اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

نزديک به 9 ميليون بيسواد مطلق در کشور وجود دارد

بنا بر اعلام وزير سابق آموزش و پرورش، طبق سرشماري سال 1395 تعداد 8 ميليون و 795 هزار بيسواد مطلق در کشور وجود دارد.

نزديک به 9 ميليون بيسواد مطلق در کشور وجود دارد

يوسف نوري با حضور در شبکه آموزش سيما در خصوص عملکرد و چالشهاي سواد آموزي در جمهوري اسلامي ايران، اظهار کرد: آماري در خصوص بيسوادها در سال 1395 داريم که آمار اعلامشده از سوي مرکز آمار ايران و بر اساس خوداظهاري است. بر اساس اين آمار طبق سرشماري سال 1395 تعداد 8 ميليون و 795 هزار نفر بيسواد داشتيم.

وي با بيان اينکه آمار اين تعداد بيسواد بر اساس خوداظهاري افراد و مربوط به افراد 6 ساله به بالايي است که بيسواد مطلق هستند و خواندن و نوشتن هم بلد نيستند، افزود: البته در سال 55 اين آمار 14 ميليون و 200 هزار نفر بوده است. تخمين من براي آمار بيسوادي مطلق براي سالجاري هم همين حدود است.

نوري با اشاره به اينکه هدفگذاري ما براي آموزش از 6 تا 49 سال است و اين امر در حالي است که هدفگذاري دنيا براي آموزش تا آخر عمر است، ادامه داد: ما براي آموزش 49 سال به بالا کاري انجام ندادهايم. تحقيقي را ميديدم که ميگفت به ازاي هر 10 درصد افزايش سوادآموزي، دو درصد به GDP  يعني توليد ناخالص ملي اضافه ميشود.

وزير سابق آموزش و پرورش با يادآوري اينکه زماني سواد را توانايي خواندن و نوشتن معنا ميکردند اما اکنون حدود 43 نوع سواد داريم، تصريح کرد: سواد چهار سطح دارد؛ سطح اول بيسوادي مطلق است. سطح دوم سواد اسمي به معناي فراگيري يک دانش و امتحان دادن آن و نگهداشت آن در حافظه کوتاه مدت است، سطح سوم سواد عملکردي به معناي تغيير در زندگي متناسب با دانستههاي خود است و سطح چهارم سواد چندبعدي يعني خيزش مسئوليت اجتماعي از سواد است.

وي درباره فعاليتهاي نهضت سوادآموزي پس از انقلاب اسلامي، توضيح داد: نهضت سوادآموزي 25 ميليون نفر اعم از بيسواد مطلق، نيازمند تعميق سواد، نيازمند بازآموزي و نيازمند تکميل پايه تا کلاس پنجم را تحت پوشش قرار داد و از اين 25 ميليون نفر حدود 20 ميليون نفر قبول شده و مدرک گرفتند. اين عدد خيلي خوبي است. بايد اين اقدامات انجامشده از سوي نهضت سوادآموزي را ديد.

نوري در بخش ديگر سخنان خود درباره مصوبه کميسيون تلفيق لايحه برنامه هفتم توسعه مجلس شوراي اسلامي مبنيبر سپردن ماموريتهاي نهضت سواد آموزي به معاونت ابتدايي آموزش و پرورش و انحلال شکل فعلي نهضت سواد آموزي، تاکيد کرد: کميسيون تلفيق لايحه برنامه هفتم اين امر را مصوب کرده اما صاحبنظران نظرات مختلفي دارند. نهضت بايد مردمي و مردمپايه باشد و اگر برايش دفتر و دستک درست کنيم دچار مشکل ميشود.

وزير سابق آموزش و پرورش با بيان اينکه معاونت آموزش ابتدايي متکفل بيشاز 9 ميليون دانشآموز با ماموريتهاي عريض و طويل است، خاطرنشان کرد: با چنين شرايطي اگرچه به ظاهر بهترين جا براي سپردن ماموريتهاي نهضت، آموزش ابتدايي است اما جنس آموزش بزرگسالان متفاوت از آموزش ابتدايي است. در خيلي از کشورها آموزش بزرگسالان به صورت عمومي براي همه نيست. در دنيا اينگونه نيست که براي سواد آموزي ساختار عريض و طويل درست کنند بلکه ساختار مردمي و غيردولتي ميسازند.

وي در عين حال معتقد است که الگوي راهبري نظام اداري نهضت سوادآموزي را بايد تغيير داد اما دولت نيز بايد براي اين الگوي جديد آييننامهاي ارائه دهد.

به گفته نوري، در حال حاضر پوشش تحصيلي مقطع ابتدايي در کشور 98.6 درصد است اما 160 هزار و 373 نفر نيز جذب دوره ابتدايي نشدهاند.

وزير سابق آموزش و پرورش با بيان اينکه بر اساس آخرين اطلاعات 970 هزار نفر بازمانده از تحصيل در کشور وجود داشت که از اين تعداد حدود 150 هزار نفر کاسته شده است، توضيح داد: البته سال به سال از تعداد اين افراد کم ميشود. از سوي ديگر در خصوص آمار بيسوادي نيز بايد گفت در دنيا هم همين است. ايران تلاشهاي خوبي بهويژه در حوزه سواد زنان داشته است.

وي بيان کرد: سال گذشته و در دولت سيزدهم شوراي پشتيباني نهضت سوادآموزي بعد از سالها تعطيلي به رياست معاون اول رئيس جمهوري تشکيل جلسه داد. جلسه خوبي بود اما نقايصي داشت؛ از جمله اينکه بخش غيردولتي و گروههاي جهادي در اين جلسه حضور نداشتند.

وي در پايان سخنان خود از نمايندگان مجلس در خصوص مصوبه اخير خود درباره واگذاري ماموريتهاي نهضت سواد آموزي به معاونت ابتدايي وزارت آموزش و پرورش درخواست کرد: در دنيا آموزش بزرگسالان بهصورت مستقل اداره ميشود. از نمايندگان مجلس درخواست دارم که از دولت بخواهند الگوي راهبري کامل که در آن ساختار سازماني نهضت وجود داشته باشد را، به مجلس پيشنهاد دهند و براي آن پيوستي بنويسند که طبق آن ميزان بيسوادي در هر سال به ميزان معيني درصد کم شود. به نظرم وظيفه مجلس در برنامه هفتم توسعه اين است.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.