رئيس مرکز حل اختلاف قوه قضائيه با اشاره به اينکه تشکيل دادگاه هاي صلح با هدف ايجاد صلح و سازش در بيشتر پروندههاي قضايي مردم در تمام استانهاي کشور برنامه ريزي شده است، گفت: نخستين دادگاه صلح تا يک ماه ديگر فعال ميشود.
حجت الاسلام هادي صادقي در نشست روساي کل دادگستريهاي شمال غرب کشور در تبريز، افزود: اين دادگاه ها حداکثر تا آذر ماه امسال در سراسر کشور فعال مي شوند.
وي با بيان اينکه شوراهاي حل اختلاف در کنار دادگاه صلح قرار مي گيرند، اظهار کرد: ابتدا دعاوي در اين شوراها بررسي و تلاش ميشود به صلح و سازش منجر شود، اما در صورتي که به هر دليل اين مهم حاصل نشد، قاضي دادگاه صلح راي لازم را صادر ميکند.
صادقي فلسفه وجودي اين دادگاه ها را توسعه و گسترش صلح و سازش بين طرفين دعوي عنوان و اضافه کرد: آراي دادگاه صلح، تک مرحلهاي و قطعي است و به همين علت موجب افزايش سرعت کار و کاهش مراحل رسيدگي خواهد شد.
به گفته وي وجود شوراهاي حل اختلاف در کنار دادگاه صلح، سرعت رسيدگي به پروندههاي مردمي افزايش چشم گيري مييابد.
صادقي با اشاره به نقش شوراهاي حل اختلاف در کاهش پروندههاي قضايي، يادآور شد: پارسال حدود 12 ميليون فقره پرونده به تشکيلات قضايي در کل کشور وارد شد که 46 درصد اين پروندهها در شوراهاي حل اختلاف رسيدگي و مختومه شد.
رئيس کل دادگستري آذربايجان شرقي نيز در اين نشست با بيان اينکه قانون شوراي حل اختلاف با وجود مزايا و محاسن خوبي که دارد انتقاداتي هم به آن وارد است، ايجاد دادگاه هيا صلح را مفيد ارزيابي کرد.
موسي خليل اللهي افزود: البته بايد اذعان کرد ايجاد نهاد جديد دادگاه صلح مشکلاتي براي تشکيلات قضايي در پي خواهد داشت که بايد براي رفع آنها تمهيدات اساسي بايد اتخاذ شود.
وي ادامه داد: دادگاه صلح، دادگاهي است که مطابق با قانون جديد شوراي حل اختلاف به منظور تسريع در رسيدگي و جلوگيري از اطاله دادرسي ايجاد ميشود و صلاحيت رسيدگي به برخي دعاوي و جرائم را دارد.
دادگاههاي صلح مانند دادگاههاي دادگستري با حضور رئيس دادگاه و يک دادرس عليالبدل رسميت مييابد اما نکتهاي که وجود دارد اين است که در کنار اين دادگاهها برخي اعضاي شوراهاي حل اختلاف مستقر ميشوند و براي ميانجيگري، صلح و سازش تلاش مي کنند.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.