي که زير خط فقر بانک جهاني (درآمد 6 دلار و 85 سنت در روز) زندگي ميکنند، از سال 1990 تاکنون تقريباً بدون تغيير باقي مانده است و نزديک به 3.6 ميليارد نفر (معادل 44 درصد از جمعيت جهان) را تشکيل ميدهد.

از هر 10 زن، يک نفر در فقر شديد (زير 2.15 دلار در روز) زندگي ميکند، به اين معني که 24.3 ميليون زن بيشتر از مردان در فقر شديد به سر ميبرند.

آکسفام هشدار داده است که پيشرفت در کاهش فقر متوقف شده است و اگر نابرابري کاهش يابد، ميتوان فقر شديد را سه برابر سريعتر از بين برد.

اين گزارش حاکي است که بريتانيا در ميان کشورهاي گروه هفت (G7) بالاترين سهم ثروت ميلياردرها را در اختيار دارد که از «انحصار و رابطهبازي» ناشي ميشود. در بريتانيا، ثروت در سال 2024 به ميزان 35 ميليون پوند در روز افزايش يافته و به 182 ميليارد پوند رسيده است.

چهار ميلياردر جديد در سال گذشته ظهور کردند که تعداد ميلياردرهاي بريتانيا را به 57 نفر رساند.

در ادامه اين گزارش آمده است: افزايش ارزش سهام در بورسهاي جهاني بيشترين تأثير را در افزايش ثروت ميلياردرها داشته است، اگرچه افزايش ارزش املاک نيز نقش داشته است. املاک مسکوني حدود 80 درصد از سرمايهگذاريهاي جهاني را تشکيل ميدهد.

در سطح جهاني، تعداد ميلياردرها در سال گذشته 204 نفر افزايش يافته و به 2769 نفر رسيده است. مجموع ثروت آنها تنها در 12 ماه از 13 تريليون دلار به 15 تريليون دلار افزايش يافته است که اين دومين افزايش سالانه بزرگ از زمان شروع ثبت اين آمار محسوب ميشود.

ثروت 10 مرد ثروتمند اول جهان به طور متوسط تقريباً 100 ميليون دلار در روز افزايش يافته است و حتي اگر 99 درصد از ثروت خود را يکشبه از دست بدهند، باز هم ميلياردر باقي ميمانند.

اين گزارش استدلال ميکند که بيشتر ثروتها گرفته شده است، نه کسب شده، زيرا 60 درصد از آنها از طريق ارث، «رابطهبازي و فساد» يا قدرت انحصاري به دست آمده است. اين گزارش محاسبه کرده است که 18 درصد از ثروتها ناشي از قدرت انحصاري است.

بر اساس فهرست ميلياردرهاي فوربس که دائما در حال به روز رساني است، ثروتمندترين افراد جهان به ترتيب ايلان ماسک، جف بزوس، مارک زاکربرگ، لري اليسون، و برنارد آرنو هستند.

آکسفام خواستار راهحلهاي جسورانه براي «کاهش شديد نابرابري و ايجاد عدالت در اقتصادها» شده است.

آنا ماريوت، مسئول سياست نابرابري آکسفام، گفت: سال گذشته پيشبيني کرديم که اولين تريليونر ممکن است در عرض يک دهه ظهور کند، اما اين شتاب شوکهکننده ثروت به اين معني است که جهان اکنون در مسير دستکم پنج تريليونر قرار دارد. سيستم اقتصادي جهاني ورشکسته و کاملاً ناکارآمد است، زيرا اين انفجار ثروت را امکانپذير و تداوم ميبخشد، در حالي که نزديک به نيمي از بشريت همچنان در فقر زندگي ميکنند.

وي از دولت بريتانيا خواست تا سياستهاي اقتصادي از جمله ماليات بيشتر بر ثروتمندان را در اولويت قرار دهد که نابرابري را کاهش ميدهد.

وي افزود: مبالغ هنگفتي ميتواند جمعآوري شود تا نابرابري در بريتانيا و خارج از آن کاهش يابد و سرمايهگذاريهاي حياتي براي خدمات عمومي ما فراهم شود.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.