اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

يديعوت آحارانوت:

نسل سوم اسرائيل، دولت را به سوي تجزيه مي‌بَرد

پايگاه خبري-تحليلي «عربي21» به نقل از روزنامه عبري زبان «يديعوت آحارونوت»، نوشت: «در ميانه حصول دوقطبي شديد، اعتقادات جديدي بر اسرائيلي‌ها حاکم شده است و جامعه امروز تحت کنترل نسلي از فرزندان بنيانگذاران به سر مي‌برد که «نسل سوم» ناميده مي‌شوند؛ نسلي که گويا يک نفرين واقعي براي آينده دولت باشد».

نسل سوم اسرائيل، دولت را به سوي تجزيه مي‌بَرد

«کوبي ريشتر» در يادداشت خود براي روزنامه يديعوت آحارونوت مينويسد: «نسل سوم اسرائيليها فاقد چارچوبي پايدار براي آينده دولت هستند و آن را به سمت تجزيه سوق خواهد داد. نمونههاي زيادي از رژيمهاي سياسي وجود دارند که در نسل سوم از هم پاشيدهاند. روياي کيبوتص صهيونيستي در آغاز قرن بيستم محقق شد. اما در دهه 1990 به کيبوتصهاي خصوصيشده تجزيه شد؛ در حالي که ايده روسيه کمونيستي در دهه اول قرن بيستم متولد شد. سپس ميخائيل گورباچف ​​آن را در دهه هشتاد برچيد و پادشاهي اسرائيل-يهودي نيز در دهه هشتم خود دو بار از هم پاشيد! پس آيا تاريخ تکرار خواهد شد؟»

او افزود: «حالا ورود اسرائيل به دهه هشتم خود مصادف شده است با وجود نمونهاي از رهبران غير ايدهآل که بر آن حکومت ميکنند. با توجه به اقداماتي که آنها براي دور زدن قانون اساسي انجام ميدهند و يا با سياستهايي که از طريق آن به دنبال ايجاد روش ديگري از سنت قانوني است؛ مان کاري که کنست فعلي شد و آن را از حقوق مجلس مؤسسان برخوردار کرد. حالا پارلمان ماموريت لغو صلاحيت قوانين را دارد؛ و اين دقيقاً مکانيزمي است که با آن جامعه اسرائيلي در عصر نسل سوم به سوي نابودي ميرود».

«عوفر شيلح»، عضو سابق کنست و پژوهشگر موسسه مطالعات امنيتي رژيم صهيونيستي، در اين باره تاکيد کرد که «جامعه اسرائيل شاهد يک وضعيت تجزيه و فروپاشي است. من يکي از مقامات ارشد ارتش اسرائيل را ترغيب کردم که اعلام کند ما با بدترين بحران در ارتش ذخيره از سال 1973 روبهرو هستيم؛ بحراني که رهبرانش همان زمان شکست خورد. تقريباً يک دهه بعد، جنگ اول لبنان در سال 1982 آغاز شد و کشور شاهد يک شکست اطلاعاتي و به دنبال آن يک شکست سياسي بود؛ اين وضعيت باعث جنگ احمقانهاي شد که دولت مناخيم بگين به راه انداخت».

وي در يادداشت ديگري که توسط روزنامه يديعوت آحارونوت منتشر شده، افزود: «آنچه از زمان اعلام طرح بنيامين نتانياهو و باريو لوين براي تغيير موازنه بين سه قوه مجريه، مقننه و قضائي رخ داده است، رنج جامعه اسرائيل را که به گروههاي درگير با يکديگر شبيه شده است، آشکار کرد. امري که وجهه اسرائيل را بدتر ميکند؛ زيرا اين جامعه اسرائيلي اکنون با فرهنگ زور و فقدان قواعد بازي سياست هدايت ميشود و سيستم اسرائيلي عمدتاً براي ضربه زدن به ديگري کار ميکند، اين وضعيت اسرائيليها را به احساس جدايي و بيگانگي سوق ميدهد».

شيلح تکرار کلمه «تجزيه» در ميان اسرائيليها را نتيجه طبيعي پس از ورود دولت سي و هفتم تلآويو به سومين ماه از قدرت دانسته و اين شرايط را شرايط بي سابقه اي از اختلافات داخلي  توصيف کرده است. او گفت: اين شرايط ممکن است کل وضعيت را با حوادث غيرمنتظره تاريخي روبهرو کند، زيرا عرصه سياسي داخلي به سمت هرج و مرج بيشتر ميرود. عرصه روابط خارجي نيز شکستهاي بيشتري را نشان ميدهد؛ آن هم در بحبوحه يک سوال واقعي از سوي اسرائيليها که واقعاً چه کساني در دولتشان تصميم گيرنده هستند؟».

پيشتر «اسحاق هرتزوگ» رئيس رژيم موقت صهيونيستي نيز اذعان
کرده بود که وضعيت داخلي اين رژيم، بسيار دشوار شده است. او تاکيد کرد: «اسرائيل با بحران تاريخي روبه
روست که آن را به نابودي از درون، تهديد ميکند. ما با دشوارترين لحظاتي روبهرو هستيم که اسرائيل تجربه کرده است».

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.