اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

10 ميليارد دلار از سرمايه ايراني‌ها به بازار رمزارز رفت

معاون اجرايي کانون نهادهاي سرمايه‌گذاري ايران گفت: 10 ميليارد دلار از پول ايرانيان در رمز ارزها سرمايه‌گذاري شده است.

10 ميليارد دلار از سرمايه ايراني‌ها به بازار رمزارز رفت

سياوش وکيلي معاون اجرايي کانون نهادهاي سرمايهگذاري ايران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، در مورد اين که چگونه ميتوان زمينه حضور مردم در اقتصاد را با سرمايههاي خرد فراهم و مشارکت مردم در اقتصاد را افزايش داد، افزود: بهترين ابزار براي مشارکت مردم در اقتصاد و تحقق شعار سال،اين است که شروع اين مساله از متوليان اقتصاد مانند وزير اقتصاد، صمت، نفت و بانک مرکزي  انجام شودو بهترين محل براي جذب سرمايههاي خرد مردم، بازار سرمايه است.

وي در مورد چرايي بازار سرمايه براي جذب سرمايههاي مردم،گفت: بازار سرمايه مثل دهه گذشته با عده محدود افراد نيست بلکه پس از فرمان رهبري براي آزادسازي سهام عدالت حدود 60 ميليون نفر سهامدار در بورس حضور دارند، البته عمدتا سهامدار عدالت هستند که به روش مستقيم و غير مستقيم از طريق شرکتهاي سرمايهگذاري استاني در بازار سرمايه حضور دارند.

به گفته وکيلي، هر تصميم اقتصادي که توسط مديران دولت گرفته ميشود، در بازار سرمايه اثر دارد، بايد تصميمها با منافع عموم مردم و بازار سازگار باشد.به هر حال بهترين جا براي جلب سرمايهگذاري مردم و تحقق مشارکت مردم در اقتصاد بازار سرمايه است.

معاون اجرايي کانون نهادهاي سرمايهگذاري ايران در مورد اين که اعتماد مردم به بازار سرمايه در سال 99 کم شده است، چگونه اعتماد بر ميگردد، گفت: اعتماد با ثبات بخشي به قوانين و مقررات و پرهيز از تغيير مکرر قوانين و دستورالعمل ها به دست ميآيد.اقتصاد بايد پيشبيني پذير باشد و مقررات بازار سرمايه بايد ثبات داشته و مديران بدقوليها در اقتصاد را کاهش دهند.

به گفته وکيلي براي فعالان بازار سرمايه بايد چشم انداز 10 ساله باشد،در حالي که اکنون سرمايهگذار نميتواند چشم انداز يک ساله هم داشته باشد. فعالان بازار سرمايه با هر فصل بودجه تن شان به لرزه ميافتد چون که قوانين و مقررات و مواردي مانند نرخ ارز،نيما، تعرفهها و نرخ خوراک پتروشيمي و صنايع تغيير ميکند.

وکيلي اين را هم بيان داشت که بايد فضاي امن و قابل اعتماد براي سرمايهگذاران ايجاد شود و اقتصاد پيشبينيپذير باشد.

وي در پاسخ به اين که چگونه عمق بازار سرمايه که به گفته وزير اقتصاد 140 ميليارد دلار به اندازه يک شرکت خارجي است را ميتوان افزايش داد،گفت: بايد اعتماد مردم و سرمايهگذاران به بازار برگردد.

به گفته معاون اجرايي کانون نهادهاي سرمايهگذاري ايران،در حال حاضر چون مردم به بورس اعتماد کمي دارند، در رمز ارزها و کريپتو کارنسي (ارز ديجيتال) و املاک خارج کشور سرمايهگذاري کردهاند و برآورد شده 10 ميليارد دلار از سرمايه ايرانيان در رمز ارزها سرمايهگذاري شده است.

وکيلي خاطرنشان کرد، اگر اعتماد به بازار سرمايه برگردد،به جاي رمز ارز ،در بازار سرمايه داخلي سرمايهگذاري ميشود، اما وقتي بازدهي نيست . اعتماد مردم سلب شود، بازار کوچک ميشود.

وي در پاسخ به اين که چرا با وجود ريسک بالا مردم به سمت سرمايهگذاري رمز ارز رفتهاند، گفت: صحبت از بازدهي و اعتماد است، مردم مسير خطرناک رمز ارز خارجي را انتخاب کردهاند. بايد اين نوع سرمايهگذاري را به رسميت بشناسيم و رمز ارز ها را توکنايز (ارزشگذاري) کنيم و مردم همانطور که رد صندوق سرمايهگذاري طلا به جاي سرمايهگذاري در طلاي فيزيکي وارد شدند،در رمز ارز داخلي شده هم بتوانند سرمايهگذاري کرده و بازدهي کسب کنند.

وکيلي بيان داشت، صندوقهاي سرمايهگذاري طلا بدون اين که معاملهگر طلاي فيزيکي معامله کند،بخشي از ارزش گرم طلا را خريداري و سرمايهگذاري ميکند و در بازدهي طلا شريک ميشود. مثلا يک سکه شايد 50 ميليون تومان باشد،اما طرف با يک ميليون تومان بخشي از ارزش يک سکه را به صورت اوراق خريداري و در سود و زيان آن شريک ميشود.

معاون کانون نهادهاي سرمايهگذاري پيشنهاد کرد که مديران از نوآوري نهراسند و ابازرهاي جديد سرمايهگذاري براي نسل جديد طراحي کنند. نسل دانشجو هم اگر قانع شود،ميتواند خانوارها را به سرمايهگذاري در اين ابزارهاي جديد ترغيب کند.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.