اظهار نظر 0

روزنامه به دیدگاه شما نیازمند است،از نظراتتون روی موضوعات پیشوازی خواهیم کرد.

  • برگزیده خوانندگان
  • همه
مرتب کردن بر اساس : قدیمی تر

مهاجرت يک ميليون ايراني به کشورهاي حاشيه خليج فارس

تاکنون آماري از ميزان مهاجرت مجازي ايرانيان منتشر نشده است. اما از مهاجرت اقتصادي که به صورت فيزيکي جابه‌جا شده‌اند، هر چند وقت يکبار آمارهايي منتشر مي‌شود.

مهاجرت يک ميليون ايراني به کشورهاي حاشيه خليج فارس

رصدخانه مهاجرت ايران در اين مورد نوشته که بر اساس آمار ويزاهاي دريافتي ايرانيان در برخي مقاصد اصلي شامل امريکا، کانادا، استراليا، انگلستان و اتحاديه اروپا به طور متوسط در 12 سال اخير، سالانه 12 هزار ويزاي موقت يا دائم يا اجازه اقامت کاري در اين مقاصد براي ايرانيان صادر شده است.

آنطور که در سالنامه مهاجرت سال گذشته آمده، يکي از بازارهاي مهم نيروي کار بينالملل، کشورهاي حاشيه خليج فارس هستند. برخي از اين کشورها در طول تاريخ به طور سنتي محل رفت و آمد تجار و نيروي کار ايراني نيز بودهاند.

بنا بر آمارهايي که در اين سالنامه آمده، هماکنون نيز تعداد ايرانياني که در اين کشورها براي کار اقامت دارند يا رفت و آمد دارند، طبق تخمينهاي موجود بالغ بر يک ميليون نفر است. هم اکنون با برنامههاي جديد اين کشورها در توسعه اقتصادي و به تبع آن در جذب نيروي انساني ماهر و تعريف برنامههاي مهاجرتي خاص براي گروههاي مختلف نيروي انساني از جمله برنامهنويسان، کادر درمان، استعدادهاي فرهنگي، ورودي خوبي از نيروي انساني ماهر و باکيفيت بالاي ايران دارند.

 

45 هزار دلار هزينه آموزش و سلامت يک مهاجر ايراني

نکته مهمي که در فرايند مهاجرت نبايد از آن غافل ماند، هزينهاي است که براي يک فرد مهاجر از سوي دولتها ميشود. حالا سوال اين است که براي آموزش هر فرد فارغالتحصيلي که براي کار مهاجرت ميکنند يا دانشجويي که با انگيزه ادامه تحصيل از کشور خارج ميشود، چه ميزان سرمايهگذاري ميشود؟

رصدخانه مهاجرت ايران سال گذشته اين هزينه را محاسبه کرد. در گزارش رصدخانه آمده که با در نظر گرفتن 23 سالگي به عنوان پايان مقطع کارشناسي و سن معمول بيشتر دانشآموختگان ايراني در زمان مهاجرت، ميتوان تخميني از هزينههاي دولتي آموزش و سلامت صرف شده براي هر مهاجر انجام داد.

محاسبات رصدخانه مهاجرت ايران با استفاده از دادههاي يونسکو نشان ميدهد که دولت ايران براي يک فرد متولد 1376 که در سال 2019 در سن ميانگين مهاجرت قرار گرفته است تا پايان آموزش ابتدايي بيش از 8 هزار دلار (برابري قدرت خريد-دلار ثابت)، تا پايان دوره متوسطه بيش از 24 هزار دلار و تا پايان مقطع کارشناسي بيش از 37 هزار دلار هزينه آموزش عمومي کرده است.

رصدخانه در ادامه نيز با استناد به آمار بانک جهاني گزارش داده که هزينهکرد دولت براي سلامت يک فرد در 23 سال منتهي به سال 2019 ميلادي، به صورت تجمعي حدود 8 هزار دلار ميشود. بنابراين ميتوان گفت که براي هر فردي که در سال 2020 به سن ميانگين مهاجرت، يعني 23 سالگي ميرسد و تحصيلات کارشناسي را هم تمام ميکند، بيش از 45 هزار دلار هزينه آموزشي و سلامت صورت گرفته است.

با احتساب قيمت دلار در حال حاضر، بيش از 2 ميليارد تومان هزينه آموزش و سلامت براي يک فرد تا سن 23 سالگي ميشود.

با اين حال نه هشدار کارشناسان به گوش مقامات رسيده است، نه صف مردم در سفارتخانه براي ويزا به چشم آنها ميآيد. ايرانيان گروه گروه به کشورهاي ديگر ميروند. مهاجرتي که براي بسياري از آنها يک بليت بدون بازگشت است و براي هميشه قيد بازگشت به کشور را ميزنند.

منبع: تجارت نيوز

اطلاعاتی برای نمایش وجود ندارد.