اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

ميزباني از «ايدز» و «هپاتيت» با تتو!

شايد باورش سخت باشد اما حالا يکي از جدي‌ترين اختلاف نظرهاي نسل امروز با پدر و مادرهاي ديروز، مشاجره بر سر داشتن خالکوبي روي بدن است. پديده‌اي که در همين حد و مرز باقي نمي‌ماند و اين پديده در صورت سهل‌انگاري مي‌تواند متهم رديف اول شيوع ايدز و هپاتيت و ديگر بيماري‌هاي عفوني و پوستي باشد.

ميزباني از «ايدز» و «هپاتيت» با تتو!

به گزارش مهر، پديدهاي که امروزه با آن مواجه هستيم، شايد بتوان از آن به عنوان يک هنر، با آن رنگ و طرحهاي خوش نقشش نام برد. شايد شما بتوانيد در عرض چند ساعت صاحب يک تتو بر روي بدن خود شويد، اما سهولت اين امر نبايد شما را از آگاهي درباره خطرات و عوارض احتمالي آن دور نگه دارد.

از آنجا که به جز تتو ابرو در آرايشگاههاي زنانه تاتو در ديگر نقاط بدن ممنوع و غيرمجاز محسوب ميشود، فعاليت خيلي از افراد تاتوکار که مجوزي ندارند به صورت زيرزميني و مخفيانه انجام ميشود. برخي از آنها هم مرزهاي مشتري مداري را جا به جا کردهاند و اگر بخواهيد با يک در خواست تلفني ناقابل اين کار را در منزلتان هم انجام ميدهند. اما چيزي که اين ميان کمتر به آن اهميتي داده ميشود توجه به مسائل بهداشتي است. گشتي در کلينيکهاي درمان عفونتهاي پوستي خيلي زود عواقب اين سهلانگاري را به رختان ميکشد.

 

هزينههاي ميليوني براي نقش و نگارهاي عجيب و غريب

 

مشتريان تتو که روز به روز به تعدادشان افزوده ميشود نه تنها حاضرند هزينههاي زيادي براي اجراي طرحهاي عجيب و غريب روي بدنشان پرداخت ميکنند بلکه براي تاتو کردن، حاضرند سلامت خود را نيز به خطر مياندازند.

شهرام آريايي متخصص پوست در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با عوارض تتو روي پوست ميگويد: به طور کلي تتوها انواع مختلفي دارند. يکي از انواع تتو، تتو سنتي است که در اين تتوها از رنگهايي استفاده ميشود که براي پوست عوارض متعددي دارد. تتو ميتواند براي پوست عوارض متعددي داشته باشد، از عوارض تتو ميتوان به ايجاد سرطانهاي پوست و عارضههايي که ما نميتوانيم آنها را درمان کنيم اشاره کرد. تتوهايي که به صورت سنتي تزريق ميشوند به دليل استفاده از ترکيب رنگهاي متعدد به راحتي توسط ليزر پاک نخواهند شد و نتيجه قابل قبولي براي فرد نخواهد داشت.

 

هپاتيت و ايدز در کمين است

 

متخصص پوست اذعان ميکند: افرادي که در مراکز غير استاندارد به صورت غير بهداشتي تتو انجام ميدهند، خود را گرفتار بيماريهاي مختلفي از جمله هپاتيت، بيماريهاي ويروسي و همچنين ايدز ميکنند. اگر سوزنهاي تتو بهداشتي نباشند و محيط داراي آلودگي باشد نيز باعث انتقال بيماريهاي مختلف ميشود.

وي ميگويد: زماني که افراد براي پاک کردن تتو به مجموعههاي ليزر مراجعه ميکنند گاهي اوقات آن تتو قابل پاک کردن نخواهد بود و همين امر باعث ميشود فرد به همان مجموعه که قبلاً در آن تتو زده است، برگردد و با روشهاي غيراصولي مانند پاک کردن تتو با اسيد روي بياورد. يا دوباره روي تتو قبلي يک تتوي ديگر بزند که باعث دو برابر شدن مشکلات پوستي خواهد شد.

 

ميزبان بدون علامت بيماري ويروسي

 

آريايي خاطر نشان ميکند افرادي که تتو دارند بعد از يک مدت زمان مشخص ميتوانند خون اهدا کنند اما بحث نگران کننده اين است که فردي که تتو دارد ميتواند يک ميزبان بدون علامت از يک بيماري ويروسي مثل هپاتيت باشد و بعد از اهداي خون، اين بيماري تشخيص داده شود و به راحتي ويروس به شخص ديگري که نياز به خون داشته انتقال پيدا کند؛ بنابراين ما توصيه ميکنيم کساني که تتو دارند تا حد امکان خون اهدا نکنند.

 

تتو ميتواند عنبيه چشمها را نيز درگير کند

 

حامد زرتاب عضو مرکز آموزش و پژوهش بيماريهاي پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکي تهران درباره عوارض تتو ميگويد: اين عوارض شامل التهابهاي پوستي ميشوند و در اطراف ناحيه تتو شده بروز پيدا ميکنند. امکان دارد به فاصله چند ماه و چند سال بيماري پوستي سارکوئيدوز در قسمت تتو شده نيز ايجاد شود و به مروز زمان قسمتهاي ديگر را هم درگير کند. اما بيماريهاي جدي و خطرناک ديگري نيز در کمين اين افراد است. از ديگر عوارض تتو ميتوان به بيماريهاي منتقله از راه خون مانند عفونت با باکتريها، بيماريهاي هپاتيت b و c و ايدز نيز اشاره کرد. اين بيماريها به سادگي ميتواند از طريق سوزنهاي آلوده به همراه رنگ تتوهاي حرفهاي و عميق به بدن منتقل شوند. همينطور گزارشاتي به صورت نادر منتشر شده که ايجاد تتو ميتواند قسمتهاي مختلفي را مانند عنبيه چشمها را نيز درگير کند و اگر درمان نشود گاهي براي سلامت بينايي فرد پايان راه خواهد بود.

زرتاب ادامه ميدهد: برخي بيماريهاي پوستي هم با انجام اين تتوها بروز پيدا ميکنند. انواع اگزما، بيماري پسوريازيس، ليکن پلان، مورفهآ و ايجاد کلوئيد نيز پس از تتوها امکان دارد اتفاق بيفتد. همچنين گزارش شده که پس از انجام ام آر آي در ناحيهاي که تتو شده، تا مدتي سوزش و تورم ايجاد ميشود و اين خالکوبيها ممکن است نتيجه اين عکس برداريها را با اختلالهايي همراه کند.

زرتاب واکنشهاي التهابي را جز عارضه ديگر پاک کردن تتوها دانسته و ادامه ميدهد: به طور کلي اگر فردي به هر نوع بيماري پوستي و غير پوستي حاد و مزمن مبتلا باشد يا مثلاً در شرايطي مانند بارداري و شيردهي قرار گرفته باشد و بخواهد تتو انجام دهد، حتماً بايد قبل از اين کار با پزشک متخصص خود مشورت کند و براي هر بيماري به صورت منحصر به فرد بايد تصميم گرفته شود.

عضو مرکز آموزش و پژوهش بيماريهاي پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکي تهران ميگويد: درمان پاک کردن تتو با دستگاههايي با طول موج خاص انجام ميشود و امکان دارد اين کارچند جلسه تکرار شود، همين موضوع منجر به هزينهبر شدن آن است و حتي به تحميل هزينههاي چندين ميليوني و يا چند ده ميليوني به بيمار منجرمي شود. بسياري از بيماران فارغ از دليل بيمار شدن پس از مدتي از اين کار پشيمان ميشوند و به دنبال روشهاي پاک کردن اين تتو ها هستند و معمولاً اين پشيماني با صرف هزينه و وقت و حتي به دليل بروز اسکارهاي بعدي با آسيبهاي روحي همراهاست.

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.