رئيس سازمان بورس گفت: نزديک به 60 ميليون کد بورسي داريم اما فعالين بازار محدود به 2 ميليون نفر است که اميدواريم تعداد فعالين بالاتر برود.
حجت الله صيدي با حضور در اتاق ايران گفت: بخش واقعي و حقيقي اقتصاد در عمل در اتاق ايران و به همت 70 هزار عضو آن شکل ميگيرد.
وي در اين جلسه گفت: از عهد نامه مالک اشتر ياد کنيم که حضرت علي (ع) به مالک توصيه ميکند که هواي بازرگانان را داشته باشد که معيشت مردم بر آن تکيه دارد.
رئيس سازمان بورس ادامه داد: تمام کشورها توليدشان متکي به اعضاي بازرگاني آنها بوده و لذا گردش و حرکت بازرگاني رونق و توليد را به همراه دارد.
صيدي خاطرنشان کرد: در کشور متحمل فشارهاي مختلفي هستيم اعم از تحريمها يا نوع حکمراني که داريم. ما در برنامهاي که داشتيم قرار بر رشد سالانه 8 درصدي و رسيدن به رتبه اول منطقه در سال 1404 بود مسائل و راهکارها بارها توصيه و تکرار شده، اما راهي بجز تکرار و توصيه دوباره نيست.
اين مقام مسئول ادامه داد: يک بحث رتبه ما در منطقه است و ديگري فاصله موجود است. ما گرچه رتبه چهارم هستيم و در دهه هفتاد شانه به شانه حرکت ميکرديم اما اکنون اين فاصله زياد شده و توليد ناخالصي ما اکنون چيزي در حدود نصف رقبا است. دغدغه اول کشور که مورد تاکيد بزرگان است نرخ رشد و تشکيل سرمايه است.
وي خاطرنشان کرد: تشکيل سرمايه ما يک پنجم در بازار سرمايه و مابقي در بازار پول بوده و اين در حالي است که در کشورهاي توسعه يافته اين نسبت 50 پنجاه است.
وي اظهار کرد: بورس با اعضاي آن معنا پيدا ميکند و بدون آنها کاري نميتواند بکند. اعتمادي که خدشه ديده در بازار سرمايه سه علت اصلي داشته يکي نا اطميناني و عدم قطعيتي که در کل کشور وجود دارد که البته اين مهم مشترک بين همه کشورها است که البته در آنجا اين طور نيست که هيچ چيز قابل پيش بيني نباشد که آن هم ناشي از شرايط منطقهاي ماست.
صيدي گفت: علت دوم تصميمگيريهاي خلق الساعه و سياستگزاري مسئولين و مديران ماست. به طور کلي و به صورت رفتاري مردم به ترتيب به سراغ زمين، طلا، ارز و نهايتاً به سراغ اوراق ميآيند و عامل سوم هم به خود شرکتها برميگردد هرچند عموميت ندارد اما آنها هم بعضاً نگاه کوتاه مدتي پيدا کردند که با عرضه سهام خود مبلغي عايدي داشته باشند و سپس همه چيز را رها ميکنند.
اين مقام مسئول خاطرنشان کرد: ما نزديک به 60 ميليون کد بورسي داريم اما فعالين بازار محدود به 2 ميليون نفر است که اميدواريم تعداد فعالين بالاتر برود؛ در شرکتها ديده شده که صورتهاي مالي براي کم نشان دادن سود خالص دستکاري شدند و انتظار ميرود حسابرسان که شدت عمل بيشتري داشته باشند چون همين عامل هم بر اعتماد فعالين اثرگذار است.
وي ادامه داد: يکي از جاهاي خالي در شوراي عالي بورس حضور رئيس اتاق بازرگاني است. من به عنوان مسئول حفظ حقوق سهامداران در بودجه، در ماليات، در وزارت نفت و صمت بايد براي احقاق حقوق سهامداران تلاش کنم.
وي گفت: اوراق بدهي دولت دو ويژگي مثبت داشت يکي سند دار شدن بدهيها يکي تاريخ دار شدن و مشخص شدن سررسيد آن است. اما مشکل اين است که حجم آن بايد متناسب باشد. يا مثلاً افزايش سرمايه از محل سود انباشته قرار بود که ماليات تعلق بگيرد که با رايزنيها مانع آن شديم.
به گفته صيدي براي اينکه بورس و شرکتهاي ما به ارزش واقعي و ذاتي خود برسند بايد پذيرش شرکتها را آسانتر کنيم. اين کار هزينه تأمين مالي براي اين شرکتها را نيز کاهش ميدهد.اين بخش واقعي اقتصاد ما بوده که همواره در تمام مشکلات و شرايط تحريمي به اقتصاد کشور کمک کردهاند.
صيدي با اشاره به اينکه وظيفهام حفظ استقلال بورس است تاکيد کرد: در مورد استقلال بورس بسيار معتقدم و قانون اوراق بهادار به اين تاکيد دارد اما استقلال هميشه امر نسبي است و در بانک مرکزي و ساير بخشها هم همينطور است. ساختار بورس ساختار مستقل است و خواهشمنديم رئيس اتاق بازرگاني ايران که از کارآفرينان بزرگ و انسان بزرگ که دست با برکتي دارند در شوراي بورس حضور يابند. از وظايف بنده اين است که استقلال بورس را حفظ کنم و بايد منافع سهامداران خرد و کلان را حفظ کنم.
اظهار نظر 0
روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.