اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نشست اتحاديه اروپا براي قطع همکاري تجاري با اسرائيل

وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا قرار است در تاريخ 20 مه 2025 (30 ارديبهشت) در يک نشست رسمي در خصوص ادامه يا لغو توافق‌نامه همکاري اتحاديه اروپا با اسرائيل بحث مي‌کنند.

13:45
نشست اتحاديه اروپا براي قطع همکاري تجاري با اسرائيل

به گزارش خبرگزاري تسنيم، پس از انتقادات شديد کشورهاي اروپايي از ادامه محاصره شديد غزه و تشديد گرسنگي و اتمام انبارهاي مواد غذايي در اين باريکه، وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا قرار است در پايان ماه جاري طي يک جلسه رسمي در خصوص درخواست بازنگري در توافقنامهاي که روابط تجاري اين اتحاديه با اسرائيل را تنظيم ميکند، بحث و بررسي کنند.

به گزارش نيويورک تايمز، محاصره مداوم اسرائيل بر کمکهاي بشردوستانه براي غزه موجب تعطيلي آشپزخانههاي عمومي سازمان «آشپزخانه مرکزي جهاني» است. اين گروه اعلام کرده که انبارهاي آن خالي و هيچ تأمين مواد غذايي جديدي به غزه ارسال نميشود.

در اين راستا در حالي که وضعيت جنگ در غزه وارد مرحله جديدي شده و ارتش اشغالگر قصد دارد عملياتهاي خود را گسترش داده و تشديد کند، کاجا کلاس، وزير سياست خارجي اتحاديه اروپا، از نگراني شديد کشورهاي عضو اتحاديه نسبت به عدم توانايي در توقف اين بحران خبر داد. وي تاکيد کرد که نااميدي در ميان اعضاي اتحاديه اروپا از عدم امکان توقف اين درگيري بسيار زياد است.

روابط تجاري اتحاديه اروپا و اسرائيل طبق توافقنامهاي موسوم به «توافق همکاري» تنظيم ميشود. اين توافقنامه مقرر ميکند که روابط دو طرف بايد بر اساس احترام به حقوق بشر و اصول دموکراتيک باشد. برخي کشورهاي اروپايي، از جمله هلند، به دليل نقض حقوق بشر توسط اسرائيل، خواستار بررسي دوباره اين توافقنامه شدهاند.

دولت هلند اعلام کرده که قصد دارد تا زمان انجام اين بررسيها، اين توافقنامه را مسدود کند. کاسپار ولدکمپ، وزير امور خارجه هلند، تصريح کرد که نگرانيهاي اين کشور نسبت به محاصره غزه و تشديد عملياتهاي جنگي اسرائيل به طور گستردهاي در ميان کشورهاي اروپايي به اشتراک گذاشته ميشود.

تانيا فاجون، وزير امور خارجه اسلووني، نيز ضمن حمايت از اين نگرانيها، گفت: «جهان در آزمون انسانيت شکست خورده است و ما بايد جديتر عمل کنيم، زيرا نقض آشکار قوانين بينالمللي و حقوق بشري در جريان است.»

پائولو رانگل وزير امور خارجه پرتغال نيز گفت: «از اوضاع تراژديک غزه نگرانيم و خواستار بازبيني در توافقنامه شراکت ميان اسرائيل با اتحاديه اروپا هستيم».

در همين حال، خوزه مانوئل آلبارس، وزير امور خارجه اسپانيا، بر اهميت بالا گرفتن صداي اروپا در برابر اقدامات رژيم صهيونيستي در غزه تأکيد کرد و گفت: «اتحاديه اروپا هرگز جابجايي مردم غزه را نخواهد پذيرفت.»

به نوشته نيويورک تايمز، با اين حال، اتحاديه اروپا در مورد نحوه پاسخ به اين بحران به شدت دچار اختلاف است . کشورهاي اتريش، آلمان و مجارستان از مواضع اسرائيل حمايت کردهاند، در حالي که کشورهاي ايرلند، اسپانيا و اسلووني به حمايت از فلسطينيها پرداختهاند.

سال گذشته نيز برخي کشورهاي اروپايي از جمله ايرلند و اسپانيا تلاش کردند تا شرکاي اتحاديه اروپا را به بررسي نقض قوانين توسط اسرائيل وادار کنند، اما اين تلاشها نتيجهاي نداشت.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.