اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ناگفته‌هايي از حضور آيت‌الله خامنه‌اي در جنگ‌هاي نامنظم

نشست تخصصي بررسي نقش حضرت آيت‌الله العظمي خامنه‌اي (مدظله العالي) در جنگ‌هاي نامنظم با حضور مهدي چمران، عباس سليمي نمين، احمد کاوياني و جواد مادرشاهي در هفته دفاع مقدس 1402 توسط مؤسسه پژوهشي فرهنگي انقلاب اسلامي، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله العظمي خامنه‌اي (مدظله العالي) برگزار شد.

ناگفته‌هايي از حضور آيت‌الله خامنه‌اي در جنگ‌هاي نامنظم

ستاد جنگهاي نامنظم يک سازمان نظامي در ايران بود که سال 1359 تأسيس شد و در روزهاي نخست جنگ ايران و عراق مسئوليت طراحي و اجراي عملياتهاي چريکي عليه نيروهاي ارتش عراق را برعهده داشت.

 

وحدت فرماندهي در جنگهاي نامنظم بينظير بود / ناگفتههايي از کمبود جا، سختيهاي آموزش اوليه

 

مهدي چمران رئيس شوراي اسلامي شهر تهران، ري و تجريش و از يادگاران هشت سال دفاع مقدس در اين نشست تخصصي بيان داشت: خوزستان در حال سقوط بود و صدام اعلام کرده بود که در عرض يک هفته کل خوزستان را بهدست ميگيرد و برنامهريزي آنها هم همين بود که البته عملياتي نشد.

وي گفت: يکي از جاهايي که صدام به آن دل بسته بود، سقوط اهواز بود که با حضور حضرت آيتالله خامنهاي و چمران که هر دو نماينده امام خميني (ره) در شوراي عالي دفاع و نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي بودند و دعوت اين عزيزان از مردم به دفاع داوطلبانه و تشکيل ستاد جنگهاي نامنظم، اهداف شوم رژيم بعث خنثي شد.

يادگار هشت سال دفاع مقدس عنوان کرد: تشکيل ستاد جنگهاي نامنظم و مجاهدتهاي بيش از يک ساله آن يکي از اقدامات تاثيرگذار و غيرقابل انکار دفاع مقدس است.

چمران با روايت صحنه نبرد و نحوه تشکيل ستاد جنگهاي نامنظم اظهار داشت: در روزهاي نخستين جنگ، ارتش آماده نبود و لشکر 92 خوزستان، زمان حمله صدام فرمانده نداشت، سپاه تشکيل شده بود، اما نه آموزش لازم به نيروها داده شده بود و نه مهمات و تجهيزات و ساماندهي خوبي شکل گرفته بود، تازه سال اول انقلاب بود و همه درگير مسائل داخلي و ضدانقلاب بودند که جنگ آغاز
شد.

وي ادامه داد: از سوي ديگر، شاهد بمباران شديد، تلاش توپخانهها و پرواز هواپيماهاي رژيم بعث در آسمان کشور بوديم و در همين شرايط با حضور آيتالله العظمي خامنهاي و چمران در اهواز و خوزستان، ستاد جنگهاي نامنظم تشکيل شد و يکي از مهمترين عوامل بازدارنده از گستردگي بيشتر نيروهاي عراقي در ايران بهويژه خوزستان بود.

وي وحدت فرماندهي در ستاد جنگهاي نامنظم را بينظير خواند و خاطرنشان کرد: حضور دو شخصيت ممتاز همانند حضرت آيتالله خامنهاي که از ابتداي انقلاب در وزارت دفاع مشغول فعاليت بودند و ارتباط خوبي با نظاميان داشتند و چمران، رزمندهاي که 9 سال در لبنان مقابل رژيم صهيونيستي جنگيده و به فنون جنگهاي چريکي و نظامي اشرافيت داشت و هريک خصوصيات برجستهاي داشتند و زماني که هر دو بزرگوار کنار هم قرار گرفتند و دوشادوش يکديگر مجاهدت کردند، وحدت فرماندهي که آنجا وجود داشت، بسيار مهم و براي همه دلگرم کننده بود.

رئيس شوراي اسلامي شهر تهران، ري و تجريش ادامه داد: رزمندگاني که ميشنيدند آيتالله خامنهاي و چمران به سوي اهواز حرکت کردهاند، مشتاقانه رهسپار اين مناطق ميشدند و همينگونه ستاد جنگ نامنظم شکل گرفت، و شاهد سيل عظيم رزمندگاني بوديم که در منطقه حضور پيدا ميکردند. به حدي که ما توان جذب خيلي از آنان را نداشتيم و سعي ميکرديم افراد را در جاهاي مختلف آموزش دهيم، پادگان را براي آموزش مشخص کرديم و پس از يک هفته آموزش، آنان در منطقه حضور پيدا و پشت خط مقدم فعاليت ميکردند تا سير آموزشي آنان تکميل شود.

چمران گفت: شجاعت، بصيرت، اخلاق و جنگآوري آيتالله خامنهاي و چمران الگويي براي رزمندگان بود و از آنان تاثير ميگرفتند و رزمندگان جنگهاي نامنظم با همان جسارت در جبهههاي نبرد
مي
جنگيدند.

احمد کاوياني مسئول رکن يکم و مالي ستاد جنگهاي نامنظم طي سخناني در اين نشست گفت: در ابتداي جنگ واقعاً اهواز در خطر بود، هرلحظه امکان سقوط بود، نيروهاي نظامي در صحنه حضور داشتند و زحمت ميکشيدند، اما کفاف دفاع از اهواز نميکرد، نيروهاي دشمن هم در فاصله کمي از اهواز قرار داشتند و امکان سقوط اين منطقه زياد شده بود، بنابراين حضرت آيتالله خامنهاي و چمران که نمايندگان امام خميني (ره) در شوراي عالي دفاع بودند، هر دو در اهواز حضور يافتند تا جبهه مردمي قوي ايجاد کرده و به کمک نيروهاي نظامي بيايند تا مرکز استان و خوزستان را از سقوط نجات دهند.

وي اظهار داشت: حضور آيتالله خامنهاي و چمران سبب شد نيروهاي مردمي دور اين دو بزرگوار جمع شدند و در آنجا ساختار و سازمان پيدا شد و کمکم دفاع را شکل دادند و اهواز را از خطر سقوط نجات دادند، کمکم دشمن را از اهواز دور کردند و اهواز و خوزستان حفظ شد.

مسئول رکن يکم و مالي ستاد جنگهاي نامنظم با اشاره به حضور وحدتبخش آيتالله العظمي خامنهاي در صحنه جنگهاي نامنظم، خاطرنشان کرد: حضور رهبري باعث شد مردم جمع شوند و در آن شرايط سياسي سختي که دودستگيها وجود داشت و جناح بنيصدر کار خودش را ميکرد و همراهي لازم وجود نداشت؛ همراه کردن سازمانهاي دولتي و غيردولتي و نهادهاي نظامي و يکنوا کردن آنها در برابر دشمن کار ويژهاي بود که آيتالله خامنهاي انجام دادند و با کم کردن مشکلات موجود، شرايطي را فراهم کردند که همه مشکلات سياسي داخل مملکت را کنار بگذارند و همه در برابر دشمن متحد شده تا در صحنه نبرد حضور مقتدرانه داشته باشند و ضعفي را شاهد نباشيم.

کاوياني افزود: فرماندهي ايشان در روياروي با دشمن، «بيا بود، نه برو»، وقتي در اهواز حضور پيدا ميکردند مستقيماً در منطقه نبرد حاضر ميشدند، با رزمندگان صحبت ميکردند و الگو ميدادند و آنها را آماده ميکردند که بهتر عمليات انجام دهند و اين نيروهاي مردمي از فرمانده خودشان الگوي شجاعت ميگرفتند و اين بسيار موثر بود و همين حالتي که حضور در جلوترين صحنه با ارتباط مردم و رزمندگان که در دوران دفاع مقدس داشتند را امروز نيز در رهبري ايشان ميبينيم در استانها حضور پيدا ميکنند بين مردم ميروند و به مسئولان هم توصيه ميکنند که به ميان مردم بروند.

وي تصريح کرد: حضور مسئولان در ميان مردم سبب ميشود هم مسئول بيشتر در جريان مطالبات و نيازهاي مردم قرار بگيرند و و هم مردم آن مسئول را مردمي ميدانند و همين روشي که آيتالله خامنهاي و چمران در دوران دفاع مقدس داشتند سبب شده بود که مردم به آنان ايمان پيدا کنند و در مسير فرماندهي آنان جان ميدادند.

 

آيتالله خامنهاي دايره المعارفي براي نظام اسلامي هستند

 

محمدجواد مادرشاهي مسئول رکن دوم ستاد جنگهاي نامنظم خاطرنشان کرد: بصيرت و حضور مجاهدانه رهبر معظم انقلاب در تمام صحنههايي که ايشان در دوران زندگي داشتند، يک پختگي و يک دائره المعارفي را ايجاد ميکند که معظمله براي مقام بزرگي در نظام اسلامي تعيين شدند و اين سوابق و برنامهها سبب شد امروز شاهد حضور پربرکت ايشان براي امت اسلامي هستيم.

وي گفت: رهبر معظم انقلاب در دوران دفاع مقدس از ابتدا تا تشکيل ستاد جنگهاي نامنظم و در تمام مسائل جبهه، حضور و اشراف دقيقي داشتند، ايشان هم طراح بودند، هم نظر ميدادند، ضمن اينکه در جبهههاي جنگ حضور داشتند.

مسئول رکن دوم ستاد جنگهاي نامنظم افزود: آيتالله خامنهاي با تمام شخصيتهايي که نسبت به مباحث بينالمللي و جهاني شناخت داشتند، ارتباط داشتند. افرادي همچون شهيد هاشمينژاد در ستاد جنگهاي نامنظم حضور پيدا ميکردند و ساعتها با هم مذاکره ميکردند و گاهي اين مذاکرات تا نيمههاي شب بهطول ميانجاميد.

مادرشاهي ادامه داد: اشراف کامل آيتالله خامنهاي به نظام اسلامي و موضوعات جهاني سبب شده بود، ايشان در مباحث مختلف نظامي و مواجهه با هياتهاي بينالمللي، با قدرت آنان را توجيه ميکردند و حقايق مربوط به درون را بهطور دقيق براي آنها بيان بکنند. اين نقش بسيار اساسي و مهمي بود و مهمتر از آن اين بود که با حضور ايشان در کنار چمران، در عمليات طراحي مباحث جبهه، جنگ و کارهاي نظامي ديگر، از درگيريهاي سياسي مختلفي که حتي در تهران گاهي وجود داشت، دور بوديم و بهدرستي ميفهميديم که کارمان چه چيزي هست، چکار بايد بکنيم و هرجا هم که رزمندگان دچار يک اشکالي بودند، يک مرجع علمي، فقهي و معنوي در آنجا حضور داشتند و همه مباحث را برطرف ميکردند. رزمندگان از ايشان سئوال ميکردند و روحيه ميگرفتند.

وي يادآور شد: ستاد جنگهاي نامنظم بهعلت حضور حضرت آيتالله خامنهاي و چمران بهدرستي وضعيت و صحنه را رصد کرده و با نيازسنجي دقيق و پيگيري و تامين آن و همچنين طراحي و عمليات شايسته، توفيقات زيادي را شاهد بوديم.

مسئول رکن دوم ستاد جنگهاي نامنظم با اشاره به آيات قرآن کريم گفت: زماني که مردم در راه خدا تلاش کرده و جانفشاني کرده و با توکل به خداوند متعال، در مسير اهداف الهي حرکت کنند قطعاً اين پيروزيها تداوم خواهد داشت و به دوران شکوفايي تمدن اسلامي نزديک خواهيم شد.

 

پيشتازي حضرت آيتالله خامنهاي در صحنههاي مختلف دفاع مقدس

 

عباس سليمي نمين مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران گفت: در تاريخ معاصر هر زماني که ملت ايران به مسئولان و تصميمسازان خودش اعتماد کردند و با تمام وجود به ميدان آمدند، توفيقات بينظيري را رقم زدند. يکي از دلايل توفيق در دفاع مقدس و حراست از تماميت ارضي کشور در حمله دشمنان ما که گرچه به ظاهر صدام بود اما عقبه آن بسيار گستردهتر از اين حرفها به حساب ميآمد، اعتماد مردم به مسئولان و جانفشاني در مسير اهدافشان بود.

وي عنوان کرد: هرجايي که مردم به مسئولان اعتماد کردند، خودشان طبيعتاً کم نگذاشتند و با تمام وجود عمل کردند.

مدير دفتر مطالعات و تدوين تاريخ ايران با اشاره به نقش آيتالله خامنهاي در دوران دفاع مقدس بهويژه جنگهاي نامنظم بيان داشت: بلافاصله بعد از تهاجم عراق به کشور، آيتالله خامنهاي به مناطق جنگي نقل مکان کردند و محل استقرار خودشان را در اهواز قرار دادند و اين حضور سبب آرامش خيلي از مردم ميشد، حضور ايشان سبب ميشد خيلي از مشتاقان و رزمندگان راهي جبهههاي حق عليه باطل شوند.

سليمي نمين ادامه داد: با حضور آيتالله خامنهاي در مناطق جنگي، مردم بهراحتي فرزندان خودشان را تشويق ميکردند در اين راه بيايند و با تمام وجود از تماميت ارضي دفاع کنند؛ چراکه ميديدند شخصي صادقانه در اين عرصه پا نهاده که ميتوانند به آن اعتماد کنند، اين طبيعتاً يک سرمايهاي در جريان دفاع مقدس بود.

وي خاطرنشان کرد: صادق بودن نسبت به آنچه که ديگران را دعوت ميکنيم، پايبند بودن نسبت به آن موضوع سبب ميشود مردم نيز بهدرستي آن را لمس کرده و همراهي کنند. در دفاع مقدس آن چيزي که باعث پيروزي ملت ايران شد، اين بود که آنان به اين مساله کاملاً واقف شدند افرادي که آنها را دعوت به مقاومت در برابر بيگانه ميکنند خودشان پيشتازان در اين صحنه هستند و مردم نيز تمام قد در اين مسير حضور يافتند و جانفشاني کردند.

منبع: ايرنا

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.