اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

3 ميليون اسرائيلي به فکر مهاجرت افتادند

شرکت‌هاي اسرائيلي اعلام کرده‌اند که از ديروز براي چندمين بار از زمان جنگ غزه قيمت شکلات، قهوه، نوشابه‌هاي گازدار و برنج را افزايش داده‌اند، در حالي که 52 درصد اسرائيلي‌ها از وخامت وضعيت مالي خود به‌دليل گراني‌ها شکايت دارند.

3 ميليون اسرائيلي به فکر مهاجرت افتادند

نتايج يک نظرسنجي که توسط شرکت «فاکتو استراتژيک رسرچ» - يک شرکت تخصصي در تحقيقات استراتژيک - به سفارش روزنامه عبري اقتصدادي «کالکاليست» انجام شده، نشان ميدهد که افزايشهاي پيدرپي قيمتها در بازار مواد غذايي اسرائيل طي دو سال گذشته، از حد يک موضوع رسانهاي فراتر رفته و باعث تغيير واقعي در عادات مصرف شده است.

تقريباً همه شرکتکنندگان در نظرسنجي (95.3 درصد) اظهار داشتهاند که هزينههاي زندگي در سال گذشته به طور قابل توجهي افزايش يافته است. تنها يک سوم ساکنان سرزمينهاي اشغالي معتقدند که اسرائيل بهترين مکان براي زندگي است و بيش از 30 درصد به دليل وضعيت اقتصادي در حال فکر کردن به مهاجرت هستند.

دولت اسرائيل  که در اعتراضات تابستان 2011 توجه خود را به توليدکنندگان و خردهفروشان معطوف کرده بود، امسال در کنترل گرانيها ناکام مانده و 80.1 درصد مردم دولت را مقصر اصلي افزايش قيمتها ميدانند، در حالي که تنها اقليت کمي واردکنندگان يا زنجيرههاي خردهفروشي را عامل اصلي گراني ميشناسند.

آمارها نشاندهنده وخامت شديد اقتصادي است؛ 52 درصد شرکتکنندگان از بدتر شدن وضعيت مالي خود در سال گذشته خبر دادهاند و 25.2 درصد مجبور شدهاند براي تأمين هزينههاي خود به خانواده، دوستان يا مؤسسات خيريه متوسل شوند.

شرايط جديد اسرائيليها را وادار به تغيير رفتارهاي مصرفي اساسي کرده است؛ دستکم 99 درصد از شرکتکنندگان اعلام کردهاند که به خاطر افزايش قيمتها رفتار خود را تغيير دادهاند. 57.5 درصد گفتهاند که کمتر به رستورانها ميروند که آنها هم قيمتهايشان را به دليل بالا رفتن هزينههاي تأمينکننده افزايش دادهاند، 41.8 درصد کمتر در فروشگاههاي بزرگ خريد ميکنند و 36.6 درصد کاهش سفارش غذا (مانند سفارش آنلاين) را گزارش کردهاند.

با پايان عمليات نظامي در ايران و بازگشت زندگي به حالت عادي، توليدکنندگان به افزايش مجدد قيمت مواد غذايي و نوشيدني در فروشگاههاي بزرگ روي آوردهاند. ديروز، اول ژوئيه، افزايش قيمتها اجرايي شده که شامل افزايش تا 16 درصدي قيمت محصولات قهوه و شکلات برند «ايليت» است.

شرکت «شتراوس» اين افزايش قيمتها را درست قبل از حمله به ايران اعلام کرده بود. اين شرکت توضيح داده است که قيمتهاي مصرفکننده پس از تنها شش ماه از افزايش قبلي 14 تا 18 درصدي، دوباره بالا رفته است؛ پس از افزايش شديد 49 درصدي قيمت قهوه و کاکائو در شش ماه گذشته.

با وجود کاهش حدود 15 درصدي قيمت شکر و بهبود ارزش شيکل، «شتراوس» ميگويد افزايش قيمتها فقط تا حدي هزينههاي بالاي مواد خام را جبران ميکند. اين اظهارات شرکت نشان ميدهد که موج افزايش قيمتها همچنان ادامه دارد و جمله مشابهي در بيشتر تبليغات ششگانه قبلي شرکت در سالهاي گذشته ديده شده است که همواره به دنبال خود افزايشهاي جديدي داشته است.

اقداماتي که گراني را تشديد ميکند

علاوه بر افزايش قيمت توسط تأمينکنندگان، شرکتهاي بزرگ خردهفروشي نيز با تغيير نام برندهاي خاص خود و قيمتگذاري مجدد آنها با قيمت بالاتر، در افزايش قيمتها نقش دارند. يکي از اين شرکتها همچنين تخفيفهاي خود براي اعضاي باشگاه مشتريان را کاهش داده و سياست قيمتگذاري خود را تغيير داده به طوري که تمرکز روي تعداد محدودي از محصولات تخفيفدار است، به شرطي که حداقل خريد به 150 شيکل برسد، علاوه بر افزايش هزينه ارسال سفارشات آنلاين و موارد ديگر.

در دو هفته گذشته، بازار مواد غذايي در اسرائيل شاهد تقاضاي استثنايي بوده است؛ به طوري که هزينههاي کارت اعتباري براي خريد مواد غذايي در هفته اول جنگ 55 درصد و در هفته دوم 22.7 درصد افزايش يافته است.

اين افزايش خريد به دليل نياز مردم به ذخيرهسازي غذا در شرايط جنگي بود، پس از هفتههايي که فروش کاهش يافته بود. طبق دادههاي «شيبا»، هزينههاي اعتباري در پايان عمليات نظامي 14.8 درصد کاهش يافت. در شرايط عادي، ميتوان انتظار داشت که روند نزولي فروش ادامه يابد، بهخصوص براي کالاهاي وارداتي يا محصولاتي که مواد خام آنها از آمريکا يا شرق آسيا وارد ميشود، به دليل ضعف دلار در برابر شيکل.

با اين حال، کاهش شديد پروازهاي رفت و برگشت به اسرائيل باعث خواهد شد بسياري از اسرائيليهايي که برنامه تعطيلات تابستاني خارج از کشور داشتند، باقي بمانند و به همين دليل تقاضا براي مواد غذايي بيش از پيشبينيها باقي بماند. اين موضوع ميتواند به تثبيت قيمتهاي بالا کمک کند.

 

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.